Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Після першого кола відставання від «Шахтаря» не критичне»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Після першого кола відставання від «Шахтаря» не критичне»

- Якщо коротко підбити підсумок матчів, що відбулися після паузи на ігри збірних, з вересня... Ми не програли жодної гри з семи, проведених за 21 день. На цьому теж потрібно робити акцент. Коли ми не виграли шість ігор, і були поразки, про це всі писали. Зараз ми не програємо протягом семи ігор. Усі бачать європейські чемпіонати – у таких грандів, як «Реал», «Барселона», «Баварія», «Манчестер Юнайтед», теж є проблеми. А у нас присутня недостатня укомплектованість команди, ми маємо проблеми в лінії атаки. Так, ми мало забили, але наша команда найменше пропустила за перше коло чемпіонату. Великої ротації робити ми не можемо. Хлопці грають на межі, на максимумі. Звідси і помилки, і недостатнє відновлення. У нас дуже важкий графік, але за підсумками першого кола відставання від «Шахтаря» не критичне.

- Але ж і конкуренція в топ-чемпіонатах вища... Хоча і в «Динамо» немає гравців рівня Модріча...

- «Реал» теж програв «Алавесу». У нас чомусь звикли до того, що «Динамо» має всіх виносити. Потрібно жити сьогоднішнім днем ​​і реально дивитися на речі. Я сьогодні вперше подивився нашу гру зверху. Видно, що у наших футболістів є певний клас, але він досить середній на сьогоднішній день. Хоча вони витискають із себе максимум. Цей етап, між матчами збірних, я оцінив би на міцну четвірку.

- Говорячи про рівень гравців, хочеться зауважити, що багато футболістів прийшли вже за вас. Або це кращі з тих, кого була можливість підписати?

- Кендзьора досить хороший футболіст. Не топ-футболіст, але гравець хорошого рівня. Вербич є одним із лідерів команди. Піварич – надійний захисник. Помилки допускають всі. Це після гри можна говорити, чому грав Піварич, а не, скажімо, Миколенко. Якби Піварич не припустився тієї помилки, ніхто б слова не сказав на його адресу, тому що загалом у матчі з «Яблонцем» він зіграв дуже надійно. Що стосується бразильців, у них є певний клас, але функціонально їм важко, адже вони практично не проходили з нами збори. Той самий Сідклей не виходить з перших хвилин, тому що функціонально не готовий провести повний матч. З технічної точки зору вони виглядають дуже добре, але у грі потрібно включатися на великі дистанції, бігати і по 50, і по 60 метрів, як вперед, так і назад. Їм потрібен час. Настане період, коли я побачу, що вони будуть готові. Але я не можу випустити неготового футболіста, а потім нарікати, кого ми купили. До того ж, у нас футбол більш силовий. І на позиції Че Че і Буено, який може зіграти «десятку», за нашої гри потрібно чіплятися за м'ячі, відбирати, а не тільки грати в підіграванні. Дайте час, і не потрібно напружувати ситуацію. Вони – кваліфіковані футболісти.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер