Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Все пішло не так, як ми планували»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Все пішло не так, як ми планували»

- Ми намагалися, у другому таймі нам втрачати вже нема чого було - програвали 0:2. Зібрався повний стадіон уболівальників, тож потрібно було реабілітуватися перед глядачами. Другий тай провели краще, дуже шкода, що на останніх хвилинах пропустили третій м'яч.

- У «Динамо» було достатньо гольових моментів, що не вдалося?

- Футбол складається з хороших дій та помилок, якщо щось не вдалося, нічого страшного - всі помиляються. Ми хотіли, бігли вперед, атакували, як могли, але не можна було й тили оголяти. Ви бачили, як тільки ми «обрізалися», відразу ж отримували гострі контратаки на свої ворота. У них дуже швидкі футболісти грають попереду - Агуеро, Стерлінг, тож, якби відкрилися, могли отримати ще більше. Потрібно сісти завтра та спокійно розібрати гру загалом, після чого рухатися далі.

- «Динамо» намагалося щільно пресингувати суперника, але іноді гравці «МанСіті» просто розігрували зайвого...

- Напевно, просто рівень футболістів суперника дозволяє їм так грати. Ми намагалися щільно оборонятися, але перший тайм, вважаю, провалили повністю. Повторюся, рівень гравців «Манчестер Сіті» позначався.

- Яя Туре виграв багато верхової боротьби...

- Ви бачили, який він за габаритами? Два метри зросту - спробуйте виграти у такого. Це не новина, що він добре грає на другому поверсі.

- Із Денисом Гармашем розмовляли про його заміну?

- Думаю, після першого тайму можна було міняти кожного. Про заміну Дениса краще запитати у тренерського штабу.

- У перерві аналізували помилки?

- Тренери, в першу чергу, заспокоїли всіх хлопців, тому що в перерві всі виглядали зніченими - все ж таки, місяць готувалися до цієї гри, а тут усе пішло не так, як ми планували.

- Ви сьогодні відчули, що «МанСіті» - це команда, з якою можна грати?

- Цей суперник дає грати, але й самі добре грають, спробуй у них відібрати м'яча - вони добре поводяться з ним та отримують задоволення від футболу, повторюся, дуже важко заволодіти м'ячем.

- Цей «Манчестер Сіті» набагато сильніший за той, який ви перегравали п'ять років тому?

- Важко порівняти, адже минуло вже багато часу. Хороша команда, з ними можна грати. Напевно, нас надломив перший пропущений м'яч. У цьому моя вина - це я грав із Агуеро, маю це визнати. Після цього все пішло не так, усі хлопці почали трохи нервувати, трибуни - свистіти, як наслідок мало що вдавалося в першому таймі.

- Наскільки важко було в функціональному плані?

- Не можу сказати, що дуже важко. Але все одно, коли чемпіонат у розпалі - це одне, а коли тільки закінчилися збори, навіть якщо під час них місяць готувався та виконував певну роботу, - зовсім інше. Питав у хлопців, хто як почувається. І ніхто не сказав, що дуже легко. Звичайно, дуже важко починати сезон із такою командою, як «Манчестер Сіті».

- Ще вчора не було відомо, чи зможете ви зіграти з перших хвилин. Рівень готовності дозволяє витримувати всю гру?

- Я казав, що якщо не буду готовий на 100%, то не вийду на поле. Але вже впродовж десяти днів тренувався в загальній групі, тому цілком поклався на рішення тренерського штабу. Обговорювати його не збирався. Наставники вважали за потрібне, щоб я зіграв із перших хвилин, я вийшов на матч та віддав усі сили.

- Із самого початку планувалося, що ви зіграєте всі 90 хвилин?

- Це краще запитати у тренерського штабу. Ви же бачите, що в першому таймі замінили Дениса, в перерві - Теодорчика, потім травму отримав Сильва.

- Чи залишилася якась надія на матч-відповідь у Манчестері?

- Звичайно, можна казати, що ми поїдемо до Англії, «приб'ємо» їх там 3:0 та пройдемо далі, але потрібно бути реалістами: поразка вдома 1:3 - дуже поганий результат. У Манчестері будемо намагатися показувати той футбол, який захоче від нас тренерський штаб. Постараємося досягти хорошого результату та продемонструвати якісну гру. Вдасться нам це чи ні, побачимо за три тижні.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер