Офіційно. “Динамо Київ”: учора, сьогодні, завтра

Офіційно. “Динамо Київ”: учора, сьогодні, завтра

Голова наглядової ради АТ “ФК Динамо Київ” Валентин Згурський запросив взяти участь в роботі засідання членів Правління клубу ревізійної комісії. Вони заслухали та схвалили звіт про діяльність товариства за 2002 рік Голови правління і президента АТ “ФК Динамо Київ” Ігоря Суркіса.

Він розповів присутнім що було зроблене і робиться по зміцненню і розвитку учбово-тренувальної бази клубу. Зокрема, в цьому році закінчується підготовча робота щодо придбання стадіону та спортспоруд заводу “Київелектродеталь” та реконструкції власної бази “Нивки”. У найближчих планах клубу – будівництво тренувальної бази в АР Крим, яка забезпечуватиме учбово-тренувальний процес на полях з трав’яним газоном в осінньо-зимовий період.

У своєму звіті президент “ФК Динамо Київ” Ігор Суркіс повідомив про роботу по удосконаленню системи і форм підготовки динамівського резерву. При клубі не перший рік працює футбольна академія, вихованці якої в цьому сезоні виходили на поле у складі першої команди; з метою об’єднання зусиль для підготовки обдарованих футболістів-юнаків укладено договір з Республіканським вищим училищем фізичної культури; зміцнено тренерський склад ДЮСШ “Динамо” (Київ).

До речі, 5 дитячих динамівських команд різного віку стали чемпіонами Києва, а 7 – володарями Кубку. Одна команда стала чемпіоном України і дві – срібними призерами. Успішним були і виступи юних динамівців на різних міжнародних турнірах: 1-е і 3-є місця на Кубку Діжона (Франція), 1-е і 2-е – на турнірах у Бельгії, 1-е в Німеччині і 2-е в Голландії.

Учасники засідання обговорили питання ліцензування футбольних клубів України за критеріями УЄФА. Ступінь готовності до неї “ФК Динамо Київ” була визнана задовільною.

Разом з цим загальна стурбованість виникла при обговоренні питань землекористування. Дійсний Земельний кодекс зобов’язує організацію недержавної форми власності – а такою є АТ “ФК Динамо Київ” – або викупляти землю за ринковою вартістю, або орендувати її.

За існуючими сьогодні розцінками територія під одне футбольне поле в Києві коштує понад 4 мільйонів гривень. Якщо врахувати, що дитячій динамівській школі потрібні 20 полів – сума виходить просто астрономічна! Про ціну на оренду можна домовитися, але вона повинна бути не нижча за земельний податок, що в перерахунку на одне футбольне поле складатиме 100 тис. гривень на рік!

Для того, щоб утримувати в належному стані спортивні споруди, організації, що не мають бюджетного фінансування шукають спонсорів та інвесторів. Але існуючі порядки роблять спортивну галузь для них абсолютно не привабливою.

У зв’язку з цим з ентузіастом була підтримана ініціатива ЦР “Динамо” Україна, оприлюднена її першим заступником Коржом В.П., звернутися до органів законодавчої та виконавчої влади з пропозицією щодо внесення змін у низку законодавчих актів з метою звільнення від сплати податку на землю та податку на майно спортивних та громадських організацій.

Наглядова Рада прийняла рішення провести спільне зібрання АТ “ФК Динамо Київ” у жовтні цього року.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер