Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Краще завжди вигравати та при цьому демонструвати хорошу гру»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Краще завжди вигравати та при цьому демонструвати хорошу гру»

- Андрію, ви вірите в те, що Польща може відібрати очки в Англії в останньому турі?

- Немає сенсу на когось сподіватися. Потрібно в першу чергу думати про свою гру. А що буде у грі Англія – Польща, нас не має стосуватися.

- Не викликало у вас побоювань те, що вже до 7-ї хвилини обидва опорних півзахисники України мали по «гірчичнику»?

- Та ні, адже вони досвідчені гравці, й після того, як отримали по жовтій картці, трохи заспокоїлися, адже розуміли, що вже не можна йти так жорстко у відбір.

- Михайло Фоменко в роздягальні акцентував на цьому увагу?

- Так, він сказав їм. Але думаю, хлопці й самі розуміли, що можуть залишити команду вдесятьох у такій грі, й уже не йшли так жорстко у відбір у наступних моментах.

- У нинішньому відбірковому раунді практично в кожній грі України акцент робиться на результаті, а не на якості футболу. Який із матчів нашої збірної ви би виокремили за якістю гри на даний момент?

- Якщо ми будемо показувати хорошу гру, але при цьому не вигравати, вас же це не буде влаштовувати?! Ні. Мене теж. Звичайно, краще завжди вигравати й при цьому демонструвати хорошу гру. Що стосується вашого запитання, мені важко виокремити якийсь один матч.

- Що сталося наприкінці першого тайму? Було видно, що команда підсіла, й біля наших воріт виникло кілька небезпечних моментів...

- Польща добре оборонялася, перекривала практично всі зони. Було дуже важко дійти до їхніх воріт. До того ж вони добре вибігали в контратаку. Гадаю, тому в них і було більше моментів... У другому таймі ми почали активніше відкриватися, більше рухатися. Вважаю, що в другому таймі ми переграли поляків.

- Після забитого м'яча стало легше грати?

- Звичайно. Вони відкрилися, з'явилися вільні зони, й нам стало набагато легше.

- Можете згадати свій гол? Що відіграло головну роль – провал оборони чи відмінне виконання?


- Хорошу передачу віддав Женя Коноплянка. Мені залишалося прийняти м'яча та спрямувати його у ворота.

- Якщо порівнювати сьогоднішній матч із Польщею та березневий, коли гра нашої збірної стала для всіх сюрпризом, у чому відмінність?


- Мабуть, у цьому поєдинку вони більше грали на оборону, добре захищалися. Напевно, тому що грали на виїзді. У домашньому матчі поляки більше атакували, що було зручно для нас, тому що нашій команді легше грати другим номером.

- Тобто, весняний поєдинок з Польщею таки дався легше?

- Не знаю. Були дві різні гри. Тоді ми забили два швидких м'ячі, після чого грали від оборони та ловили їх на контратаках. Звичайно, так грати набагато легше. Сьогодні ж нам потрібно було перемагати, атакувати.

- А в плані психології сьогодні було важче?

- Та нормально все. Ми розуміли, що прийде багато вболівальників, будуть нас підтримувати, і якщо ми покажемо все, на що здатні, то виграємо.

- Чи були привітання в роздягальні після гри?

- Зрозуміло, всі задоволені перемогою. Але ми ще не на чемпіонаті світу, тому поки радіти нема чому.

- Перед матчем із Англією Михайло Фоменко казав, що всі гравці писали записки зі своїм баченням складу. Перед грою з Польщею було щось подібне?

- Ні, не було.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Фото © AFP / Getty Images

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер