Ліга Європи, 3-й тур «Рома» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Ліга Європи, 3-й тур «Рома» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У четвер, 24 жовтня, київське «Динамо» провело матч 3-го туру основного раунду Ліги Європи. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Стадіо Олімпіко» у столиці Італії Римі зустрілися з місцевою «Ромою».

Нагадаємо, у першому турі підопічні Олександра Шовковського у номінально домашньому матчі поступилися римському «Лаціо» з рахунком 0:3, а у другому на виїзді програли німецькому «Хоффенхайму» (0:2). Звітний поєдинок теж завершився поразкою «біло-синіх», але з мінімальним рахунком 0:1.

 Порівняно з минулим матчем «Динамо» у Лізі Європи проти «Хоффенхайму», тренерський штаб «біло-синіх» виставив майже зовсім інший стартовий склад.

На початку поєдинку на полі було багато боротьби за контроль м’яча. Господарі намагалися створити небезпеку біля воріт Нещерета, але захисники киян нейтралізували потенційну загрозу. З часом помітнішою стала перевага «Роми», яка більше контролювала м’яч. Динамівці намагалися створювати позиційні атаки, але без особливої небезпеки.

У середині тайму римляни заробили пенальті, коли у власному штрафному майданчику Михавко потягнув за футболку Бальданці. Одинадцятиметровий удар взявся виконувати українець Довбик і свою нагоду не змарнував, розвівши Нещерета та м’яч по різних кутах – 1:0.

Одразу ж Бальданці міг відзначитися ще раз, але спрямував м’яч трохи повз дальній кут воріт. «Динамо» відповіло ударом Герреро, але вийшло вище воріт. Номінальні господарі докладали зусиль, щоб відігратися, а римляни намагалися створювати напругу біля динамівських воріт після стандартних положень. Мабуть, найближчим до того, аби відзначитися, був Тимчик, який не використав просто неймовірний момент: після перехоплення м’яча Герреро віддав чудову передачу на Олександра, той з району правого боку воротарського майданчика низом пробивав у дальній кут, але м’яч буквально на кілька сантиметрів розминувся з дальньою стійкою.

Хорошу спробу записав на свій рахунок Герреро, з ударом якого з меж штрафного майданчика впорався Свілар. Наприкінці тайму м’яч таки побував у сітці воріт «Роми» - після навісу зі штрафного та серії рикошетів сфера опинилася у Волошина, той завдав влучного удару, але миттю раніше арбітр зафіксував офсайд, тож взяття воріт зафіксовано не було.

На початку другого тайму жодна з команд не створювала по-справжньому, небезпечних моментів біля володінь суперника. Лише зазначимо, що Попов заблокував удар господарів. На полі тривала позиційна боротьба, наставники обох команд провели ряд замін, щоб освіжити гру, випустивши основних виконавців. Ось італійці заробили небезпечний штрафний удар, але Пеллегріні не зміг обвести стінку та влучити у ворота.

У відповідь Шапаренко зробив простріл до штрафного майданчика, але м’яч зумів вибити на кутовий захисник. Після подачі з кутової позначки вистрибували Михавко та Михайленко, але завдати прицільного удару нікому з них не вдалося. Динамівці помітно активізувалися, але і римляни не пасли задніх. Один лише Шомуродов міг щонайменше двічі відзначитися, та йому забракло влучності. А після удару Пеллегріні та відскоку від газону м’яч забрав Нещерет.

Тож у підсумку 0:1 – «Динамо» поступається у третьому поєдинку основного етапу Ліги Європи.

Зазначимо, що свій наступний матч «Динамо» проведе у неділю, 27-го жовтня, коли у рамках 11-го туру чемпіонату України вдома зустрінеться з донецьким «Шахтарем».

Ліга Європи, основний етап, 3-й тур

«Рома» (Рим, Італія) - «Динамо» (Київ, Україна) – 1:0 (1:0)

24.10.2024. Рим, «Стадіо Олімпіко».

«Рома»: 99. Свілар, 22. Ермосо 5. Н'Діка 3. Анхеліньйо, 59. Залевські, 19. Челік, 17. Коне, 28. Ле Фе (4. Крістанте, 54), 35. Бальданці (21. Дібала, 67), 61. Пісіллі (7. Пеллегріні, 67), 11. Довбик (14. Шомуродов, 53).

«Динамо»: 35. Нещерет, 2. Вівчаренко, 4. Попов, 40. Біловар, 24. Тимчик, 32. Михавко, 18. Андрієвський (к) (10. Шапаренко, 63), 15. Рубчинський (6. Бражко, 63), 9. Волошин (22. Кабаєв, 63), 91. Михайленко (29. Буяльський, 81), 39. Герреро (11. Ванат, 68).

Гол: Довбик (24, з пен).

Попереджені: Анхеліньйо (44) – Михавко (22), Рубчинський (36), Кабаєв (84), Шапаренко (90+4).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер