Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Не хотіли грати на нічию»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Не хотіли грати на нічию»

- Чи погодитеся, що сьогоднішній матч був чимось схожий на київський?

- Так, перший тайм ми провели погано, тому що практично не атакували, зосередившись на обороні. Захищатися всією командою нас змусило «Челсі», заперечувати не буду. У другому таймі після пропущеного гола почали сміливіше грати, контролювали м’яч, створювали свої моменти.

- Коли «Динамо» зрівняло рахунок, всі повірили, що може бути нічия. Що сталося згодом?

- Нічого не сталося. Ми не хотіли грати на нічию, й із хлопцями після забитого м’яча домовилися, що не будемо відходити назад, а будемо продовжувати атакувати й спробуємо здобути перемогу. Але це футбол, і не завжди виходить так, як ти хочеш.

- У першому таймі «Динамо» практично не порушувало правила перед своїм штрафним майданчиком, після же перерви було кілька небезпечних штрафних, один із яких призвів до взяття воріт. Чи звертали увагу на цей компонент, готуючись до поєдинку?

- Звичайно, тренери звертали нашу увагу на те, що «Челсі» дуже добре грає під час стандартів, у тому числі завдяки тому, що в їхньому складі грають багато високих гравців. Казали не порушувати правила, але арбітр сьогодні свистів практично у всіх моментах, коли гравці «Челсі» падали. Але не хочеться шукати виправдання у цьому.

- Чи відчували ви, що «Челсі» зараз ніби поранений звір?

- Ми налаштовувалися на свою гру, а які справи у «Челсі», нас не має цікавити. У нас є свої задачі, й ми маємо виходити та показувати якісний футбол, який подобався би вболівальникам. Такий, який ми демонстрували у другому таймі, адже в першому, повторюся, ми зіграли дуже погано.

- Результати команди на даному етапі Ліги чемпіонів задовольняють або хотілося би краще?

- Звичайно, хотілося би мати кращі показники. Але все залежить від нас. У нас ще два матчі, й якщо переможемо в обох, то пройдемо далі.

- «Динамо» ще жодного разу не перемагало в Англії, граючи з різними командами. Це магія англійських стадіонів так діє на футболістів?

- Не знаю. Мені важко судити, які команди були раніше. Із того, що я грав, можу сказати, що дійсно важко грати, адже вболівальники дуже тиснуть психологічно, й господарі через це активно й агресивно пресингують. У першому таймі було дуже важко грати, тому що була якась паніка, всі притиснулися до своїх воріт, і не демонстрували того, про що домовлялися.

- У наступному турі в Порту нам потрібно перемагати, що «Динамо» вже робило одного разу…

- Якщо ми хочемо вийти з групи, то, звичайно, нам потрібно вигравати. Інших варіантів немає. Просто потрібно не боятися, спокійно грати у футбол, як ми робили це сьогодні у другому таймі, коли ми хвилин тридцять навіть перевершували «Челсі». Але це лише 30 хвилин, а так потрібно грати протягом усіх 90 хвилин.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер