ЛЧ. 2-й раунд кваліфікації. «Динамо» – «Партизан». Прев’ю матчу

ЛЧ. 2-й раунд кваліфікації. «Динамо» – «Партизан». Прев’ю матчу

У вівторок, 23 липня, київське «Динамо» проведе перший матч 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2024/2025. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на стадіоні «Люблін Арена» в польському Любліні зіграють із сербським «Партизаном».

 СЕЗОН-2023/2024

- «Динамо» за підсумками чемпіонату України, що другий рік проводився в умовах воєнного стану в країні, стало віцечемпіоном, поступившись першому місцю двома очками. У 30 матчах «біло-сині» здобули 22 перемоги, тричі зіграли внічию та п'ять разів поступилися (різниця м’ячів – 72:28).

У розіграші Кубка України динамівці припинили виступ на стадії 1/8 фіналу, мінімально поступившись (0:1) столичній «Оболоні».

У кваліфікації Ліги конференцій «Динамо» пройшло грецький «Аріс» (0:1 у гостях, 2:1 вдома, перемога в серії пенальті), але у вирішальному раунді не змогло здолати турецький «Бешикташ» (2:3 вдома, 0:1 у гостях).

- «Партизан» також став другим у чемпіонаті Сербії, поступившись чемпіону, «Црвені Звєзді», 18 очками. За підсумками 37 турів «Гробарі» здобули 24 перемоги, 6 разів зіграли внічию та 7 разів програли (різниця м’ячів – 80:48). Найкращим бомбардиром команди та всього чемпіонату став бразилець Салданья, який забив 17 голів (стільки ж у доробку Мілоша Луковича з «Нові-Београда», але у гравця «Партизана» більше асистів).

У розіграші Кубка Сербії «партизани» дісталися півфінальної стадії, поступившись у гостьовому поєдинку принциповим суперникам із «Црвени Звєзди» (0:2).

У кваліфікації Ліги конференцій «Партизан», як і динамівці, пройшли одну стадію, здолавши азербайджанський «Сабах» (0:2 у гостях, 2:0 вдома, перемога в серії пенальті), але боротьбу за вихід до групового етапу програли данському «Норшелланну» (0:5 на виїзді, 0:1 удома).

 

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Олександр Піхальонок, Валентин Рубчинський (обидва – «Дніпро-1»), Максим Брагару («Чорноморець»), Браян Себальйос («Форталеза» Бразилія, оренда), Александре Пейкрішвілі («Динамо» Тбілісі), Джастін Лонвейк («Фортуна» Сіттард, повернення з оренди), Микола Михайленко («Олександрія», повернення з оренди)

Пішли: Олександр Сирота («Маккабі» Хайфа, Ізраїль)

«Партизан»

Прийшли: Ніхад Муякіч (центральний захисник, «Анкарагюджю» Туреччина), Кервін Арріага (центральний півзахисник, «Міннесота» США), Зубайру Ібрагим (лівий вінгер, «Єдинство»), Мілан Лазаревич (правий захисник, «Войводина»), Вікашін Джурджевич (правий захисник, «Вождовац»), Маріо Юрчевич (лівий захисник, «Аполлон» Кіпр), Джордже Йованович (центрфорвард, «Базель» Швейцарія), Янко Євремович (правий півзахисник, «Колубара», повернення з оренди);

Пішли: Самед Баздар (центрфорвард, «Сарагоса» Іспанія), Дені Кастільйо (опорний півзахисник, «Шахтар» Україна, завершення оренди), Даніло Пантіч (атакуючий півзахисник, «Спартак» Трнава, Словаччина), Ігор Цвєтоєвич (центральний захисник, «Вождовац» Словаччина), Урош Кнежевич (опорний півзахисник), Аранджел Стойкович (правий захисник, «Дебрецен» Угорщина, оренда), Нікола Мілічич (центральний захисник, «Напредак», оренда), Андрія Павлович (центрфорвард), Сініша Санічанин (центральний захисник), Ненад Адамович (атакуючий півзахисник), Нікола Лакчевич (правий вінгер), Нікола Станкович (опорний півзахисник).

 

МІЖСЕЗОННЯ-2024

«Динамо», готуючись до нового сезону в УПЛ та єврокубках, провело п’ять спарингів. Динамівці зіграли внічию з німецькими «Падерборном» (0:0) та «Шальке 04» із Гельзенкірхена (2:2), розгромили данський «Брондбю» (4:0) та мінімально здолали південноафриканський «Мамелоді Сандаунз», а також поступилися представнику німецької бундесліги, берлінському «Уніону» (2:3).

«Партизан» під час літнього міжсезоння провів чотири контрольні матчі. На початку підготовчого періоду «Гробарі» поступилися словенському «НК Браво» (1:2), а потім вирушили до країни-агресора, де взяли участь у турнірі, за що їм має бути як мінімум соромно. Там вони обіграли в серії пенальті московське «динамо», розгромно поступилися цска, а тажож зіграли внічию з «локомотивом» (1:1).

В першому турі місцевого чемпіонату «Партизан» виграв у «Напредака» 1:0 (у гостях), єдиний м'яч провів кращий гравець команди Матеус Салданья вже у компенсований час.

 

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» (Київ, Україна) — «Партизан» (Белград, Сербія)

23 липня, 21:00, стадіон «Люблін Арена»

КВИТКИ НА МАТЧ

СКАЙБОКСИ НА МАТЧ

 

СУДДІВСЬКІ ПРИЗНАЧЕННЯ

Арбітр у полі — Крістіан Дінгерт

Асистенти арбітра – Крістіан Дітц, Ніколай Кіммайєр;

Четвертий арбітр – Флоріан Бадштубер (усі – Німеччина);

Спостерігач арбітражу УЄФА – Георгіос Бікас (Греція);

Делегат УЄФА – Аурел Міхаїл Іонеску (Румунія).

 

ОСОБИСТІ ПРОТИСТОЯННЯ

«Динамо» та «Партизан» раніше в єврокубках перетиналися, і примітно, що в усіх поєдинках гору брали кияни. На стадії 1/16 фіналу Кубка чемпіонів сезону-1976/1977 «біло-сині» розгромили белградців удома (3:0) та здолали на виїзді (2:0), а на груповій стадії Ліги Європи сезону-2017/2018 динамівці з мінімальною перевагою перемогли опонента на виїзді (3:2), а на домашній арені знову не відчули особливих труднощів (4:1).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер