Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Грою з «Люцерном» ми підбили певний підсумок виконаної роботи»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Грою з «Люцерном» ми підбили певний підсумок виконаної роботи»

- Звичайно, в матчі брали участь два різних склади. Цією грою ми підбивали певний підсумок роботи, яку було проведено на першому зборі. Звичайно ж, ми задоволені тим, як хлопці сприйняли цю роботу, терпіли її та виконали. Непросто було зібратися на останню зустріч, оскільки всі вже чекали зустрічі з близькими, і до того ж ми грали опівдні. Сталося так, що погода була дуже гарною, на сонці було, напевно, градусів 25-26. Це накладало певний відбиток. До того ж, незважаючи на гру з «Люцерном», у п'ятницю ми не відмовлялися від двох повноцінних тренувань.

Також намагалися дати зіграти всім, хто міг вийти на поле. Хтось застудився, хтось не дуже добре себе почував. Сподобалося, що певні ігрові відрізки, як у першому, так і в другому таймі, були достатньо хорошими в нашому виконанні. На жаль, безліч атак утілити в голи так і не вдалося. Цілком природно, що на якомусь етапі технічно арсенал наших футболістів опанований не до кінця. Хтось зіграв гірше, хтось – краще. Але загалом по роботі жодних претензій до гравців немає.

Напевно, коли Адмір Мехмеді зробив рахунок 3:1, близькість від'їзду дала про себе знати. Можна сказати, саме через це ми дозволили «Люцерну» те, чого не дозволяли раніше. Як у першому, так і в другому таймі вони рідко доходили до наших воріт та скористалися єдиним моментом, щоб скоротити відставання в рахунку. Кінцівка видалася трохи нервовою, але добре, що матч завершився перемогою. Наша команда заслужено перемогла й, повторюся, моментами, незважаючи на втому та погодні умови, грала динамічно й демонструвала відмінну командну швидкість, що дуже радує.

- Що скажете про Сергія Сидорчука, який, нехай і в контрольному матчі, дебютував у складі «Динамо»?


- У першу чергу дуже добре, що він пройшов та витримав з нами всі збори. Ми казали йому, що свій шанс він отримає. Хлопець налаштовувався, готувався й усе чудово розумів. Гру не зіпсував та дуже непогано виглядав у центрі поля. Не вдалося уникнути, звичайно, дрібних помилок, але загалом його дебют пройшов добре. Нервував, звичайно. Цей фол на самому початку гри... Те що від нього вимагали, він виконав. Шанси та можливості в нього ще будуть. Дуже хочеться, щоб Сергій зростав та прогресував надалі. За всіма даними, в перспективі, він може претендувати на місце в «основі» «Динамо». Звичайно ж, все буде залежати від нього!

- Пас п'ятою Ярмоленка, навіс Люльки та блискучий удар головою Цурікова. Награна комбінація?

- Динамічний, фланговий футбол, де є швидкість та вриванія до вільної зони. Я вже казав про технічні помилки. Для того, щоб віддати точну подачу до штрафного майданчика, Люльці знадобилося кілька разів помилитися. Але нічого страшного. Потрібно зробити послаблення, адже на першому зборі закладався фізично фундамент. Звичайно ж, багато хто ще не в тому стані, щоб виконувати, не припускаючись помилок.

- На другий збір поїдуть ті ж або можливі корективи?

- Все можливо. На даний момент нам складно щось казати з приводу Алієва. Він пропустив близько десяти днів, а це досить багато. Необхідно ще зрозуміти та розібратися з його проблемою. Є пошкодження в Гемега. Якісь проблеми й у Хльобаса. Я думаю, що додатково поїде хтось або з молодіжної команди, або з «Динамо-2». Враховуючи те, що в нас 11 людей викликані до різних збірних, а в цей час у нас будуть товариські турніри, все одно потрібно буде грати. Когось потрібно залучати.

- Коли повернеться до тренувань Марко Рубен?

- Мені важко про це говорити. Він уже спробував повернутися до тренувань, але, за нашою інформацією, знову відчув дискомфорт. Наскільки це серйозно, ми зможемо сказати лише перед початком другого збору.

- А Олександр Шовковський?

- Поки в нас немає жодної інформації від лікарів.

- Дуду вже мав би повернутися до розташування «Динамо»...

- Ось коли повернеться, тоді й можна буде говорити. Щоб грати, йому доведеться виконати ту роботу, яку вже виконала вся команда. Ви й самі це чудово розумієте. Не знаю, як ми будемо виходити з цієї ситуації. Давайте дочекаємося, коли він повернеться, тоді й будемо думати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер