Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Із «Металургом» у Донецьку на «Динамо» чекає дуже важка гра»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Із «Металургом» у Донецьку на «Динамо» чекає дуже важка гра»

- Попереду матч із донецьким «Металургом», який в ви в першому колі розгромили з рахунком 9:1. Як думаєте, це вплине на майбутню гру?

- Ні. Той матч уже історія. Але незалежно від цього, я впевнений, що на нас чекає дуже важка гра, яка проходитиме у впертій боротьбі. Переможе найсильніший, але я впевнений, що цього разу такого великого рахунку не буде.

- Як гадаєте, гравці «Металурга» захочуть взяти реванш за той матч, який завершився для них розгромом?

- Гадаю, це треба питати у самих футболістів «Металурга». Але, повторюся, той матч уже історія, про нього потрібно забувати: записали - пішли далі.

- Як можете оцінити «Металург» загалом?

- Я знаю, що в них дуже хороший підбір гравців, які справді дуже добре контролюють м'яч. Якщо ви пам'ятаєте, ми дуже давно не вигравали в «Металурга» в Донецьку. Тому легко нам не буде. Подивимося, як складеться гра. Але, сподіваюся, цього разу нам вдасться взяти три очки.

- Хто, на ваш погляд, буде чемпіоном України в цьому сезоні?

- (Посміхається). Чесно кажучи, мене це не особливо цікавить. Напевно, все ж таки «Шахтар». Мені б хотілося, щоб це було «Динамо», але, на жаль, якщо це й станеться, то точно не в цьому році.

- Напевно, зараз той рідкісний випадок, коли гравець «Динамо» може дати свій прогноз на те, хто стане чемпіоном...

- Так, погано, що ми даємо прогнози, а не інші в цьому контексті говорять про нас, як можливих претендентів на чемпіонство.

- Які найпомітніші зміни в тактиці приніс новий тренер?

- Я б не став називати Сергія Реброва новим тренером, ми з ним і до цього тривалий час працювали, один одного добре знаємо, розуміємо його вимоги.

- Ну а якщо говорити саме про нововведення?

- Трохи інакше ми почали тренуватися ще на зимових зборах, коли у нас з'явився тренер із тактики Рауль. Особисто моя думка: після зимової паузи ми поліпшили якість гри саме в плані тактики. І продовжуємо зараз над цим працювати. Вважаю, що з «Чорноморцем» ми дуже добре зіграли, але просто не вдалося перемогти.

- Зараз у команди дуже багато матчів, як вдається відновлюватися від попереднього матчу та налаштовуватися на наступний?

- Звичайно, відновлювальним заходам зараз доводиться приділяти більше часу. Але в нас дуже хороший медичний персонал, який нам у цьому допомагає. Просто потрібно не лінуватися й робити все те, що нам говорять. Вважаю, грати через два дні на третій або через три дні на четвертий абсолютно реально, в Англії люди грають, і нічого страшного, показують хороший футбол. Гадаю, будь-який футболіст вам скаже, що для нього краще грати, ніж тренуватися.

- Ви, а також Макаренко, пропустите матч проти «Металурга» через перебір жовтих карток. Як команда буде без вас грати в Донецьку?

- У нас є два рівноцінних склади, й я впевнений, що головний тренер знайде тих хлопців, які зможуть замінити тих, хто пропускає цей матч.

- А де ви самі будете дивитися майбутній поєдинок?

- Вдома. Переживати та вболівати за хлопців буду перед телевізором.

- Стратегія «Динамо» зараз не змінилася? Ви готуєтеся від матчу до матчу, чи все ж таки Кубок України зараз є для вас найбільш пріоритетним турніром?

- Повторюся, «Динамо» ніколи не ставить задач на якийсь один турнір. Думаю, цього й уболівальники не зрозуміли б. Тож потрібно виходити та перемагати в кожному матчі. Щоб радувати і наших фанів, і себе.

- Чи може Кубок України стати якоюсь компенсацією за невдалий сезон?

- Звичайно! У цьому сезоні виграти титул ми можемо лише в Кубку України. Тому будемо намагатися це зробити.

- Окреме питання для нашої програми: цікаво дізнатися вашу думку про Даріо Срну.

- Дуже хороший футболіст. А проти сильних футболістів завжди приємно грати. Тому про нього можу сказати лише позитивні слова. І як про футболіста, і як про людину. Провокації Срни? Так, є футболісти, які провокують, але потрібно бути розумнішими та уникати цих провокацій.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер