Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Я дуже радий, що нам вдалося перемогти»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Я дуже радий, що нам вдалося перемогти»

Після гри він підбив підсумок поєдинку:

- Важко сьогодні було, й я радий, що вдалося відзначитися. Гра була складною, нам багато чого не вдавалося, такі ігри бувають. Напередодні був надзвичайно важливий поєдинок із «Челсі», після нього емоцій сьогодні, напевно, не вистачило. Тому я дуже радий, що нам вдалося перемогти. Не буду приховувати, було дуже важко, але головне, що ми взяли три очки.

- Ви близько місяця чекали на цей забитий м'яч. Наскільки в цей період було психологічно важко футболісту, який звик забивати в кожному матчі?

- Безумовно, нелегко було. В певній мірі це було випробування для мене. Але я знав, що потрібно не зациклюватися на цьому, працювати - й голи прийдуть.

- Наприкінці матчу, здалося, ви тягнули час - це було відповіддю на поведінку футболістів «Сталі»?

- Не буду приховувати, дійсно, спеціально впав, бо було прикро - гравці «Сталі» почали з першого тайму падати та тягнути час - це не дуже красиво. Все ж таки хотілося пограти у футбол. Можливо, в деяких моментах комусь дійсно було боляче, але в більшості випадків вони просто тягнули час. Тож я теж їм так відповів.

- Сьогодні, як і в першому турі, «Динамо» дуже важко далася перемога над «Сталлю». Причина в тому, що вони всі обороняються?

- Так, дніпродзержинці щільно обороняються. Крім того, якщо розібратися, лінія оборони та опорні півзахисники «Сталі» грають персонально: кожен «приклеюється» до свого футболіста, і йому все одно, що відбувається на полі й як розгортається гра. Головне для них - не дати зіграти своєму опоненту. Було важкувато, ми довго шукали ключі до цієї обороні, добре, що не «вимкнулися», грали до фінального свистка й наприкінці все ж забили два м'ячі, здобувши перемогу.

- Обидва тренери сказали, що перебіг гри переламав вихід на заміну двох українців замість легіонерів у другому таймі. Вам не здається дивною така ситуація?

- Ми не поділяємо команду на українців та легіонерів. Ми - команда «Динамо», де всі футболісти діють разом й об'єднані однією метою. Я думаю, це просто збіг. Сьогодні гру підсилив Буяльський, вийшовши на заміну, завтра це зробить інший гравець. Головне, щоб ніхто не ображався на те, що його на якусь гру залишають у запасі. Потрібно, щоб кожен віддавав усі сили на полі, незважаючи на кількість часу, які виділяє тренерський штаб.

- Данило Сильва пропустив уже другий матч після народження дитини. Не надто багато для святкування?

- Не знаю, це потрібно запитати у тренерського штабу. До цього Данило пропустив лише одну гру, але був на всіх тренуваннях. І до сьогоднішньої гри готувався разом із усіма, йому лише перед матчем сказали, що він не потрапляє до заявки. Можливо, тренерський штаб вирішив, що так буде справедливо стосовно до інших хлопців, які літали до Лондону, тренувалися. Я думаю, жодних образ ні в кого не буде. Після паузи, пов'язаної з матчами збірної, у кожного буде шанс довести свої претензії на місце в основному складі. Хто краще, той і буде грати.

- Було помітно, що ви трималися за ногу після матчу. Що сталося?

- Ще в першому таймі матчу з «Челсі» у мене поїхала опорна нога, через що я отримав мікротравму. Я їздив на МРТ, яке не показало нічого страшного, але нога у мене ще трохи боліла. Незважаючи на це, сьогодні дуже хотів вийти на поле та зіграти, було бажання забити, оскільки довго цього не вдавалося зробити. Грав через біль, після гри нога погано себе почуває, тому, напевно, доведеться кілька днів пропустити - дати паузу. Сподіваюся, вже в наступному матчі за збірну буду грати на повну силу.

- Що ви кричали трибунам, коли забили перший м'яч?

- Та там якийсь чоловік, «знавець футболу», постійно кричав, щоб мене замінили. Можливо, це навіть на краще - мене це лише підстьобувало, й я йому довів, що він не розбирається у футболі, тому надалі йому варто помовчати та не заважати іншим стежити за подіями на полі.

- «Повітряний поцілунок» надіслали родині?

- Так, дружина Інна була на трибуні, вона також переживала, що мені якийсь час не вдавалося забити. Сказала, що в цій грі мені все вдасться. Так і сталося.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер