Андрій ЯРМОЛЕНКО: «За рахунок нашого духу та згуртованості колективу ми маємо перемогти Францію»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «За рахунок нашого духу та згуртованості колективу ми маємо перемогти Францію»

Як ми знаємо, суперником команда Михайла Фоменка буде національна збірна Франції.

Майбутня дуель цих команд, які востаннє грали між собою трохи більше року тому на Євро-2012, викликає чималий інтерес не лише у нашій країні, але й далеко за кордоном. У першу чергу, звичайно ж, у самій Франції.

Днями до Києва приїхав журналіст однієї з найвідоміших французьких та європейських спортивних газет «L'Équipe» Ентоні Волфстен із важливою місією – підготувати серію текстових та відеоматеріалів про Україну, Київ, футбольний клуб «Динамо» та, безумовно, національну збірну нашої країни.

На думку нашого колеги, головною ударною силою не лише збірної України, а й «Динамо» є нападник «біло-синіх» Андрій Ярмоленко, який у майбутній дуелі може створити «трикольоровим» чимало проблем.

За сприяння офіційного сайту «Динамо» в найкоротші терміни було організовано зустріч журналіста з лідером киян та національної збірної, в результаті чого Андрій відповів на запитання нашого французького колеги.

- Андрію, напевно ти дивився жеребкування раунду плей-оф чемпіонату світу, тому скажи, якою була твоя реакція, коли дізнався, що збірній України доведеться грати з Францією?

- Безумовно, жеребкування я дивився з величезним інтересом, адже дуже хотілося дізнатися, хто ж нам попадеться. Якихось особливих переваг у мене не було, хоча збірна Франції виокремлювалася на тлі інших команд.

- Напевно для тебе, молодого гравця, який зараз робить успішну кар'єру, матч проти збірної Франції буде чудовою можливістю показати себе футбольній Європі на тлі серйозного суперника?

- Мені вже 24 роки, а не 19 чи 20, тому молодим гравцем себе не вважаю. Безумовно, ніхто не заперечує, що збірна Франції – серйозний суперник. Але на стадії, коли вирішується доля путівки на чемпіонат світу, слабких команд немає. Не лише я, а й інші гравці збірної України будуть намагатися показати свої найкращі якості, щоб наша країна була представлена на чемпіонаті світу.

- Чого особисто ти чекаєш від майбутнього протистояння?

- Є передчуття, що буде щось грандіозне. На нас чекають дуже важливі ігри. Вже зараз, задовго до стартового свистка (15 листопада – прим.ред.), мені дзвонять знайомі. Цікавляться, чи готовий я на цю гру, чи налаштований. Тому ажіотаж уже відчувається. Для футболіста же грати в подібних матчах – мрія!

- Чи є шанси й за рахунок чого збірна України може перемогти Францію?

- У нашої команди є шанси. До першої гри вони рівні. А якою зброєю перемагати? Так, у збірній Франції дуже багато хороших футболістів, які виступають у топ-чемпіонатах та захищають кольори провідних клубів Європи. Але ми теж не хлопчики для биття. У нас дуже хороший склад. Є як молоді гравці, так і досвідчені. Ми – дуже амбітна команда. За рахунок нашого духу та згуртованості колективу ми маємо перемогти Францію.

- Кого з гравців суперника ти б відзначив в першу чергу?

- Дуже виокремлюється Франк Рібері. Я думаю, що він гідний отримати «Золотий м'яч».

- Нинішній наставник збірної України Михайло Фоменко очолив національну команду вже по ходу відбору. За нього «жовто-сині» провели низку чудових поєдинків та посіли другу сходинку в своїй групі. У чому секрет «методу Фоменка»?

- Коли він став біля керма збірної, ми більшдетальніше розбираємо суперників. Теоретичні заняття стали дуже довгими. Коли він прийшов, збірна об’єдналася заради єдиної мети – потрапити на чемпіонат світу. Зараз у національній команді є справжній колектив однодумців.

- Погляньмо в майбутнє. Де й як ти бачиш себе у футболі в найближчі п'ять років?

- Не хотілося б загадувати наперед. Та й неправильно міркувати на цю тему, адже недаремно говорять, що, якщо хочеш розсмішити Бога – розкажи йому про свої плани. На даний момент у мене контракт із «Динамо». Мені тут добре, мене все влаштовує, я люблю цей клуб. Але, звичайно ж, який футболіст не хоче пограти в одному з провідних футбольних чемпіонатів планети? Тим не менш, загадувати наперед я не хочу.

- Напевно в тебе є якась футбольна мрія. Поділися нею з нами?

- Футбол – це моє життя, тому всі мої мрії пов'язані саме з цим видом спорту. Я прагну вигравати трофеї. Дуже хочеться відчути смак перемоги в Лізі Європи та Лізі чемпіонів, а також на чемпіонаті Європи та світу. Це і є мої мрії, які, сподіваюся, справдяться.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер