Андрій ЯРМОЛЕНКО: «У Києві в матчі з «Евертоном» усе залежить від нас самих»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «У Києві в матчі з «Евертоном» усе залежить від нас самих»

- Андрію, перемогу над «Іллічівцем» можна розділити на дві частини – до першого голу та після нього. Спочатку не все вдавалося?

- Грати з такими командами, які обороняються, завжди важко. Зазвичай вони завжди грають до гола, а потім починають розкриватися, нам це на руку, оскільки після цього стає легше грати.

- Два голи довели особистий рахунок до 11-ти забитих м'ячів та поточного першого місця в суперечці бомбардирів. Напевно, кожен мріє виграти цю гонку за підсумками сезону й увійти до історіъ...

- Звичайно, приємно забивати м'ячі, але для мене найголовніше, щоб «Динамо» стало чемпіоном, це єдина мета. За звання найкращого бомбардира медалі не дають, а я хочу золоту медаль.

- Особисті досягнення на другому місці?

- Не буду брехати, безумовно, приємно йти на першому місці, тим паче, що я давно не міг відзначитися, й дуже хотів забити. Але найбільше я радий тому, що «Динамо» на першому місці. Якщо будуть хороші результати у команди, то й у мене буде все гаразд.

- М'яч із гри вийшов одним ыз найкрасивіших у 17-му турі. Голи, забиті головою, можеш назвати особливими або незвичними?

- (сміється) Так, голова – не мій коник. Але я завжди кажу, що для того й існують тренування, щоб працювати над собою. Ось я й працюю над своїми слабкими якостями. Щоправда, не завжди це видно, але праця даремно не проходить.

- Як узагалі вистачає сил на такий щільний графік? Як почувався фізично після непростого у всіх аспектах поєдинку в Англії?

- Для мене такий графік, як зараз, коли ігри через два дні на третій або через три на четвертий, узагалі ідеальний. Вважаю, організм повністю відновлюється, й грати у футбол, приносити людям радість приносить масу задоволення самому. Фізично почуваєшся добре.

- З'явилися розмови, що великі рахунки в чемпіонаті України не від хорошого життя загалом. Яке відношення до розгромів, в яких береш участь? Коли дозволяєш собі розслабитися?

- Безумовно, приємно вигравати з великим рахунком. Було видно, що ми не зупинялися ані за 2:0, ані за 3:0, а продовжували грати в ту гру, про яку домовлялися на установці, тому й перемогли з розгромним рахунком – це добре. А під час гри не варто розслаблятися з будь-яким суперником, за це карають. Просто коли забиваєш один, другий, третій м'яч, відчуваєш себе не розслаблено, а розкуто, всі футболісти грають на куражі. У таких випадках вдається набагато більше, ніж коли рахунок 0:0.

- Зараз переслідувачі відстають на сім та вісім очок відповідно. Наскільки це комфортна перевага над конкурентами для того, щоб грати розкуто й не обертатися назад?

- Не можу сказати, що такий відрив комфортний. Так, сім очок – це пристойно, але у футболі трапляється всяке. Якщо ми програємо, це може позначитися на нас психологічно, й після поразок не все починає вдаватися. Тому ми намагаємося в кожній грі викладатися на всі 100%, чи то матч із «Іллічівцем», «Шахтарем», «Дніпром» або «Металістом». За перемогу над будь-якою командою дають три очки, й їх потрібно здобувати в кожному поєдинку. А рахувати перевагу будемо вже наприкінці сезону.

- Зараз усі думки переключаються на Лігу Європи. Чи можна казати, що шанси перемогти за сумою двох матчів «Евертон» такі ж, як і проти «Генгама», адже у гостьових зустрічах рахунок однаковий для «Динамо»?

- «Евертон» – хороша команда, вони це показали в першій грі, але в той же час у них немає нічого особливого, просто добротна команда. Ми відчули, що ця команда нам по зубах, і її можна проходити, нам це цілком до снаги. Так, у першому матчі ми поступилися 1:2, але це не такий уже критичний або поганий результат. Все ж таки, ми відзначилися голом на виїзді, й у Києві нам буде достатньо забити один м'яч, і все зміниться. Все залежить виключно від нас самих. Якщо покажемо хорошу гру, впевнений, що пройдемо далі. Звичайно, ніхто не говорить про те, що в четвер потрібно виходити з шашками наголо та бігти вперед, атакувати. Такого не буде. Необхідно спокійно, впевнено гнути свою лінію, й у підсумку, впевнений, нам усе вдасться.

- Чи помітив слабкі якості в грі англійців? Що, в першу чергу, необхідно зробити для потрібного результату? І що може стати головним козирем для вас?

- Звичайно, ми помітили й слабкі якості суперника, й сильні. Але я їх не буду зараз називати. Не бачу сенсу перед грою говорити про це. Ми будемо намагатися зробити ставку на власні сильні якості та зловити «Евертон» на їхніх слабкостях.

- Незабаром поєдинок національних збірних Іспанії та України, у зв'язку з чим перенесно 18-й тур Чемпіонату ПЛ. Чи піде на користь рішення про перенесення й чи зможе допомогти в досягненні результату 27 березня?

- Про це можна буде казати лише після того, як зіграємо. Якщо результат виявиться позитивним, напевно, рішення було правильним, якщо негативним, значить, це нічого не дало. Наша справа футболістів – виходити на поле та грати, а коли грати, це вже не від нас залежить. Моя думка така: для збірників перенесення туру – це, напевно, краще, якась допомога національній команді країни. А у невикликаних футболістів буде по 7-10 днів вихідних, це не зовсім правильно. Хтось набрав фізичні кондиції, ігрову форму, й тут ця пауза... Що мені не подобається в нинішньому Чемпіонаті – це те, що у нас немає чіткого та стабільного календаря. Будь-який тур, будь-який матч можуть через щось перенести як за часом, так і до іншого міста. Але, сподіваюся, в цьому випадку зі збірною перенесення туру піде на користь.

www.fpl.ua, за сприяння офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер