Андрій ЯРМОЛЕНКО подарував дитячому будинку футбольний майданчик

Андрій ЯРМОЛЕНКО подарував дитячому будинку футбольний майданчик

Проте його добре знає нападник Андрій Ярмоленко, який вирішив допомогти місцевому дитячому будинку. Тут виховуються близько 40 дітей різного віку, від найменших до тих, хто випускається в доросле життя.

Сьогодні вранці в цій установі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було справжнє свято. До них приїхав кумир – футболіст «Динамо» та збірної України. Та й привід радісний – відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, побудованого за кошти динамівця. Гостя зустріли керівники дитячого будинку та вчитель фізкультури, який є тренером місцевої футбольної команди. А дітлахи хором вигукнули «Фізкульт-привіт!». До слова, за команду виступають не лише вихованці навчального закладу, а й діти, які живуть у Сезенкові.

Відомий динамівець приїхав не з порожніми руками, а, як годиться, з подарунком – Андрій презентував дитячому будинку найдорожче – свою ігрову футболку, в якій він виступав у Лізі Європи. Також діти отримали футбольні м'ячі, на яких пізніше Андрій залишив свій автограф. Не залишилися в боргу й дітлахи: вони презентували футболісту вишиту картину, на якій зображена підкова з монетками – на щастя.



Урочисту церемонію відкриття поля Ярмоленко провів разом із автором проекту, Володимиром Кучеренком, який уже більше 10-ти років допомагає цьому дитячому будинку й краще за всіх знає, чого саме потребують дітлахи. А також залучає до цього своїх друзів та знайомих. І Олександром Рудовським, який день та ніч стежив за ходом будівництва. Після перерізання стрічки біля входу на поле всі присутні змогли оцінити його ближче. Після свистка тренера хлопці зробили розминку, поділилися на дві команди й – закипіла боротьба. Ярмоленко уважно стежив за грою, підбадьорюючи юних футболістів, підказуючи та коментуючи. А хлопці, звичайно, грали з ще більшим азартом.

Окрім підтримки дитячих будинків, Андрій Ярмоленко багато допомагає військовим у зоні АТО, пораненим у госпіталях... Але всі ці вчинки динамівець намагається не афішувати. Він хотів уникнути публічності й цього разу, але все ж погодився на присутність журналістів лише через те, що його вчинок зможе послужити прикладом для інших людей, у яких є можливість допомогти, спонукатиме їх до того, щоб зробити щось хороше для дітей, які потребують цього.

- Не назвав би будівництво цього поля проектом, просто намагався зробити що-небудь корисне для дітей, – пояснив Андрій Ярмоленко. – Вважаю, діти України мають жити та займатися спортом у найкращих умовах. Звичайно, дивлячись, із яким азартом бігають із м'ячем діти, мимоволі згадуєш і своє футбольне дитинство. Чому саме цей дитячий будинок? Просто подумав, що в Києві подібним установам допомагають багато, а я вирішив заглянути трохи подалі. Чесно кажучи, про це майже нікому не казав.



Володимир Кучеренко, співавтор ідеї: «Разом зі своєю дружиною та сім'єю займаюся дитячими будинками приблизно з 2004-го року. Нещодавно дружина створила організацію, яка також допомагає дітям. Кілька місяців тому віце-президент «Динамо» Олексій Семененко, з яким ми підтримуємо дружні стосунки вже не перший рік, розповів, що у Андрія Ярмоленко виникло бажання допомогти дітям. Я взяв на себе організаційні питання, пояснивши, що більшість людей приїжджають до дитячих будинків із іграшками, цукерками. У дітей це все вже є, особливо в Київській області, де вони точно цього не потребують. Вони мають і одяг, і комп'ютери, словом, більш забезпечені, ніж в інших регіонах. Ми порадилися й вирішили, що корисно буде побудувати спортивний майданчик, потім він переріс уже в повноцінне поле, яке ми будували протягом півтора місяців.

Ми доволі детально вивчаємо життя дітей в дитячих будинках. І якщо ми хоча б одну дитину з 30-40, які тут живуть, відірвемо від пияцтва, наркотиків, згубного впливу вулиці, то це вже варто того. У дітей залишилися незабутні враження від приїзду Андрія Ярмоленка, думаю, вони не будуть спати ще довго, згадуватимуть цю подію та чекатимуть інших футбольних зірок. На полі над воротами також є баскетбольне кільце. А найближчим часом ми думаємо про волейбол, великий теніс, тому мова йде про здоровий спосіб життя дітей загалом.

Із Андрієм було легко працювати, він проста людина, просив не афішувати подію. Думаю, вони сім'єю прийняли таке рішення, із дружиною чекають на другу дитину. Навіть у Біблії написано, коли людям щось даєш, отримуєш більше радості та задоволення, ніж коли приймаєш подарунки. Із самого початку, коли ми починали будівництво, він попередив, що не хоче публічності – ані камер, ані телебачення, а просто зробити подарунок дітям. Якщо у когось ще виникне бажання допомогти дітям, нехай звертаються, ми спрямуємо ці кошти у правильне русло, а якщо потрібно, докладемо й свої кошти, тільки дітям було б добре».

* текст Світлана Полякова, фото Андрій Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер