Кубок України. 1/4 фіналу. «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (4:3 по пенальті). Звіт

Кубок України. 1/4 фіналу. «Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (4:3 по пенальті). Звіт

Матчі після тривалих пауз завжди даються непросто. Посеред тижня обидві команди провели по матчу в чемпіонаті України, тому навряд чи варто було очікувати як від одних, так і від інших, надшвидкого і видовищного футболу. До того ж, стадія 1/4 фіналу складається з одного матчу і результат був понад усе.

Перший тайм повністю залишився за киянами. Команда чудово захищалася, дозволивши «Шахтарю» створити всього один момент, який завершився ударом у поперечину. Незважаючи на небезпеку епізоду, на більше підопічні Фонсеки спромогтися не зуміли.

«Біло-сині» ж активно атакували, швидко переходили з оборони в атаку і великими силами вривалися в чужу штрафну. Подібна масовість і напористість дала свої плоди вже на 9-й хвилині матчу. Після серії ударів і рикошетів, м'яч відскочив на набігаючого Гармаша, який прекрасним ударом здалеку пробив у відкритий кут. П'ятов не бачив удару з-за спин захисників, тому зупинити м'яч не зумів.

Надалі, як уже говорилося, «Динамо» чудово і грамотно оборонялося, суперник із труднощами переходив середину поля. А якщо і переходив, то швидко впирався в захисників. На жаль, у другому таймі постала кардинально протилежна картина.

Замість пасивного Патрика вийшов молодий Соломон, який помітно додав швидкості атакам донеччан. Крім того, у «Шахтаря» з'явилася більшість в атаці, і вони зуміли цим скористатися. Правда, не обійшлося і без помилок «Динамо» - Кадар двічі поспіль обрізався на власній половині поля. І якщо в першому випадку, при виході два в один, Марлос не зорієнтувався і втратив свій шанс, то в другому епізоді Мораес, після передачі справа, без проблем переправив м'яч у сітку.

Через лічені миті обидва автори голів, Гармаш і Мораес, опинилися в епіцентрі подій. Денис порушив правила на Жуніорі, за що отримав жовту картку. Після цього спалахнула бійка, результатом якої стало видалення півзахисника «Динамо» і жовта картка форварду «Шахтаря». Правда, в більшості «гірники» пробули всього 8 хвилин - рівно через стільки Мораес зробив небезпечний підкат проти Шапаренка, отримавши другу картку і зрівнявши склади.

Тим часом «Шахтар» створив ще пару забійних моментів, але надійно зіграв Бойко. Кияни проявляли активність у контратаках, але в другому таймі у підопічних Хацкевича практично нічого не виходило попереду.

Отже, два додаткові тайми також голів не принесли - команди відверто втомилися і все рідше справа доходила до акцентованих атак. Проте, «Динамо» двічі було близьким до взяття воріт, але під час прострілу м'яч зрикошетив у руку Вербич і гол не зарахували, а ще раз Сідклей не дотягнувся до прострілу Циганкова.

У серії 11-метрових чудовий сейв зробив Бойко, парирував удар Соломона. Проте, досвід П'ятова взяв гору над молодістю Миколенка та Шепелєва, які свої удари, на жаль, не реалізували. 3:4 - «Динамо» поступається в лотереї і зупиняється на стадії 1/4 Кубка України.

Кубок України. 1/4 Фіналу

7 квітня. ОСК «Металіст»

«Шахтар» - «Динамо» - 1:1 (0:1), 4:3 по пенальті

«Шахтар»: П'ятов, Кривцов, Хочолава, Степаненко (Майкон, 91), Тайсон, Мораес, Марлос (Нем, 68), Патрік (Соломон, 46), Ісмаїлі, Болбат, Коваленко.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Миколенко, Бурда, Кадар, Сідклей, Гармаш, Циганков (к), Шепелєв, Вербич, Шапаренко (Буяльський, 82).

Голи: Мораес (57) - Гармаш (9);

Попереджені: Тайсон (19), Степаненко (39), Патрік (43), Мораес (67), Соломон (90), Майкон (105), Болбат (116) - Кендзьора (24), Шапаренко (47), Бурда (60 ), Гармаш (62), Шепелєв (78), Сідклей (86), Буяльський (90);

Вилучені: Мораес (70) - Гармаш (62);

Пенальті реалізували: Ісмаїлі, Майкон, Нем, Коваленко - Циганков, Сідклей, Кендзьора;

Пенальті не реалізували: Соломон - Миколенко, Шепелєв;

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер