Ліга Європи. 3 тур. «Динамо» – «Тун» – 3:0. Красиво та впевнено

Ліга Європи. 3 тур. «Динамо» – «Тун» – 3:0. Красиво та впевнено

Олег Блохін дещо змінив стартовий склад своєї команди у порівнянні з переможним матчем Прем'єр-ліги проти київського «Арсеналу». До «основи» повернувся Данило Сильва, який замінив Олега Гусєва на звичній для себе позиції правого захисника. В опорній зоні замість Сергія Сидорчука з перших хвилин діяв Лукман Аруна.

Наставник «Туна» Урс Фішер також зробив дві зміни у складі своєї команди порівняно з останньою грою внутрішньої першості проти «Сьона». У центрі оборони Шенкель вийшов замість Сульмоні, а досвідченого Феррейру, який володіє досвідом гри проти київського «Динамо», на фланзі півзахисту замінив Мартінес.

Ігрові аспекти

Обидві команди з перших хвилин використовували поширену в сучасному футболі розстановку 4-2-3-1 з активним використанням флангів. Щоправда, загострювати гру через краї атаки з перших хвилин вдавалося лише одній команді – київському «Динамо».

Гості з перших хвилин віддали ініціативу, давши зрозуміти, що збираються шукати щастя біля воріт «біло-синіх» на контратаках. У захисті ж швейцарці діяли досить упевнено. Люті та Шнойвлі-молодшому вдавалося стримувати атакуючий азарт Ленса та Макаренка. Основна загроза йшла з протилежного флангу, де захисників «Туна» вводив в оману своїми нестандартними діями вчорашній іменинник Андрій Ярмоленко.

Андрій працював на великому відрізку поля, часто зміщувався до центру і саме ці його дії призводили до найбільшої загрози воротам гостей. Уже на сьомій хвилині зустрічі удар здалеку «десятки» «біло-синіх» прийняла на себе поперечина. Результативною стала атака на 35-й хвилині зустрічі. Ярмоленко знову змістився до центру, фінтом «перехитрив» Саного і, звільнившись від опіки, завдав удару по воротах метрів із 20-ти – м'яч влетів у ближню дев'ятку!

Мабуть, крім двох ударів Андрія інших небезпечних моментів біля воріт «Туна» у першому таймі не виникло. Був ще напівмомент наприкінці тайму, коли Аруна прийняв м'яч у штрафному, зібравши навколо себе кількох захисників, і відкотив м'яч під удар Ленсу, однак постріл Джермейна виявився дуже неточним.

На другий тайм динамівці вийшли з явним бажанням якомога швидше закріпити свою перевагу. За першу третину тайму біля воріт «Туна» виникло більше моментів, ніж за перші 45 хвилин зустрічі. На першій же хвилині Ленс у штрафному «Туна» скинув м'яча на Аруну, але після удару Лукмана м'яч пролетів над дев'яткою.

Хвилин через сім Ярмоленко точною передачею з правого флангу знайшов у центрі штрафного Мбокані, однак центрфорвард «Динамо» зробив зайвий крок до воріт, тому завдавав удару «з-під себе» і влучив у захисника. Через кілька хвилин Беланда вивів Ярмоленка на побачення з воротарем, Андрій уклав Февра на газон, але відпустив м'яч до лицевої лінії, а повернувшись назад, завдав таки удар, але кіпер «Туна» вже був на місці.

Завдяки своїй активності динамівці забили другий гол на 60-й хвилині зустрічі. Раз за разом пробоїну давав лівий фланг оборони «Туна», і саме тотальна перевага динамівців на цьому фланзі зіграла ключову роль. Гольову атаку «біло-синіх» почав Аруна, відпасувавши направо на хід Данило Сильві. Бразилець навісив у воротарський майданчик на ближню стійку, а Мбокані ударом головою спрямував м'яча в сітку – 2:0!

Забивши другий м'яч, «біло-сині» не зупинилися і продовжили куражитися біля воріт швейцарців. Знову ж таки правим флангом атаки проривався Аруна і завдавав удару з лінії штрафного – вище воріт. Невдовзі Ленс із лінії воротарського майданчика замикав навіс Ярмоленка справа – м'яч просвистів у лічених сантиметрах від стійки. Потім уже Андрій викотив м'яч під удар Джермейну в район 11-метрової позначки – і знову неточно!..

Уся досить таки умовна загроза біля воріт «Динамо» виникала після стандартів, проте надійно діяв як захист «біло-синіх», так і останній рубіж в особі капітана команди Олександра Шовковського. Нічого не вдавалося сьогодні братам Шнойвлі, в підсумку Фішер вирішив їх замінити.

У середині тайму Олег Блохін зробив дві заміни, які виявилися результативними. Саме Сидорчук та Гусєв, які вийшли на поле, стали безпосередніми учасниками третього взяття воріт «Туна». На 78-й хвилині швидку атаку «біло-синіх» розігнав Беланда, із глибини віддавши пас лівіше на Сидорчука, який вривався до штрафного майданчика. Сергій прострілив у центр, а Гусєв зіграв на випередження і довів рахунок до розгромного. Забивши гол, Олег відразу попросив заміну і поступився місцем на полі Безусу.

Протягом останніх хвилин підопічні Блохіна спокійно довели гру до перемоги і здобули вкрай важливі в турнірному плані три очки.

Ключовий момент

Ключовою стала стартова частина другої половини зустрічі. За перші 20 хвилин тайму динамівці створили як мінімум п'ять гольових моментів, і взяття воріт було лише справою часу. Після другого гола питання про результат поєдинку було, по суті, вирішене. Залишалося лише дізнатися, скільки м'ячів влетить у ворота «Туна» в сьогоднішній грі.

Топ-персона

Героєм матчу став атакуючий півзахисник «Динамо» Андрій Ярмоленко, який відсвяткував днем раніше своє 24-річчя. Перший гол, який у результаті став вирішальним, безперечно, є заслугою саме його. Гол Андрія став окрасою матчу, додав його партнерам упевненості та поклав початок упевненій і настільки важливій перемозі «біло-синіх», яка стала першою для команди в груповому розіграші Ліги Європи нинішнього сезону.

Ліга Європи УЄФА. Група G. 3-й тур

24.10.2013. м. Київ. НСК «Олімпійський». 26,042 глядача

«Динамо» – «Тун» – 3:0 ( 1:0)

«Динамо»: Шовковський – Данило Сильва, Хачеріді, Драгович, Макаренко – Мігель, Аруна (Сидорчук, 70) – Ярмоленко (к) (Гусєв, 70; Безус, 82), Беланда, Ленс – Мбокані.

«Тун»: Февр – Люті, Райнманн, Шенкель, Скирінці – Саного Жуніор, Хедігер (к) – К. Шнойвлі (Саламан, 76), Зуффі, Мартінес (Нельсон Феррейра, 65) – М. Шнойвлі (Садик, 61).

Голи: Ярмоленко (35), Мбокані (60, гольовий пас – Данило Сильва), Гусєв (78, гольовий пас – Сидорчук).

Попередження: Данило Сильва (14), Ярмоленко (40), Ленс (83) – К. Шнойвлі (19), Люті (88).

Статистика матчу (в дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Тун»

3 (1)

Голи

0 (0)

18 (8)

Усього ударів

4 (1)

6 (2)

Удари у площину воріт

1 (0)

11 (5)

Удари повз воріт

3 (1)

1 (1)

Стійки та поперечини

0 (0)

1 (0)

Сейви

3 (1)

2 (0)

Кутові

7 (1)

1 (0)

Офсайди

1 (1)

3 (1)

Гольові моменти

0 (0)

76 (40)

Атаки

47 (21)

14 (7)

Порушення правил

20 (13)

3 (2)

Жовті картки

2 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер