Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ще нічого не втрачено»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ще нічого не втрачено»

- Андрію, згадайте ще один матч нинішнього сезону, в якому «Динамо» так мало володіло м'ячем?

- Я статистику не дивився, тому важко говорити про це відразу ж після гри. Звичайно, ми грали неправильно, дозволяючи футболістам «Фіорентини» розігрувати м'яч та виходити з оборони до атаки.

- Здалося, що в другому таймі у вас не вистачало сил. Як себе почували?

- Сили були, але самі розумієте, одна справа, коли отримуєш м'яча на «свіжих ногах», граєш лише на атаку, тоді багато чого вдається. Й інша справа, коли постійно обороняєшся. Хлопці також часто та багато переміщалися, тому відкриватися вперед не завжди й не у всіх були сили.

- Але контроль м'яча, напевно, не планували віддавати супернику?

- Звичайно, всі хлопці розуміли, що прийде повний стадіон. Дякую вболівальникам за підтримку. Ми добре знали, що потрібно грати агресивно, але в той же час не забувати про оборону, адже м'яч, пропущений на своєму полі, багато чого вирішує та визначає. Ми грали з якоюсь обережністю, що нам і завадило. У грі з «Евертоном» нам втрачати нема чого було, тому ми постійно атакували. Сьогоднішня обережність зіграла з нами злий жарт.

- Ребров та Рауль постійно просили грати компактніше й у захисті, й у центрі. Чому це не вдавалося?

- Коли вони тримали м'яч, то не створювали багато моментів – вся небезпека виходила після контратак за участю швидкого Салаха. Нас просили закривати середину, щоб вони атакували за допомогою флангових передач. Я й не згадаю, щоб у них були небезпечні моменти після навісів.

- Ви зустрічали футболіста, швидшого за Салаха?

- Я за ним зі спідометром не бігав (сміється). Так, Мохамед хороший футболіст, швидкий, технічний, цікаво грати проти таких.

- Ігор Суркіс сказав, що ще нічого не втрачено. Ви погоджуєтеся?

- Звичайно, президент має рацію. Ще нічого не втрачено. Можливо, нам навіть на руку те, що ми пропустили сьогодні. Якби цього не сталося, то ми би знову оборонялися весь матч, і незрозуміло, що б із цього вийшло, а так тепер ми будемо грати у свою гру, атакуючу, як уміємо, показувати свій футбол.

- Своєю грою ви задоволені?

- Звичайно, не зовсім. У деяких моментах потрібно було зіграти трохи краще.

- Прикро пропускати на останній доданій хвилині? Такі команди грають до останньої секунди?

- Ви бачили, ми, начебто, теж не зупинялися. Звичайно, дуже прикро. Але нічого страшно, це стане нам уроком на майбутнє.

- Чи можна сказати, що «Динамо» не вистачило фізичних сил після непростого матчу із «Зорею»?

- Не знаю, зараз триває середина чемпіонату. Ми всі фізично добре підготовлені. Ви же бачили, що хлопці в кожному моменті віддавали всі сили, билися, віддавалися, бігали до останньої хвилини.

- Над чим потрібно працювати перед виїздом до Флоренції?

- Моя особиста думка – ми занадто багато дозволили «Фіорентині» розігрувати м'яч. Ми знали, яка у цієї команди лінія атаки, як вони комбінують, потрібно було більше пресингувати на їхній половині поля.

- Ви їдете до Флоренції з позитивним настроєм?

- Звичайно! Ми, як і завжди, будемо грати лише на перемогу. Як складеться – побачимо після матчу.

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер