Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Шахтарем»

Пресконференція Олександра Шовковського після матчу з «Шахтарем»

Головний тренер «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ після матчу з «Шахтарем». 

- Складно готуватися, коли, по-перше, граєш через дві доби на третю, а по-друге, коли маєш таку логістику. Ми свідомо пішли на те, що розбили дорогу на два етапи для того щоб мати змогу провести бодай якусь підготовку. Тому після гри з «Ромою» команда зранку вилетіла до Любліна. Там ми заселилися до готелю, пообідали, після чого мали дві з половиною години для того щоб трішки відпочити. І потім гравці, які виходили в стартовому складі, залишилися на відновлення, а всі інші поїхали на тренування. Не можу сказати, що це було повноцінне тренування, ви самі розумієте, що це непростий етап.

Після цього команда повечеряла, сіла в автобус, поїхала до Хелма, а звідти об 11 годині вечора виїхала до Києва. На базу ми прибули вчора приблизно о 12:30. 

Це для вашого розуміння, у якому стані були наші гравці. У «Шахтаря» в цьому плані було на два дні більше. Вони свій матч провели у вівторок. Це дало свій відбиток на сьогоднішній грі – ми розуміли, що нам сьогодні бракуватиме свіжості, тому готували нашу гру з урахуванням позиційної оборони і шукали свої можливості в контратакувальних діях. Щось вдавалось, щось – ні. 

До цього додалася вимушена заміна Попова, який долучився до нашого лазарету, де вже перебувають Піхальонок, Ярмоленко, Шепелєв, Себальйос. Наскільки травма серйозна покаже завтрашнє обстеження. 

- Чому не грав Микола Шапаренко? 

- На жаль, сьогодні вранці він отримав побутову травму. Йому наклали три шви, тож він не міг сьогодні вийти на футбольне поле. 

- Караваєв сьогодні став героєм матчу, забивши у притаманній йому манері. Це награна комбінація? Ви привітали його з голом? 

- Безумовно, привітали його, привітали всю команду з цим забитим голом, тому що це результативні дії – треба доставити мʼяч на фланг, треба доставити його до штрафного майданчика, треба опинитися в потрібному місці і, нарешті, поставити фінальну крапку. Ми працюємо над цим, іноді це вдається. Говоримо гравцям, як краще будувати наші атакувальні дії, а як захисні, як переміщуватись, взаємодіяти в лініях, на флангах. Щось вдається, щось – ні, але втома накопичується.

Треба було бачити гравців, аби розуміти, у якому стані вони перебували ще вчора. Ви можете мене критикувати… Але тренери по всьому починають говорити про те, що така кількість матчів неприпустима, а гравці, які грають у своїх національних командах, взагалі не мають відпочинку. Безумовно, свіжості нам не вистачало. Щодо Караваєва – ми всі привітали його з забитим голом, дуже важливим. З урахуванням цих обставин, а також того, як складалися події на футбольному полі, можна вважати цей результат непоганим для нас. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер