Ліга Європи, 3-й тур. «Рома» – «Динамо». Прев’ю

Ліга Європи, 3-й тур. «Рома» – «Динамо». Прев’ю

У четвер, 24 жовтня, у Римі на «Стадіо Олімпіко» відбудеться матч 3-го туру основного етапу Ліги Європи між місцевою «Ромою» та київським «Динамо» (початок – о 19:45 за київським часом).

 СТАРТ У ЛІЗІ ЄВРОПИ

Обидві команди поки не знають смаку перемог в нинішньому сезоні Ліги Європи. «Динамо» програло обидва матчі («Лаціо» – 0:3, «Хоффенхайм» – 0:2), у той час як римляни зіграли внічию та поступилися («Атлетік» – 1:1, «Ельфсборг» – 0:1). Єдиний м’яч на дві команди в основному етапі єврокубкового турніру забив… українець Артем Довбик.

 СЕЗОН-2023/2024

«РОМА»

- «Рома» посіла шосте місце в минулому сезоні італійської Серії А, поступившись чемпіону, міланському «Інтеру», 31 очком. За підсумками 38 турів «вовки» здобули 18 перемог, 9 разів зіграв унічию та 11 разів програли (різниця м’ячів – 65:46). Найкращими бомбардирами команди в чемпіонаті стали аргентинець Пауло Дібала та бельгієць Ромелу Лукаку – у доробку обох по 13 результативних ударів.

У розіграші Кубка Італії «Рома» вилетіла на чвертьфінальній стадії, поступившись у римському дербі «Лаціо» (0:1).

«ДИНАМО»

- «Динамо» за підсумками минулого сезону чемпіонату України посіло друге місце, поступившись донецькому «Шахтарю» двома очками. У 30 матчах «біло-сині» здобули 22 перемог, тричі зіграли внічию та п’ять разів поступилися (різниця м’ячів – 72:28).

У розіграші Кубка України «Динамо» вибуло на стадії 1/8 фіналу, мінімально поступившись столичній «Оболоні» (0:1).

 

СТАРТ У СЕЗОНІ-2024/2025

«РОМА»

«Рома» на старті сезону в Серії А демонструє нестабільні результати. У восьми турах «вовки» здобули лише дві перемоги, стільки ж разів програли, ще в чотирьох поєдинках було зафіксовано нічийний результат. Варто зазначити, що римляни мало забивають (лише вісім голів – 14-те місце серед команд Серії А), але при цьому ще менше пропускають (шість голів – четверте місце серед конкурентів).

Маючи десять очок після восьми матчів, «Рома» наразі перебуває на 10-му місці в турнірній таблиці, маючи відставання від лідера, «Наполі», в дев'ять балів. Найкращим бомбардиром команди зі старту сезону в Серії А є український нападник Артем Довбик, у доробку якого три забитих м’ячі.

«ДИНАМО»

«Динамо» розпочало новий сезон із виступів у кваліфікації Ліги чемпіонів. Стартувавши з другого відбірного раунду, «біло-сині» послідовно здолали сербський «Партизан» (6:2 у Любліні та 3:0 у Белграді) та шотландський «Рейнджерс» (1:1 у Любліні та 2:0 у Глазго), після чого поступилися у плей-оф австрійському «Зальцбургу» (0:2 у Любліні та 1:1 у Зальцбурзі).

У чемпіонаті України підопічні Олександра Шовковського наразі очолюють турнірну таблицю. Лише одного разу втративши очки в дев'яти стартових турах, коли у столиці було зафіксовано нічию з «Рухом» (0:0), динамівці очолюють турнірну таблицю, випереджаючи найближчого конкурента, «Олександрію», на два бали. Найбільше голів у складі «Динамо» на внутрішній арені зі старту сезону забили Віталій Буяльський та Владислав Ванат – у кожного в доробку по три забитих м’ячі.

 

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Рома» — «Динамо»

24 жовтня, 19:45, Рим, «Стадіо Олімпіко»

ТБ трансляція — MEGOGO

 

Суддівські призначення

Головний арбітр – Сердар Гезюбююк.

Асистенти арбітра – Йоост ван Зуйлен, Йохан Балдер.

Четвертий арбітр – Сандер ван дер Ейк.

Арбітр VAR – Денніс Хіглер.

Асистент арбітра VAR – Ервін Бланк (усі – Нідерланди).

Спостерігач арбітражу УЄФА – Деян Філіпович (Сербія).

Делегат УЄФА – Марцин Стефанські (Польща).

 

Особисті протистояння

Жереб двічі зводив майбутніх суперників в єврокубкових турнірах у попередні роки.

Обидва рази команди перетиналися в груповому турнірі Ліги чемпіонів: у сезоні-2004/2005 «біло-сині» виграли перший тайм у Римі (0:1), а на другий команди не вийшли через влучання стороннього предмету в арбітра й римлянам у підсумку було присуджено технічну поразку, а в Києві вже динамівці здобули повноцінну перемогу (2:0).

Взяти реванш «Ромі» вдалося за три роки, в сезоні-2007/2008 – тоді вже дві перемоги здобули «вовки» (2:0 у Римі та 4:1 у Києві).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер