Олександр Піхальонок: «Багато часу на адаптацію в «Динамо» не знадобиться»

Олександр Піхальонок: «Багато часу на адаптацію в «Динамо» не знадобиться»

Атакувальний півзахисник Олександр Піхальонок поділився першими враженнями після підписання контракту з ФК «Динамо» (Київ).

- Не скажу, що пропозиція від «Динамо» стала несподіванкою для мене, адже зацікавленість збоку киян була й у попередні трансферні вікна. Раніше не було конкретики, все на рівні чуток, а зараз уже «Динамо» звернулося з конкретною пропозицією, і я дуже радий приєднатися до київського клубу.

Перед тим, як підписати контракт, узяв на роздуми чотири-п’ять днів. Була певна ситуація з «Шахтарем», із «Дніпром-1» певні питання необхідно було узгодити. Загалом, багато чого потрібно було обміркувати, тому стільки часу пішло.

Оскільки я знайомий із багатьма динамівцями, то, думаю, багато часу на адаптацію не знадобиться. Виступав із хлопцями у збірній, проти них грав у чемпіонаті, разом із Дубінчаком захищали кольори «Дніпра-1», тож, сподіваюся, адаптуюся швидко в колективі.

Із нетерпінням чекаю матчів проти «Шахтаря» у складі «Динамо». Ігри проти «гірників» завжди принципові, оскільки я є вихованцем донецького клубу. М’яко кажучи, в мене не склалося в «Шахтарі», і, виходячи на поле тепер, я докладаю максимум зусиль, аби показати, як вони помилилися раніше.

Також дуже хочеться зіграти разом із «біло-синіми» в Лізі чемпіонів. Хоча розумію, що буде надзвичайно важко, оскільки доведеться стартувати з другого кваліфікаційного раунду.

Не отримавши виклик до збірної України, маю час відпочити після сезону та підготуватися до нового виклику у своїй кар’єрі. Хоча, не буду кривити душею, дуже хотілося поїхати на Євро-2024. Але я поважаю рішення тренера національної команди, розуміючи, що в мене була травма, що, напевно, вплинуло на рішення не викликати мене. Набиратиму свої найкращі кондиції, і через виступи у складі «Динамо» доводити своє право грати за національну збірну.

фото УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер