УПЛ, 10-й тур. Представляємо суперника: «Оболонь» (Київ)

УПЛ, 10-й тур. Представляємо суперника: «Оболонь» (Київ)

У рамках матчу 10-го туру VBET Ліги київське «Динамо» зіграє зі столичною «Оболонню» з однойменного району Києва.

Матч відбудеться у суботу, 19-го жовтня, на стадіоні «Оболонь Арена» та розпочнеться о 15:30. Представляємо нашого найближчого суперника.

ФК «ОБОЛОНЬ»

Дата заснування: 2013 рік

Президент: Олександр Слободян

Головний тренер: Сергій Шищенко

Домашні матчі проводить на стадіоні «Оболонь Арена» у Києві (5100 місць)

Місце у сезоні 2023/24: 14-те (26 очок у 30 матчах, 5 перемог, 11 нічиїх, 14 поразок, різниця м’ячів 18:41).

Історія

На початку 2013 року стало відомо, що колишній почесний президент ФК «Оболонь» Олександр Слободян створює нову команду під назвою ФК «Оболонь» (До 21 серпня 2020 року називався ФК «Оболонь Бровар»). Новий клуб не має жодного відношення і до старої команди – це дві різні структури. Старий клуб був громадською організацією, а цей став ТОВ «Оболонь Бровар», де засновником і стовідсотковим власником є ​​ПрАТ «Оболонь».

З колишньої «Оболоні» у новому клубі залишилися лише лікар, адміністратор, масажисти і тренер другої команди Олег Мазуренко. З футболістів – кілька гравців другої команди, а також повернулися досвідчені Андрій Корнєв та Валерій Іващенко, які свого часу грали в «Оболоні». Всі решта – випускники СДЮСШОР «Зміна». Головним тренером нової команди був призначений Сергій Солдатов, який працював до цього в «Зміні» з випускним класом, який і склав основу команди «Оболонь Бровар».

14 червня 2013 року ФК «Оболонь Бровар» отримав статус професійного клубу та атестат учасника чемпіонату України серед команд другої ліги сезону 2013/2014.

В лютому 2014 року новостворений клуб «Оболонь-Бровар» здобув перший кубок в своїй історії — «пивовари» виграли меморіал Олександра Щанова під егідою КОФФ. За підсумками сезону 2014/2015, свого другого сезону на професійному рівні, клуб вийшов до 1-ї ліги, посівши друге підсумкове місце.

Свій дебютний сезон у першій лізі (2015/2016) «Оболонь Бровар» закінчив на третьому місці. У наступних сезонах був регрес – 9-те та 14-те місця.

Далі «пивовари» двічі поспіль посідали 6-те місце, після чого фінішували 8-ми у сезоні 2020/2021. У сезоні, який було перервано через війну, «Оболонь», що на той момент вже змінила назву, посідала 4-тє місце.

За підсумками сезону 2022/2023 клуб нарешті здобув право виступати в Прем’єр-лізі, розширивши київське представництво в елітному дивізіоні. У минулому сезоні команда посіла 14 місце у турнірній таблиці.

Досягнення

Перша ліга України:

- срібний призер 2022/2023

- бронзовий призер 2015/2016

Друга ліга України:

- срібний призер 2014/2015

Кубок України:

- 1/8 фіналу 2015/2016, 2016/2017, 2023/24.

Стан справ у поточному сезоні

Нинішній сезон в українській Прем’єр-лізі «Оболонь» розпочала не надто вдало – у семи перших матчах «пивовари» не змогли здобути жодної перемоги. Зазначимо, що в той час команду очолював Валерій Іващенко. Під його керівництвом «біло-зелені» зіграли внічию з «Колосом» (2:2), а потім сталася серія з чотирьох поразок поспіль – від «Руху» (0:4), «Ворскли» (0:2), «Полісся» (0:4) та «Зорі» (0:2).

Після поразки від луганчан головного тренера команди було змінено – «Оболонь» очолив Сергій Шищенко. Але і з новим наставником суперник динамівців не зміг одразу покращити свої результати. Після нічиї з «Олександрією» (0:0) сталася поразка від «Шахтаря» (0:4). Лише після цього команда змогла здобути свою першу перемогу у нинішньому чемпіонаті – у 8 турі «Оболонь» вдома переграла «Інгулець» (2:1). Але це був лише тимчасовий успіх, адже вже у наступному матчі команда Сергія Шищенка поступилася «Чорноморцю» (0:1). Тож до матчу з «Динамо» «пивовари» підходять не у найкращому настрої.

Загалом після дев’яти матчів «Оболонь» має 5 очок (1 перемога, 2 нічиї, 6 поразок) та іде на передостанньому 15 місці у турнірній таблиці, різниця забитих і пропущених м’ячів – 4:20. «Інгулець», який розмістився на останньому місці, теж має 5 очок - «Оболонь» випереджає його лише за додатковими показниками.

Цікаво, що у всіх програних матчах рахунок був «сухим» - команді не вдавалося забити жодного м’яча.

Топ гравці стартового складу

З усіх гравців клубу з північного району Києва одразу семеро взяли участь в усіх дев’яти стартових матчах чемпіонату України – це захисник Владислав Приймак (670 хвилин), півзахисники Сергій Суханов (617 хвилин), Руслан Черненко (614 хвилин), захисник Данило Карась (603 хвилини), півзахисники Тарас Мороз (556 хвилин), Вадим Вітенчук (517 хвилин) та нападник Ростислав Тарануха (498 хвилин).

А найбільше ігрових хвилин має у своєму активі півзахисник Ігор Мединський (720 хвилин) – він зіграв без замін 8 матчів. Трохи менше ігрового часу мають захисник Валерій Дубко (8 матчів, 691 хвилина), воротар Назарій Федорівський (7 матчів, 630 хвилин) та півзахисник Віталій Груша (8 матчів, 448 хвилин).

Найрезультативніші гравці

Щодо найрезультативніших гравців поточного сезону, в «Оболоні» поки що немає яскраво вираженого найкращого бомбардира. По одному м’ячу забили одразу чотири футболісти – Руслан Черненко, Віталій Груша, Віктор Блізніченко та Олег Слободян.

Також зазначимо, що Ігор Мединський, Сергій Суханов та Павло Лук’янчук мають у своєму активі по одній результативній передачі.

Динамівський слід

Багато гравців нинішньої «Оболоні» у різний час належали до структури київського «Динамо», багато з них є вихованцями клубу.

Серед ексдинамівців воротарі Олександр Рибка та Артем Кичак, захисники Павло Лук’янчук, Олександр Осман, Данило Карась, півзахисники Ігор Мединський, Владислав Приймак, Віктор Блізніченко, Сергій Суханов, а також форвард Ростислав Тарануха.

Історія зустрічей з «Динамо»

Після повернення до елітного дивізіону чемпіонату України «Динамо» та «Оболонь» зіграли три матчі: у першому колі минулого сезону динамівці на виїзді перемогли з рахунком 4:2 (голами у складі нашої команди відзначилися Владислав Ванат, Андрій Ярмоленко (з пенальті, двічі) та Віталій Буяльський, а у складі «Оболоні» - Руслан Черненко та Данило Карась). У другому колі «Динамо» на своєму полі перемогло з рахунком 2:0 (голи – Беніто та Владислав Ванат (з пенальті).

Крім того, команди зустрічалися в 1/8 фіналу Кубку України. Тут перемогу святкували «пивовари», завдяки єдиному голу Суханова.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер