Ігор Суркіс – про матч із «Шахтарем»

Ігор Суркіс – про матч із «Шахтарем»

Президент «Динамо» прокоментував «українське класичне», що завершилося внічию 1:1.

- Ви привітали команду з нічиєю чи були розчаровані результатом?

- 1:1 це ж не перемога. Перемога – це коли команда виграє. 

- Але ж «Динамо» програвало до 87-ї хвилини…

- Так, програвало. Але Караваєв успішно вийшов на заміну, забив дуже гарний гол. По грі ми не поступалися. Уся боротьба ще попереду. 

- Даріо Срна так само каже, що чемпіонат ще довгий. 

- Так, чемпіонат довгий, тож ця одна гра ще нічого б не вирішувала, навіть якби ми виграли або програли. Потрібно грати з першого і до останнього туру. 

- Але все-таки «Динамо» має гандикап у шість очок. Чи було завдання-мінімум його зберегти після цього матчу? 

- Не було завдання грати на нічию. Завдання було перемагати. І «Шахтар» хотів перемогти, і ми хотіли перемогти. Але так склалося, це футбол. 

- Які у вас були думки до 55-ї хвилини, до вилучення, поки «Шахтар» домінував на полі та створював більше моментів?

- «Шахтар» мав більше моментів у першому таймі, а в другому вони забили нелогічний гол. Скоріше вони могли відзначитись мʼячем у першому таймі. Але і ми могли забити – Волошин мав зрівнювати рахунок. Гра була рівною. Ми ж не винні, що вилучили гравця «Шахтаря». Це вони нехай розбираються. 

- Як вам суддівство в цілому?

- Арбітр показував жовті картки і нашим гравцям, і їхнім. Але навіть якби це була товариська гра між «Динамо» та «Шахтарем», боротьба була б такою самою. 

- Ви завжди кажете, що є «Динамо» та «Шахтар», і є всі інші клуби УПЛ. Але як ви оціните нинішній розклад у турнірній таблиці?

- «Олександрія» добре виступає. Ротань поставив дуже хорошу гру. Команда грає не так, як у минулому сезоні. Мені дуже подобається «Олександрія». У «Кривбаса» досвідчений тренер, ще є «Полісся»… Але чемпіонат слабший, ніж він був раніше. Закінчиться війна – і я думаю, все стане на свої місця. 

- Чи вважаєте ви, що у матчі з «Ромою» ротація була з прицілом на «Шахтар»? 

- Я сподівався, що буде більш бойовий склад. Але це рішення тренера. Я йому довіряю. Він обрав цей склад. У нас усі гравці, які у заявці, вчасно отримують заробітну плату. Вони мають виходити на поле і доводити, що вони сидять не просто для галочки. Сподіваюся, що цей матч додав їм упевненості. У мене таке враження, що якби сьогодні грали Михайленко чи Рубчинський, вони б не зіпсували картину. У нас сталася трагедія з Шапаренком – за 4-5 годин до матчу він скляними дверями порізав собі плече. Він відкривав двері, і скло впало на нього. Тому він сьогодні не грав. З ним ми були б більш креативними в середині поля. Але мені сподобалися ті хлопці, які вийшли на поле. Вони грали з настроєм, грали так, як і мали це робити. 

Тільки вчора о другій годині ми приїхали на базу. Весь цей час хлопці відновлювалися. Але ми не повинні скаржитись, усі в таких умовах. Я сподіваюся, що такий настрій буде і 30-го числа у кубковому матчі з «Ворсклою», і 3-го у чемпіонаті. Потім у нас знову єврокубковий виїзд. Напевно, до Гамбурга будемо добиратися годин 20. Такі реалії... 

- Що робити з відсутністю забитих голів у єврокубках? 

- Ми повинні сконцентруватися. У нас є матчі, в яких ми повинні вигравати. 

- Судячи з динаміки єврокубкових результатів, тенденція позитивна – 0:3, 0:2, 0:1, …?

- Я би на це не звертав уваги. Ми повинні сконцентруватися, грати на результат і здобувати очки не тільки до клубної скарбнички, а і рейтингу України. Потрібно грати з першої до останньої хвилини. У нас є хлопці, які можуть один одного замінити. Сподіваюся, що в єврокубках ми теж налагодимо наші справи. 

- Повертаючись до сьогоднішнього матчу, що ви відчували, коли мʼяч влучав у поперечину, коли його вибивали з лінії ваші захисники?

- Емоційно я був на футбольному полі. Дуже переживав за хлопців і, не буду приховувати, за результат. Сьогоднішній результат нас влаштовує. Якби програли, це дало би більшу напругу на команду. А так у нас є перевага у шість очок, які не так просто відіграти. 

- Чи є у вас інформація щодо травми Попова? 

- Ні, поки немає. Я бачив, що і Біловар лежить на медичному столі, у нього сильний забій. Не можна так грати, бити ззаду по ногам. Це не прикрашає ні наш футбол, ні спорт загалом. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер