Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Другий тайм не можна назвати хорошим у нашому виконанні»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Другий тайм не можна назвати хорошим у нашому виконанні»

- Андрію, гра помітно змінилася після того, як рахунок став 1:1. Пропущений гол настільки позначився на психології гравців?

- Погоджуюся, що перший тайм дійсно складався для нас вдаліше, ми проводили атаки, а в другому ми десь втомилися всю гру оборонятися. Звичайно, другий тайм не можна назвати хорошим у нашому виконанні. Але поки що не сталося нічого страшного, будемо працювати над помилками. У нас є ще гра-відповідь у Києві, тому ще нічого не вирішено.

- Наскільки ускладнила гру для «Динамо» погода?

- Погода однакова для обох команд, тому вона взагалі не вплинула на результат. До того ж, завжди й у нас поливають газон перед грою, й тут, в Англії.

- Сергій Ребров сказав, що його гравці виконали установку... Виходить, «Евертон» вас чимось здивував?

- Та ні, ми знали, що «Евертон» – хороша команда, знали, що тут буде важко. Так, не все вдавалося. Звичайно, було важко, враховуючи, що ми оборонялися цілий тайм, завдали за другий тайм, якщо я не помиляюся, лише одного або двох ударів. Звичайно, цього дуже мало. В підсумку ми пропустили... Але, загалом, результат 2:1 непоганий. Із «Генгамом» ми теж так зіграли. У Києві буде достатньо забити один м'яч, і все зміниться. Тому я сподіваюся, що, як і на гру з «Генгамом», прийде багато наших уболівальників, вони підтримають нас, як сьогодні своїх підтримували англійці. Я впевнений, що наші вболівальники не гірші. Сподіваюся, вони прийдуть та допоможуть нам здобути перемогу.

Загалом, ми знали, що буде така гра. «Евертон» – хороша команда, але з нею цілком можна боротися, потрібно нав'язувати їй свою гру.

- Сергій Ребров сказав, що англійські команди відзначаються тим, що борються в кожному моменті до кінця. Чи поступилися в цьому компоненті супернику?

- Важко сказати. У них є габаритні гравці, такі як Лукаку. З ним важко боротися. Багато боротьби нами було програно, але ми й вигравали теж. Не знаю, яке співвідношення, потрібно дивитися статистику.

- Можливо, варто було зупинити Лукаку з фолом в епізоді з першим голом?

- Легко казати після матчу, під час гри здається, що ти можеш відібрати м'яча чисто та зберегти його для своєї команди. Стандарти у виконанні англійських команд завжди дуже небезпечні, тому не хотілося порушувати правила біля свого штрафного майданчика. Так склалося, що він протиснув двох або трьох, але всі ж бачили, який він величезний, як важко грати проти нього.

- Чи не завадила вам налаштуватися на гру ситуація з дискваліфікацією, строк якої знизили лише в останній момент?

- Ні, я все ж таки налаштовувався, бо знав, що є якийсь шанс вийти на поле в цьому матчі, й налаштовувався серйозним чином, щоб добре зіграти та допомогти команді.

- Сьогодні був, мабуть, найчисленніший виїзний сектор динамівських фанатів у нинішньому євросезоні. Чи відчували підтримку вболівальників?

- Так, звичайно. Величезна їм подяка за те, що вони прилетіли нас підтримати. Більше того, перед грою вони навіть приходили до нас до готелю. Навіть тут, на виїзді, відчувалася їхня підтримка.

- Стан газону на «Олімпійському» не зменшує шанси «Динамо» відігратися в матчі-відповіді?

- Я читав інтерв'ю агронома «Олімпійського», в якому він сказав, що на повне відновлення поля потрібно цілих два тижні, а сьогодні там грав «Дніпро». Нехай приїде сюди до Англії, поспілкується з місцевими агрономами. Тут грають через два дні, а поле в ідеальному стані. Сподіваюся, що щось зміниться, все ж таки наша гра внизу, а не в повітрі. Важко грати, коли поле засипане піском. Мабуть, вони розраховують на те, що у нас у складі бразильці – Данило, Бетао, португальці, вони звикли у пляжний футбол грати (сміється). Але в нас є й українські хлопці, які з грою на піску не дуже знайомі.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер