«Оболонь» – «Динамо» – 1:5: післяматчева пресконференція Олександра Шовковського

«Оболонь» – «Динамо» – 1:5: післяматчева пресконференція Олександра Шовковського

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував на регламентній післяматчевій пресконференції переможний матч проти «Оболоні» (5:1) в рамках 10-го туру УПЛ.

- Вітаю всіх уболівальників команди з перемогою. Вітаю всіх уболівальників, які були присутні сьогодні на стадіоні. Це дуже важливо, адже ми граємо для глядачів. Але ще раз хочу наголосити, що ми граємо завдяки нашим ЗСУ. Наша пошана їм за їхню мужність та відвагу.

Готуючись до сьогоднішньої гри, ми чудово розуміли, що в нас багато гравців перебувають у лавах національних збірних. Збірники повернулися 15-го числа, отримали вихідний, а вже 16-го доєдналися до основної групи. Гравці ж молодіжної збірної взагалі лише 17-го зранку доїхали до Києва. Тож ми переважно розраховували на гравців, що залишалися в Києві.

На жаль, ще раз доводиться констатувати, що ми не можемо розраховувати на Андрія Ярмоленка – в нього певні проблеми з ахілом. Також починає своє відновлення Олександр Піхальонок, і Браян Себальйос також на шляху до того, щоб набирати форму, але поки він навіть не долучався до роботи в основній групі й працює індивідуально.

Загалом, можу сказати, що непросто тренуватися, коли в розпорядженні залишилося лише вісім польових гравців, тож довелося долучити до роботи з «основою» двох гравців із юнацької команди.

- Враховуючи заміни, які були в другому таймі, й зміну тактичної схеми, можна сказати, що це вже була підготовка до поєдинку з «Ромою»?

- Підготовку до матчу з «Ромою» ми розпочнемо завтра-післязавтра, коли почнемо розбирати нашого майбутнього суперника, дивитися, як вони грають, за рахунок чого. У команди є своє обличчя, вона може змінюватися залежно від обставин, опонента, результату. Але «Динамо» завжди залишається «Динамо», зі своїми основними принципами.

- Коли було призначено пенальті, до м’яча підійшов Ванат, хоча на полі був Буяльський. Це було ваше рішення або хлопці вирішили так на полі?

- Ви знаєте, я ніколи не втручаюся в те, хто буде бити пенальті. Хлопці самі вирішують на полі. При цьому перед матчем я підійшов до Влада й сказав, що скучив за його голами, й уже забув, як це буває. Він віддячив на полі – і мені, і команді (посміхається).

- Використання Караваєва в півзахисті – це вимушена міра? Чи плануєте використовувати його ближче в атаці й надалі?

- У нас перед грою були певні проблеми, але ми маємо в розпорядженні гравців із певними якостями. Вирішили питання складу на гру, виходячи з тих якостей, якими гравці можуть доповнювати один одного на полі. Якості Караваєва ми чудово знаємо, і хоч він останнім часом грав не так багато, але він готується, він гравець основної обойми. Загалом, у нас немає основного складу – основними є всі 24 гравці, що є в нашому розпорядженні, а також четверо воротарів. Також є стартовий склад, який ми ставимо на гру з урахуванням тих чи інших моментів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер