Зустріч із президентом України та нагородження динамівських легенд 1986 року!

Зустріч із президентом України та нагородження динамівських легенд 1986 року!

Ще вдень легендарні футболісти разом із адміністраторами, лікарями та масажистами почали збиратися на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Дружні обійми, розмови про життя, дітей та онуків – час очікування минув доволі непомітно. Зібравшись майже в повному складі, динамівці вирушили до ресторану готелю «Київ», де у невимушеній обстановці за святковим столом згадали «справи минулих днів», а ближче до вечора були запрошені на прийом до Президента України Петра Порошенка.

Ветерани доволі швидко пройшли процедуру перевірки документів, яка є обов’язковою для відвідувачів Адміністрації. Єдиним, хто забув свій паспорт, був Олег Блохін. «Олеже Володимировичу, ми вас знаємо в обличчя й без документів», – із посмішкою на обличчі сказав начальник охорони та пропустив легендарного бомбардира.

До речі, зіркова команда ветеранів на зустрічі з Президентом України виглядала особливо молодою та елегантною завдяки зусиллям бренду «Arber», який протягом довгих років є офіційним постачальником ділового одягу ФК «Динамо» (Київ).

Петро Порошенко, увійшовши до зали для урочистих засідань, вибачився за затримку, після чого перейшов до спілкування з легендарними футболістами.

«Ви собі не можете уявити, в якому захопленні 2 травня 1986 року я дивився вашу фантастичну гру. Після фінального свистка я, як, упевнений, і багато вітчизняних уболівальників, цілував телевізор. Матч проти «Атлетико» можна назвати взірцем командної гри та тренерської роботи. Ваш внесок, ваша гра, коли ви прославляли «Динамо» Київ по усьому світу, є чудовим прикладом футбольної дипломатії, яка прославляла Україну. Своїм прикладом ви виховали не лише нові покоління динамівців та вболівальників клубу, а й мільйони українців, які пишаються Україною, тому що в них є така команда», – звернувся до присутніх із промовою Петро Олексійович.

Слідом за Президентом країни слово взяв почесний президент ФФУ, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс:«Скажу чесно – ваші слова не можуть не зворушити. Ці хлопці своєю перемогою 30 років тому доставили нам велике щастя. То була зіркова команда, очолювана зірковим тренером, який ішов на десятки років попереду свого часу. Сьогодні ми можемо пишатися цими видатними футболістами. Дуже символічно, що сьогодні ми покладали квіти до пам’ятника Валерію Лобановського, за два дні будемо святкувати 89-ту річницю створення товариства «Динамо», а наступного року – 90-річчя. Сподіваюся, ви, пане Президенте, також знайдете час, аби особисто бути присутнім на цьому святі».

«Уже в Ліоні ми дізналися, яка велика техногенна катастрофа сталася на нашій Батьківщині. Тоді ми зрозуміли, що дороги назад немає, й потрібно виграти за будь-яку ціну. Ми мали зробити все, щоб люди раділи нашій перемозі», – розповів капітан «Динамо» 1986-го року Анатолій Дем’яненко перед тим, як вручити Президенту нашої країни пам'ятний вимпел.

Після слів захоплення та подяки Президент України перейшов до вручення державних орденів «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів, а також цінних подарунків. Не забули й про тих, кого вже немає з нами – за Василя Євсєєва орден отримала дружина, за Андрія Баля та лікаря Віктора Берковського сини, а за Валерія Лобановського та Валерія Євлантьєва доньки.

У свою чергу не залишився без подарунків і Глава нашої держави. Від віце-президента УЄФА та почесного президента Федерації футболу України Григорія Суркіса він отримав м'яч з автографами гравців великої команди 1986-го, а з рук президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса динамівську футболку із символічним 12-м номером!

Побажавши всім успіхів та міцного здоров’я, динамівці з посмішками на обличчях залишили приміщення Адміністрації Президента. Їхній подвиг, їхні перемоги не забуті й ще впродовж багатьох років спогади про ту зіркову команду будуть передаватися з покоління в покоління.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер