«All You Need Is Love»: уболівальники «Динамо» за мир та любов!

«All You Need Is Love»: уболівальники «Динамо» за мир та любов!

Про те, чому та як саме це було зроблено, Dynamo.kiev.ua розповів автор ідеї Микола Несенюк:

- Усе почалося перед поєдинком «Динамо» – «Генгам», коли директор матчу, пославшись на високі інстанції УЄФА, не дозволив розгорнути на трибуні динамівську футболку з написом «Україна понад усе!». Всі потім бачили цю футболку на матчах чемпіонату України.

Не моя справа коментувати рішення УЄФА. Але, з іншого боку, динамівські вболівальники дуже хотіли показати Європі цю футболку. Але з яким написом?

Мій колега з «Динамо» Олексій Семененко попросив мене допомогти щось вигадати. Ми часто з ним так робимо – як кажуть: «одна голова добре...»

Що ми могли написати, яке послання відправити футбольній Європі? Адже відомо, що є сили, які хочуть представити вболівальників «Динамо» небезпечними хуліганами, застерігають європейців від поїздок на футбол до Києва тощо... Потрібно було написати щось таке, що було б зрозуміло всьому світу. Ну, якщо не всьому світу, то хоча б гостям із Ліверпуля та англійським телеглядачам.

Не знаю, як у кого, а в мене в останні п'ятдесят років слово «Ліверпуль» нерозривно пов'язане зі словом «Бітлз». Із дитинства люблю їхні пісні. Коли ми були тиждень тому в Ліверпулі, я побачив, що ім'ям одного з «бітлів» Джона Леннона названо місцевий аеропорт. Зрозуміло, що Леннона шанують на батьківщині й у всьому світі не лише за модні пісні 60-х років. Цей музикант прославився тим, що скористався своєю всесвітньою популярністю, щоб закликати всіх людей до миру та любові.

Це було в 1967-му, коли в розпалі була війна у В'єтнамі, й світ ще був наляканий Карибською кризою та можливістю ядерної війни. Нічого не нагадує? У тому ж році відбувся перший в історії людства світовий супутниковий телеміст – передача, яку одночасно могла дивитися вся земна куля (звичайно, окрім СРСР). «Бітлз» запросили щось заспівати в цій програмі. Джон Леннон написав спеціально для цього виступу пісню «All You Need Is Love» (Все, що тобі потрібно, – це любов), яку «Бітлз» заспівали у прямому ефірі на весь світ.

Із того часу слова цієї пісні є всесвітньо визнаним закликом до загального миру, братерства та любові.
Ось я й подумав, що варто й нам зараз повторити ті слова Джона Леннона. Тому що, як і майже п'ятдесят років тому, найголовніше для всіх нас – це любов, що несе мир. «Робіть любов, а не війну», – повторював колись увесь світ слова Джона Леннона. І мені здалося, що саме ці слова від імені вболівальників «Динамо» будуть саме зараз особливо доречними.

Ми за любов, ми за мир! А за війну самі знаєте хто. І весь світ це знає!

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер