VBET Ліга, 6-й тур. «Зоря» – «Динамо». Прев’ю матчу

VBET Ліга, 6-й тур. «Зоря» – «Динамо». Прев’ю матчу

У суботу, 14 вересня, київське «Динамо» проведе матч 6-го туру в рамках чемпіонату України з футболу сезону-2024/2025.

«Біло-сині» зустрінуться з луганською «Зорею». Незважаючи на виїзний статус для нашої команди, поєдинок відбудеться у столиці на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, початок – о 15:30.

«ЗОРЯ» (ЛУГАНСЬК)

Старт сезону

Футболісти «Зорі» повернулися з відпустки 23 червня, і навчально-тренувальний збір проводили у Словенії. За час підготовки луганчани провели низку контрольних матчів – зіграли внічию з угорським МТК (1:1), поступилися словенським «Белтинцям» (2:3) та боснійському «Зрінські» (1:2), зіграли внічию зі словенською «Мурою» (0:0) та хорватською «Локомотивою» (1:1), обіграли саудівські «Аль-Раед» (3:2) та «Аль-Таавун» (2:0). Найкращим бомбардиром команди в літнє міжсезоння став півзахисник Кирило Дришлюк – у його доробку два голи, ще вісім футболістів забили по одному м'ячу.

Старт у сезоні УПЛ-2024/2025 можна назвати успішним для луганчан. У перших турах підопічні старого-нового тренера команди Юрія Коваля з мінімальною різницею здолали новачка вищого вітчизняного дивізіону, «Інгулець» із Петрового (2:0), та одеський «Чорноморець» (1:0). Після цього послідували дві поразки – від «Олександрії» (1:2) та львівського «Руха» (0:3), але перед паузою на матчі збірних луганчани перемогли столичну «Оболонь» (2:0).

Завдяки цим результатам (3 перемоги, 2 нічиї, різниця м'ячів – 6:6) «Зоря» перебуває на шостому місці в турнірній таблиці, відстаючи від лідируючої «Олександрії» на три очки (при цьому олександрійці мають одну в запасі) та маючи однакову кількість балів із «Динамо» (у киян на два проведених матчі менше).

 

Кадрові зміни у міжсезоння

У літнє міжсезоння «Зоря» як розставалася з футболістами, так і підписувала новачків.

Зокрема, клуб із Луганська залишили основні виконавці – центральний захисник Арсеній Батагов (24 матчі, 2 м’ячі в сезоні-2023/2024) перейшов до турецького «Трабзонспора», форвард Едуардо Герреро (23 матчі, 9 голів) підписав контракт із київським «Динамо», а хавбек Владислав Бугай (15 матчів, 1 м’яч) виступатиме на правах оренди в Першій лізі за харківський «Металіст 1925».

Натомість, поповнили команду до старту чемпіонату словенський захисник Жан Тротель (останній клуб – «Мура»), австрійський центральний захисник Габріел Ескінья («Зрінські» Осієко 1664), а вже по ходу сезону приєдналися півзахисники Тимур Кораблін та Владислав Вакула (обидва – «Минай»), а також форварди Владислав Супряга («Зоря») та Пилип Будківський («Полісся»). Орендні угоди з луганським клубом підписала ціла група динамівців – захисник Олексій Гусєв, півзахисники Олександр Яцик та Беніто, а також нападник Ігор Горбач.

 

«ДИНАМО»

Старт сезону

До нового сезону кияни готувалися в Австрії, де проводили навчально-тренувальний збір та контрольні матчі. Загалом «біло-сині» провели п'ять спарингів – обіграли данський «Брондбю» (4:0) та «Мамелоді Сандаунз» із ПАР (1:0), зіграли внічию з німецькими «Падерборном» (0:0) та «Шальке-04» (2:2), а також поступилися німецькому «Уніону» (2:3).

Перший тур нового сезону в УПЛ, в якому мали зіграти на виїзді з «Олександрією», підопічні Олександра Шовковського пропустили (а також на 18 вересня було перенесено поєдинок 4-го туру проти полтавської «Ворскли»), після чого здобули три непрості перемоги – над рівненським «Вересом» (2:1), львівськими «Карпатами» (3:1) та черкаським ЛНЗ (1:0).

Два голи має у своєму доробку ветеран команди Андрій Ярмоленко, по одному забитому м'ячу в активі Владислав Ванат, Олександр Піхальонок, Віталій Буяльський та Микола Шапаренко.

Якщо на внутрішній арені динамівці зіграли лише три поєдинки, то у кваліфікації Ліги чемпіонів «біло-сині» зупинилися за крок від групового етапу. Успішно подолавши два раунди (дві перемоги над сербським «Партизаном – 6:2 у Любліні та 3:0 у Белграді, а також нічия й перемога над шотландским «Рейнджерс» – 1:1 у Любліні та 2:0 у Глазго), підопічні Олександра Шовковського за сумою двох матчів поступилися в раунді плей-оф австрійському «Зальцбургу» (0:2 у Любліні та 1:1 у Зальцбурзі) й продовжать виступ на євроарені вже в груповому турнірі Ліги Європи.

 

Кадрові зміни у міжсезоння

У літнє міжсезоння з футболістів, які були наближені до основного складу, «Динамо» залишили центральний захисник Олександр Сирота («Маккабі» Хайфа, Ізраїль) та фланговий хавбек/нападник Беніто («Зоря», оренда). Інші гравці, з якими розсталися, минулого сезону також не були у складі «Динамо» – фланговий півзахисник Кахім Перріс («Сабах» Азербайджан), правий захисник Микита Кравченко («Олександрія»), атакуючий хавбек Міккель Дуелунд («Орхус»), фланговий півзахисник Жерсон Родрігес («Гуансі Халіао» Китай, оренда), атакуючий півзахисник Сергій Булеца («Лехія» Польща, оренда), фланговий хавбек Георгій Цитаїшвілі («Гранада» Іспанія, оренда), нападник Ерік Рамірес («Тігре» Аргентина, оренда), захисник Олексій Гусєв, півзахисники Олександр Яцик, Беніто, нападники Ігор Горбач, Владислав Супряга (усі – «Зоря»).

Натомість, серед придбань варто відзначити прихід півзахисників Олександра Піхальонка та Валентина Рубчинського, які минулого сезону виступали за «Дніпро-1», лівого захисника/вінгера Максима Брагару («Чорноморець»), центрального оборонця Браяна Себальйоса («Форталеза» Бразилія, оренда), повернення з оренди центрального півзахисника Миколи Михайленка («Олександрія»), а також підписання перспективного грузинського півзахисника Александре Пеікрішвілі з «Динамо» (Тбілісі). В останній день трансферного вікна гравцем «Динамо» став панамський форвард Едуардо Герреро, який із зими минулого року був провідним нападником якраз найближчого суперника «біло-синіх».

 

Суддівські призначення:

Головний арбітр – Блавацький Р.А. (Львів)

Асистенти – Висоцький В.О. (Запоріжжя), Корнійко О.С. (Миргород)

Четвертий арбітр – Євтухов Д.Ю. (Дніпро)

Спостерігач арбітражу – Мосейчук Ю.Ю. (Чернівці)

Арбітр ВАА – Панчишин Д.І. (Харків)

Асистент ВАА – Чертоляс М.В. (Херсон)

Спостерігач ВАА – Зубарев О.Г. (Слов’янськ)

 

Останній матч між командами

VBET Ліга 2023/2024, 6-й тур

04.04.2024. Київ, стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського

«Зоря» – «Динамо» – 0:3

«Зоря»: Сапутін – Бутко, Джордан, Батагов, Вантух – Башич, Антюх (Кирюханцев, 63), Чурко (Мишньов, 46), Мічин (Азіангбе, 63), Бугай (Ндур, 63) – Герреро (Хахльов, 77).

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Попов, Дячук, Вівчаренко – Бражко, Андрієвський, Волошин (Ярмоленко, 60), Шапаренко (Діалло, 77), Кабаєв (Беніто, 77) – Ванат (Пономаренко, 76).

Голи: Андрієвський (7), Кабаєв (22), Бражко (67).

Попереджені: Джордан (34), Бутко (90+2) – Діалло (80), Пономаренко (80).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер