Юнацька ліга УЄФА. «Динамо» – «Марибор». Анонс матчу

Юнацька ліга УЄФА. «Динамо» – «Марибор». Анонс матчу

Уже завтра київське «Динамо» проведе перший поєдинок 2-го раунду «Шляху чемпіонів» Юнацької ліги УЄФА сезону 2024/2025, суперником в якому виступить словенський «Марибор».

Середа, 23 жовтня. Стальова Воля, Stal Stalowa Wola Stadium. Початок о 13:00 (14:00 за київським часом).

***

Регламент турніру

У рамках нового формату додався додатковий раунд, а кількість учасників цього шляху зросла з 32 до 52 команд. Вони ведуть боротьбу за 10 путівок до 1/16 фіналу, а не вісім у стикові матчі, як це було раніше.

- Проводиться три раунди двоматчевих протистоянь.

- 24 клуби з асоціацій із найнижчим рейтингом (у тому числі «Марибор») розпочинають боротьбу з першого раунду.

- Клуби з асоціацій із рейтингом 1-28 (у тому числі «Динамо») розпочинають боротьбу з другого раунду.

- Десять переможців третього раунду виходять до 1/16 фіналу, де зіграють проти клубів із Шляху Ліги чемпіонів із рейтингом з 7-го по 16-й.

***

«ДИНАМО» U19

Київське «Динамо» повертається до Юнацької Ліги УЄФА після дворічної паузи. У сезоні 2021/2022 «біло-сині» вийшли до весняного раунду плей-оф, де в серії пенальті обіграли іспанський    «Депортіво» (основний час – 2:2), а в 1/8 фіналу поступилися португальському «Спортингу» (1:2).

Це є найкращим досягненням нашої команди у головному клубному турнірі серед юнацьких команд Європи. Перед цим на стадії 1/8 фіналу динамівці грали ще двічі – у сезоні 2016/17 (0:3 із «Аяксом») та 2018/19 (0:0, 2:4 у серії пенальті з «Хоффенхаймом»).

У чемпіонаті України підопічні Ігоря Костюка очолюють турнірну таблицю після 10-ти турів, набравши 28 очок. Динамівці впевнено та результативно стартували, здобувши дев'ять перемог при одній нічиїй (різниця м'ячів - 42:3) та випереджають донецький «Шахтар» за додатковими показниками.

Найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті є 18-річний Владислав Герич, на рахунку якого 10 голів.

***

«МАРИБОР» U19

«Марибор» у нинішньому розіграші розпочав свій виступ із першого раунду. Суперником мариборців став представник Гібралтару - «Лінкольн Ред Імпс». Підопічні боснійця Радована Карановича не відчули особливих проблем, розгромивши суперника на виїзді (6:0) та здолавши вдома (2:0). Два мʼячі в цих поєдинках забив 16-річний півзахисник Жан Меско, ще шестеро гравців забили по одному мʼячу.

У поточній юнацькій першості чемпіонату Словенії «Марибор» провів десять матчів (8 перемог, 1 нічия, 1 поразка, мʼячі - 15:6), та, маючи 25 очок, за додатковими показниками поступаються першим місцем «Браво».

.***

Суддівські призначення

Головний арбітр – Пейман Сімані

Асистенти арбітра – Крістіан Де Кассерес, Саму Коскінен (усі – Фінляндія)

Четвертий арбітр – Яцек Малишек (Польща)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер