21-й тур УПЛ. «Таврія» - «Динамо»: прев'ю

21-й тур УПЛ. «Таврія» - «Динамо»: прев'ю

«Динамо»: знову відчути радість від футболу

Динамівці, які займають після першої частини чемпіонату третє місце, не вбачають для себе іншої мети, ніж боротьба за чемпіонське звання. Дистанція у п'ять очок, яка відокремлює наших хлопців від «Шахтаря» не виглядає непереборною у залишившихся 11 турах УПЛ.

Взимку цього року підопічні Олега Блохіна провели два збори в Іспанії, після чого зіграли і два офіційні матчі в 1/16 Ліги Європи, поступившись за сумою двох зустрічей іспанській «Валенсії» (0:2 та 0:0).

Після цього настала черга складних матчів у національній першості, але матчі проти «Шахтаря» і «Чорноморця» з-за складної суспільно-політичної ситуації в країні були перенесені на більш пізні дати.

Під питанням була і майбутня зустріч з «Таврією». На щастя всі організаційні проблеми були вирішені і кримчани в якості господарів приймуть 16 березня на НСК «Олімпійський» «біло-синіх». «Дуже радий позитивним результатами моїх переговорів з керівництвом сімферопольського клубу про участь «Таврії» в матчі 21-го туру. Сподіваюся, ми не розчаруємо вболівальників обох команд, які з нетерпінням чекають цієї зустрічі. Зі свого боку заявляю, що ми виконаємо всі умови, на яких наполягають наші суперники, включаючи організацію та оплату чартерного рейсу для доставки кримчан в Київ. Адже мова тут йде про щось незрівнянно більше, ніж турнірні очки. Мова - про миротворчу місію футболу, про прагнення всіх жителів України якомога швидше повернутися до нормального життя», - заявив перезидент київського «Динамо» Ігор Суркіс.

Під час тривалої паузи динамівці працювали на своїй тренувальній базі в Конча-Заспі і провели там же один тестовий спаринг проти ужгородської «Говерли». Перемогу в грі, яка закінчилася виграшем «Динамо» 3:1 принесли точні удари Ленса, Мбокані і Брауна Ідейє.

«Динамо» (1-й і 2-й тайми): Рибка, Даніло Сілва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Мігель, Гармаш, Беланда, Ленс (Лазарович, 67), Ярмоленко, Мбокані. 3-й і 4-й тайми: Коваль, Цуріков (Бесєдін, 89), Виду, Сидорчук, Селін, Вукоєвич, Аруна (Лазарович, 95), Безус, Гусєв, Кравець, Ідейє.

На думку головного тренера динамівців Олега Блохіна футболісти відмінно підготовлені фізично, що буде важливим чинником в досить інтенсивному майбутньому графіку зустрічей: «Команда цілком готова спокійно грати і три матчі на тиждень».

Самі ж гравці відверто скучили за футболом. «Набагато краще грати, ніж тренуватися. Так, звичайно, адже це важливо для всієї країни. Ми добре попрацювали на тренуваннях на цьому тижні. До офіційних матчів підійдемо добре підготовленими», - зізнався офіційному клубному сайту австрійський захисник Александар Драгович.

«Хочеться вже грати офіційні матчі, щоб футбол як-то підбадьорив людей, відволік трохи від подій в країні. Ми самі вже скучили по іграх. Контрольні матчі, природно, ніколи не замінять офіційних. У них зовсім інша бортьба, уболівальників мало приходить, завжди цікавіше грати при заповнених трибунах», - упевнений півзахисник Сергій Сидорчук.

З втрат в стані «Динамо» відзначимо травму воротаря Олександра Шовковського та півзахисника Владислава Калітвінцева. Всі інші здорові і рвуться в бій!

СК «Таврія»: повернути корабель на безпечний курс

Після осінньої частини чемпіонату Прем'єр-ліги клуб з столиці кримської автономії займає останнє 15-те місце з гіршими результатами за всіма показниками. Команда набрала всього вісім очок, забила найменше (12) і пропустила найбільше (30).

Природно подібні «досягнення» першого чемпіона незалежної України не могли не стривожити керівництва клубу, що вилилося в результаті у заміну в січні головного тренера. Досить відомий в Україні болгарський фахівець Микола Костов змінив відправленого у відставку грека Янніса Спіропулоса.

Новий наставник тут же оголосив план порятунку «потопаючого корабля»: «Наше головне завдання - залишитися у Прем'єр-лізі. Я, як тренер, завжди налаштовуюся оптимістично. У нас є чудовий колектив. Думаю, гравці готові в 11 турах докласти всі сили, щоб «Таврія» досягла своєї мети і вирішила головну задачу на весняний етап чемпіонату».

У зимове міжсезоння кримчани провели відразу три збори. Останній з них був вимушеним, через загострення ситуації на півострові і тривалій паузі в першості країни. Заповнити паузу Костов вирішив в турецькому Белеку, де сімферопольці не тільки посилено тренувалися, але і проводили контрольні спаринги. В обох вони виявилися сильнішими за своїх супротивників.

Спочатку був розгромлений 4:0 пермський ФК «Октан», який виступає в зоні «Урал-Поволжя» першості Росії серед команд футбольних клубів ПФЛ. У першому таймі два гольових удари завдав Максим Приходний, у другому відзначився Максим Калиниченко, а ще раз суперники забили собі самі. «Таврія»: Кахріман (Сітало, 60), Буссаиди, Путраш, Аксьонов, Даценко, Сантрапинських, Калініченко, Причиненко, Ярчук, Павленко, Прибуткової (Кошман, 46).

Потім вже в більш впертій боротьбі було подолано опір данського клубу «Венсюссель» - 2:1. Підсумок зустрічі визначили ще в першому таймі голи македонського збірника Бобана Грнчарова і Володимира Коробки. «Таврія»: Погорілий (Сітало, 60), Гуменюк, Пінто, Аксьонов (Даценко, 46), Грнчаров, Коробка (Кошман, 70), Каядо, Гомес (Причиненко, 65), Любічіч, Назаренко, Бурдужан (Приходний, 70).

В цілому новий головний тренер кримчан залишився задоволений виконаною роботою: «Я звернув увагу на потенціал команди, індивідуальні дії гравців. Весь цей час я багато аналізував, щоб побудувати команду, яка буде активно грати в чемпіонаті і добиватися результату. Результат для нас навесні - найголовніше. Я задоволений старанням футболістів на зборах. Задоволений їх розумінням моїх вимог, їх концентрацією, самовіддачею. На зборах я велику увагу приділив фізичному стану гравців, тому що зима - це довгий підготовчий період, коли закладається фундамент на цілий рік, а не тільки на частину нинішнього сезону».

У майбутній грі проти київського «Динамо», як і у всіх матчах, що залишилися Костов налаштовує своїх підопічних на досягнення максимального результату: «Думаю, проти кожного супротивника є шанс. В кожному матчі будемо грати на перемогу, намагатися брати очки».

Звернемо на це увагу і з нетерпінням будемо чекати недільного вечора, коли в 19.30 команди вийдуть на смарагдовий газон НСК «Олімпійський». До першої весняної гри в Києві чекати залишилося зовсім недовго.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер