Голи Матвія Пономаренка допомогли збірній України (U19) вийти на Євро-2024

Голи Матвія Пономаренка допомогли збірній України (U19) вийти на Євро-2024

26 березня юнацька збірна України U19 (футболісти не старші 2005 року народження) у Скоп'є провела вирішальний матч в еліт-раунді відбору до чемпіонату Європи 2024 року. У боротьбі за путівку до фінальної частини Євро наша команда зустрілася з однолітками зі Швейцарії.

Нагадаємо, раніше обидві команди здобули по дві перемоги, набравши по 6 очок, але українці мали кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, тому для здобуття заповітного першого місця в групі «синьо-жовтим» було достатньо не програти.

Але підопічні Дмитра Михайленка не збиралися грати на нічию, що і почали доводити з самого початку поєдинку. Близьким до того, аби забити, був динамівець Маткевич, але з його спробами впоралися воротар та захисники. Добре пробивав по воротах ще один представник нашої команди Михавко, але вийшло вище воріт. Мали свої можливості відзначитися у першому таймі й швейцарці, але на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

А ось після перерви українці змогли забити аж тричі. Спочатку на 63-й хвилині влучним ударом у «дев’ятку» з району півкола перед штрафним майданчиком відкрив рахунок Синчук. Через п’ять хвилин після закидання Кревсуна динамівець Пономаренко у верховій боротьбі випередив голкіпера та майстерно переправив м’яч у сітку. А на 78-й наш нападник оформив дубль, скориставшись чудовим дальнім навісом у виконанні Михавка та головою довів рахунок до великого – 3:0. Таким чином, Матвій забив п’ять м’ячів у трьох матчах еліт-раунду.

Зазначимо, що загалом у зустрічі взяли участь четверо динамівців – захисник Тарас Михавко провів на полі увесь матч, його колега по амплуа Олексій Гусєв був замінений у компенсований до другого тайму час, півзахисник Андрій Маткевич та нападник Матвій Пономаренко з’явилися на полі у стартовому складі та були замінені наприкінці поєдинку.

Таким чином, «синьо-жовті» посіли першу сходинку в групі та кваліфікувалися на чемпіонат Європи, який проходитиме з 15 по 28 липня в Північній Ірландії за участі восьми збірних. Жеребкування фінального турніру відбудеться 17 квітня у Белфасті. 

Євро-2024 (U19). Еліт-раунд відбору. Група 7

Україна (U19) – Швейцарія (U19) – 3:0 (0:0)

Україна (U19): Крапивцов, Гусєв (Стрюков, 90+1), Мельниченко, Михавко, Огарков, Гаджиєв (Тутєров, 90+1), Ващенко, Кревсун (Баденко, 84), Синчук, Пономаренко (Дубровний, 84), Маткевич (Цуканов, 71).

Швейцарія (U19): Хубер, Аншо (Манзанбі, 78), Огбус, Зайлер, Деме, Окафор (Джемалія, 54), Маркес, Кесслер (Ваттара, 69), Беней, Ліг (Люті, 54), Зе (Нілакандан, 54).

Голи: Синчук (63), Пономаренко (68, 78).

Попереджені: Ващенко (64), Огарков (66), Пономаренко (72), Кревсун (73) – Окафор (15), Нілакандан (58), Аншо (77).

Фото - архівне

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер