1/8 ЛЄ. Перший матч. «Челсі» - «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

1/8 ЛЄ. Перший матч. «Челсі» - «Динамо» - 3:0. Звіт про матч

Цього вечора «Стемфорд Брідж» був заповнений, а традиційні кольори «Челсі», біло-сині, які аналогічно близькі й уболівальникам «Динамо», виднілися всюди. У якийсь момент навіть могло здатися, що кияни грають удома, адже підтримка українських уболівальників була неймовірно гучною, але все-таки матч грали в Лондоні.

На правах господарів, «Челсі» моментально взяв м'яч під контроль і довго практично не випускав «Динамо» за центр поля. Ротація складу, яку обіцяв Мауріціо Саррі і якої очікували фахівці з уболівальниками, таки відбулася. Зокрема, мова про центрального форварда - з перших хвилин замість Ігуаїна грав Жиру. І саме француз зіграв ключову роль у голі своєї команди.

Активний Педро, який мав за стартові 45 хвилин аж три реальні моменти, у, здавалося б, безперспективному епізоді, зважився продиратися у штрафну крізь трьох захисників і зробив це вдало. Наблизившись до воріт, іспанець відпасував на Жиру, який п'ятою прокинув м'яч між ніг Шабанову. Знову отримавши м'яч, Педро точно пробив під Бойка.

Незважаючи на пропущений м'яч, у першому таймі Денис відіграв чудово, ще тричі виручивши свою команду, а ще раз у якості останньої барикади на шляху до воріт «Динамо» виступила спина Бурди.

«Динамо», на жаль, нічого особливого біля чужих воріт не створило. Русин усіма силами намагався нав'язати боротьбу Давиду Луїсу, Шапаренко регулярно йшов у дриблінг і пасував на партнерів. Єдиний спірний момент - гра рукою у власному штрафному від Алонсо після прострілу справа від Кендзьори. На жаль, рефері в цьому епізоді порушення правил не зафіксував.

Другий тайм змінив загальну картину поведінки команд. «Челсі» все ще володіло ініціативою, але, час від часу, «Динамо» все-таки переривало цю гегемонію і поступово почало створювати моменти біля чужих воріт. Контратак не виникало, а от з позиційної точки зору «біло-сині» отримали ряд шансів, хоча і не скористалися ними. Основна проблема - брак у передачах і рівень суперника, який грав практично безпомилково.

Активніше за всіх виглядав Миколенко. Крайній захисник примудрявся і в обороні відпрацьовувати, і в атаці опинятися чи не на позиції центрфорварда. Саме в нього був найкращий момент для взяття воріт, коли, обігравшись із Сідклеем, Віталій намагався пробити з лінії штрафного, але на заваді стали захисники.

Вілліан змусив уболівальників згадати 2015-й рік і протистояння з «Челсі» в Лізі чемпіонів. Тоді бразилець ударом зі штрафного забив другий м'яч і приніс перемогу своїй команди. Аналогічно з тим випадком, Вілліан знову взявся пробивати штрафний і на 65-й хвилині відправив м'яч точно в дев'ятку воріт киян.

У заключні 10 хвилин «Динамо» видало кілька неймовірно небезпечних атак. Спершу Сідклей відгукнувся на простріл справа, але головою прокинув м'яч у порожню зону, де партнерів не виявилося. Потім Гармаш нав'язав боротьбу Кепі, але дальній удар, як і ще пару навісів у штрафну, заблокували захисники.

А на останній хвилині «Динамо» пропустило контратаку. Педро зробив діагональ наліво на Ковачіча, хорват скинув у дотик на Хадсона-Одоя і той, з меж штрафного, поклав м'яч у дальній кут.

0:3 - «Динамо» поступається в Лондоні, але на заповненому «Олімпійському» кияни зроблять усе, щоб досягти гідного результату.

1/8 Ліги Європи. Перший матч. Лондон. Стадіон «Стемфорд Брідж»

«Челсі» (Лондон) - «Динамо» (Київ) - 3:0 (1:0)

«Челсі»: Кепа, Алонсо, Жоржиньо (Канте, 62), Барклі (Лофтус-Чік, 62), Педро, Ковачич, Жиру, Дзаппакоста, Вілліан (Хадсон-Одой, 78), Крістенсен, Луїс (к).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Миколенко, Бурда, Шабанов, Сидорчук (к), Буяльський (Сідклей, 71), Циганков, Шепелєв, Шапаренко, Русин (Гармаш, 66).

Голи: Педро (17), Вілліан (65), Хадсон-Одой (90)

Попереджені: Шепелєв (9), Буяльський (42)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер