Владислав Дубінчак: «Намагаюся грати на своїх сильних якостях»

Владислав Дубінчак: «Намагаюся грати на своїх сильних якостях»

- У матчі з «Дівонном» перед нами було поставлене завдання постійно тримати темп, набігати певний кілометраж, награти зв’язки, пограти у своє задоволення. Думаю, ми виконали завдання, забили п’ять м’ячів. Могли й більше, але рефері трохи «допомагав» місцевій команді, постійно офсайди підіймав (посміхається).

- У матчі не обходилося без курйозів, адже арбітри навіть при пасі назад фіксували офсайд. Як би ти прокоментував суддівство?

- Ми розуміли, що так і буде. Команда місцева, люди прийшли подивитися на них, і рефері хотів допомогти їм, щоб вони зачепилися за якісь моменти або забили гол та порадували вболівальників. Думаю, це нормально, будь-який місцевий арбітр так вчинив би.

- Наприкінці зустрічі ти організував гол для Ваната. Розкажи, де беруться сили, адже ми бачимо, як ви важко працюєте?

- В атаку завжди легко бігти, присутній певний азарт показати себе. Тому дістаєш ці сили, Ванат добре відкривається й мені було легко знайти його передачею. Загалом же трохи важко у плані взаємодії з партнерами, але бігати в атаку й повертатися до оборони – це моя робота, я вже звик. Я відштовхуюся від свого стилю й намагаюся грати на своїх сильних якостях.

- Тут важливо встояти на ногах чи швидкість? Адже ми бачили, як ти падав на фоні більш фактурних та атлетичних суперників…

- Потрібно бути хитрим та діяти за ситуацією. Якщо бачиш, що суперник фолить, то можно й упасти, убезпечити себе, а якщо ведеться коректна боротьба, то треба витримувати її.

- Сьогодні ми бачили, як певний егоїзм проявляв Цитаїшвілі у прагненні забити гол. Це і є та сама молодість, хочеться себе проявити?

- Усі знають, який Гіо гравець. Він більше індивідуаліст, і намагається грати на своїх якостях. У нього непогано виходить. Він може тричі піти в обіграш – двічі втратить м’яча, але у третьому випадку заб’є гол. Це непогано для команди, але в деяких моментах він заграється. Думаю, йому потрібно зрозуміти, в яких моментах іти до кінця, а в яких краще віддати пас.

- На що Містер орієнтує вас? Адже ми всі розуміємо, що повернуться збірники, які вдало виступили на Євро-2020…

- Звичайно, і ми це розуміємо, тому будемо боротися за своє місце. Думаю, все вирішиться після перших зборів. 7-го числа ми прилетимо додому, і вже буде зрозуміло, хто залишиться, хто піде в оренду, а хто з молодих хлопців ще зможе залишитися у команді U19. Ми робимо все від себе можливе, щоб залишитися тут, але остаточне рішення за головним тренером.

- Ти вже «наївся» орендами?

- Звичайно, я хочу залишитися в рідному клубі, тут багато моїх друзів, мені тут комфортно. Але якщо Містер скаже, що потрібно піти в оренду та проявити себе там, то я піду й буду чекати свого шансу повернутися.

- Шапаренко виступав на Євро-2020, зокрема, мав чудовий момент у матчі з Англією. Чи відчував трепет, спостерігаючи за його грою на турнірі?

- Звичайно, ми спілкуємося з ним практично кожен день. Зідзвонюємося після ігор, підказуємо один одному, розбираємо якісь моменти. Звичайно, переживаю, щоб у нього все складалося. Зараз він у хорошій формі, можна сказати, лідер збірної. Я дуже хотів, щоб він забив Англії, адже це було дуже важливо для нього.

Він дуже талановитий футболіст, я же гравець іншого плану, у мене все зав’язане на працьовитості. У Миколи багато якостей, за рахунок яких він швидший за мене. Але нічого, з часом наздожену його (посміхається).

- «Динамо» – саме той клуб, де можна прогресувати?

- Так, звичайно, потрібна конкуренція, сильні гравці, які тут є. Якщо я залишуся в «Динамо», то буду старатися довести свою здатність грати в цій команді.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер