Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Дуель із «Валенсією» програли на Кіпрі»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Дуель із «Валенсією» програли на Кіпрі»

- Було незвично дивитися першу гру з «Валенсією» вдома, по телевізору. Хотілося якомога скоріше зіграти в офіційному матчі, після відпустки та зборів. Дуже чекав на цю гру. Шкода, що не змогли пройти «Валенсію».

- Чим займалися у дні проведення першого матчу?

- Президент та тренер запропонували мені полетіти на Кіпр разом із командою, але я відмовився, адже вважав, що цей день краще буде провести в Києві, потренуватися. Працював із другою командою, тримав себе в тонусі. Гадав, що робити вихідний не було потреби.

- У матчі психологічна перевага була на боці «Валенсії»? Адже їх влаштовувала нічия, а «Динамо» необхідно було обов'язково забивати.

- Навпаки, вважаю, нам було простіше, тому що рахунок уже був 0:2. Боятися нема чого, потрібно було виходити та грати у футбол у своє задоволення. Хотіли виграти, але 2:0 – все ж таки, велика перевага. Напевно, це протистояння ми програли в першій грі.

- У Валенсії у «Динамо» гра виходила набагато краще, ніж на Кіпрі...

- У першому матчі ми побоювалися один одного. Не можу сказати, що мені дуже сподобалася гра в першому таймі на «Местальї», тому що моментів майже не було. Було видно, що й ми, й вони трохи побоювалися. Але потім нам уже нема чого було втрачати, гра стала швидкою та відкритою.

- Нав'язати свою гру супернику вдалося завдяки тому, що краще вивчили «Валенсію»?

- Так, ми весь тиждень тільки й робили, що розбирали перший поєдинок та відпрацьовували тактику на тренуваннях. У другому поєдинку «Валенсія» нас ні в чому не перевершувала. Але не можу також сказати, що ми були на голову сильнішими. Була абсолютно рівна гра. Ми поцілили в поперечину, й у іспанців також було кілька небезпечних моментів. Повторюся, на мій погляд, ми програли цю дуель на Кіпрі.

- Уже знаєте, що всі чотири українські клуби припинили боротьбу в єврокубках?

- Прикро, у «Дніпра» були хороші шанси. Вони вдома виграли 1:0, упродовж гри також вели в рахунку. Але потім вилучили Зозулю... Неприємно, що ніхто не зміг пройти далі, але тепер тим цікавішим буде чемпіонат. Зосередимося лише на боротьбі у ньому. Гадаю, буде гаряче.

- Перенесення матчу з «Шахтарем» піде на користь?

- З якого боку подивитися. Якщо неможливо забезпечити безпеку на стадіоні, напевно, це правильно. Водночас футболісти тільки почали входити в ігровий ритм, зіграли матчі, й знову буде пауза. Втім, якщо з «Чорноморцем» уже будемо грати, то вона буде не такою вже відчутною. А якщо й поєдинок із одеситами перенесуть – це гірше.

- Коли приєднаєтеся до національної збірної України?

- Нам дали кілька вихідних. Напевно, 3-го березня зберемося у збірній, 5-го у нас гра із США.

- Матч перенесли на Кіпр, ще не набридло літати?

- Я перший раз не літав, тому особисто мені поки нормально. А ось хлопцям, напевно, вже набридло. Звичайно, хотілося б зіграти вдома, прийшли б уболівальники. Можливо, вони б трохи відволіклися від усіх цих проблем, ми би спробували порадувати їх своєю грою.

- Що знаєте про збірну США?

- У них багато футболістів грає в Європі. Буде цікаво, все ж таки вони потрапили на чемпіонат світу.

- Вперше до збірної викликали Євгена Макаренка. У команді його якось привітали?

- Аякже! Особисто для мене його виклик сюрпризом не став, Женя вже протягом тривалого часу показує хорошу гру на лівому фланзі захисту.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер