Андрій ЯРМОЛЕНКО – найкращий гравець «Динамо» у квітні!

Андрій ЯРМОЛЕНКО – найкращий гравець «Динамо» у квітні!

За цей місяць наша команда провела шість матчів Прем’єр-ліги – окрім чотирьох, запланованих календарем змагань заздалегідь, відбулося ще два, перенесених із березня.

У цих матчах «біло-сині» здобули дві перемоги («Металіст» - 4:2, «Ворскла» - 2:1), два рази зіграли внічию («Карпати» - 2:2, «Чорноморець» - 1:1) та двічі поступились («Шахтар» - 0:2, «Металург» Д - 1:2).

Та найголовнішим підсумком місяця для «Динамо» стало звільнення з посади головного тренера Олега Блохіна та призначення Сергія Реброва виконуючим обов’язки головного. Звичайно, зміна наставника позначилася на настрої та грі кожного футболіста команди та, відповідно, на їхніх оцінках від вболівальників.

У шістьох матчах квітня Олег Блохін та Сергій Ребров задіяли 20 виконавців. Жодного з цих шести поєдинків не пропустили четверо гравців – Данило Сильва, Домагой Віда, Денис Гармаш та Джермейн Ленс.

Отже, перейдемо безпосередньо до підсумків голосування.

Нагадаємо, найкращого гравця кожного місяця обираєте виключно ви, дорогі вболівальники київського «Динамо»! При оголошенні найкращих підсумовується кількість голосів, отриманих кожним гравцем після кожного матчу в голосуванні на офіційній сторінці київського «Динамо» у соціальній мережі Вконтакте.

Уже не вперше трійку «лауреатів» місяця складають виключно динамівські українці. Так було й у листопаді минулого року, й місяць тому, в березні. Проте цього разу трійка призерів виявилася справді унікальною, й ось чому.

3-є місце. Владислав КАЛИТВИНЦЕВ (2435 голосів)

Із шістьох матчів квітня Владислав Калитвинцев узяв участь лише в одному, вийшовши на поле на 59-й хвилині матчу проти донецького «Металурга». Але за той час, що він був на полі, Владислав встигнув відзначитися забитим м’ячем та вразити своєю грою вболівальників та журналістів – і ті, й інші визнали його найкращим гравцем матчу в складі «Динамо».

До речі, гра в Донецьку стала першою для Калитвинцева-молодшого за головну команду «Динамо» не лише у квітні, а й у всьому сезоні. Протягом попередніх чотирьох років Владислав стабільно брав участь лише в одному матчі Прем’єр-ліги за сезон. У цьому сезоні він не лише взяв участь у грі, а й відзначився важливим голом, який міг врятувати команду від поразки. Цей гол став дебютним для Владислава за київське «Динамо» у Прем’єр-лізі. Хочеться вірити, що тренерський штаб «Динамо» нарешті зверне увагу на талановитого вихованця динамівської школи, й у нашій команді засяє нова зірочка.

2-е місце. Євген МАКАРЕНКО (3095 голосів)

Інший вихованець динамівської академії вже може впевнено назвати себе стабільним гравцем основного складу, принаймні в цьому сезоні. Макаренко виданими йому авансами користується повною мірою, що позначилося на кількості голосів від вболівальників, які вперше вивели його до трійки найкращих гравців місяця.

Макаренко взяв участь у п’яти матчах із шістьох, пропустивши лише гру з «Металургом», у якій «Динамо» поступилося. Причиною відсутності Євгена стала четверта в сезоні жовта карта. До речі, три попередження з чотирьох він отримав саме в іграх квітня, проте що це були за поєдинки – з «Металістом», «Шахтарем», «Чорноморцем» – командами, в яких лівому оборонцю «біло-синіх» протистояли дуже висококваліфіковані гравці.

Саме матч проти одеситів забезпечив Макаренку місце серед трійки лауреатів, адже в Одесі він забив напрочуд красивий гол, який приніс нашій команді нічию, й завдяки якому вболівальники майже одноголосно визнали Євгена найкращим гравцем матчу в складі «Динамо». Додамо, що п’ять матчів, у яких Макаренко взяв участь, він відіграв без замін, а це 450 хвилин ігрового часу.

1-е місце. Андрій ЯРМОЛЕНКО (8965 голосів)

Безперечним переможцем із величезним відривом став один із віце-капітанів та лідерів команди Андрій Ярмоленко. Так само, як і Макаренко, Андрій через перебір жовтих карток пропускав поєдинок із «Металургом», який «Динамо» програло. Але на відміну від Євгена та Владислава, високий рейтинг яким забезпечив якийсь один матч, Ярмоленко отримував багато голосів у всіх матчах місяця, за винятком пропущеного, про який йшлося вище.

Поглянемо на статистику. У квітні Ярмоленко відіграв чотири повні матчі, у п’ятому його було замінено лише на передостанній хвилині основного часу, що загалом додає до сезонного доробку Андрія 449 хвилин ігрового часу. За цей час, проведений на полі, Ярмоленко відзначився двома м’ячами – одним із пенальті у ворота «Металіста» та одним із гри, що став переможним у матчі проти полтавської «Ворскли». У грі з полтавчанами Андрій до того ж віддав гольовий пас, з якого було зрівняно рахунок. Ще один результативний асист він зробив під час гри з «Металлістом».

Відзначимо, що в чотирьох матчах із п’яти (окрім гри з «Ворсклою») за відсутності в основному складі Олександра Шовковського та Олега Гусєва, Ярмоленко виводив «Динамо» на поле в якості капітана команди.

Додамо, що востаннє Андрія було визнано вболівальниками «біло-синіх» найкращим гравцем місяця ще в травні минулого року, тобто в цьому сезоні це перша подібна нагорода для віце-капітана. Проте протягом останніх трьох місяців, у яких проводилися голосування – листопаді, грудні та березні, він незмінно посідав друге місце після Олега Гусєва.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер