Александар ДРАГОВИЧ: «Сподіваюся, що зможу принести максимальну користь «Динамо»

Александар ДРАГОВИЧ: «Сподіваюся, що зможу принести максимальну користь «Динамо»

Презентацію проводили генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе, головний тренер першої команди Олег Блохін, віце-президент клубу Олексій Семененко, а також селекціонер Берислав Станоєвич.

Після того, як Александар Драгович отримав із рук Олега Блохіна футболку «Динамо» з 6-м номером, він узяв вступне слово.

- Я дуже радий, що потрапив до такого великого клубу, як «Динамо». Радий, що поруч зі мною зараз сидить тренер високого рівня, який також був легендарним гравцем. Упевнений, що багато чому навчуся в Олега Блохіна. Сподіваюся, що за ті п'ять років, на які розрахований мій контракт, принесу чимало користі київському «Динамо».

- Під час процесу переговорів ви заявили, що, якщо не перейдете до «Інтера», то залишитеся в «Базелі». Але вже за тиждень ви підписали контракт із «Динамо». Що вплинуло на ваше рішення?

- Я й раніше знав, що «Динамо» Київ – великий клуб. До того ж, у «Динамо» була конкретна пропозиція, й вони дуже хотіли мене підписати. Мені Берислав Станоєвич дуже багато розповів про клуб, але коли я приїхав сюди, я побачив на власні очі, що це справді великий клуб, де все організовано на найвищому рівні. Тому я не шкодую, що перейшов сюди.

- Александаре, досвід адаптації в іншій країні й команді (перехід із «Аустрії» до «Базеля») допоможе вам швидше адаптуватися в «Динамо»?

- Справді, цей досвід мені допомагає. Але мені тут і так дуже просто. Мені в усьому допомагає Берислав, а також хорватські легіонери «Динамо» – Віда, Вукоєвич та Кранчар. Хочу якомога швидше вивчити російську мову, щоб вільно спілкуватися з усіма іншими партнерами, які мене дуже тепло прийняли.

- Чи розумієте зараз російську мову без перекладача?

- Звичайно, вона схожа на сербську. Багатьох слів я не розумію, проте вже зараз знаю 10-12 слів, пов'язаних із футболом. Сподіваюся, що незабаром вивчу мову, й уже за 3-4 місяці буду спілкуватися з вами російською.

- Чи встигли ознайомитися з інфраструктурою «Динамо»? Можете порівняти її з інфраструктурою «Базеля»?

- Берислав мені показав обидва стадіони – НСК «Олімпійський» та «Динамо», а також базу, тренувальні поля, спортивний зал. Я дуже задоволений умовами. Звичайно, скромну інфраструктуру «Базеля» не порівняти з тією, що є в «Динамо».

- Які у вас враження від Києва?

- Звичайно, Київ дуже гарний. Дуже радий, що тепер мешкаю в такому місті. Дівчата в Києві теж дуже гарні. Але зараз усі мої думки лише про футбол – про те, щоб швидше адаптуватися й заслужити місце в основному складі.

- Чи вирішили ви вже побутові питання? Чи знаєте, хто ваш сусід по кімнаті на базі?

- Я буду ділити кімнату з Денисом Гармашем. Я дуже багато про нього чув. Дуже шкода, що він травмувався. Із нетерпінням чекаю на його одужання.

- Хто з гравців «Динамо» вам запам'ятався за матчем, в якому ви у складі Австрії грали з Україною?

- Звичайно, я знав багатьох гравців і раніше, але пам'ятаю, що під час передматчевої установки тренери нас просили звернути особливу увагу на Ярмоленка та Хачеріді.

- Скільки валіз ви взяли із собою до Києва?

- Узяв із собою лише дві валізи. З часом привезу ще кілька з речами.

- Ваші конкуренти за місце в основному складі – Хачеріді та Віда. Як плануєте боротися за місце у складі?

- Конкуренція в «Динамо» справді дуже велика, але це лише на користь команді. Неважливо, хто буде грати. Найголовніше – щоб «Динамо» стало чемпіоном України.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер