Україна - Румунія - 3:2. Львів цінує репутацію

Україна - Румунія - 3:2. Львів цінує репутацію

Місто Лева і стадіон «Україна» традиційно вважаються вдалими для національної збірної України. У поєдинку проти Румунії шальки терезів по черзі схилялися то на один, то на інший боки, зупинившись, у результаті, на боці господарів поля. 3:2, - друга поспіль перемога збірної і блискучий дебют її наставника Мирона Маркевича.

Вже на 15-й хвилині рахунок було відкрито. Олександр Алиев бездоганно виконав штрафний, гарматним ударом із 35-ти метрів спрямувавши м’яча повз «стінку» прямо в кут воріт. Розвинути успіх українцям, незважаючи на несамовиту підтримку глядачів, не вдалося. Після перерви наша команда знову пішла в атаку, але швидко була покарана за ненадійність «тилів». Спочатку Тамаш ударом із сорока метрів застав зненацька П’ятова. На виправдання голкіпера варто зазначити, що на шляху м’яч зачепив Чигринського і злегка змінив напрям польоту. За десять хвилин румуни і взагалі вийшли вперед - Никулае пройшов із м’ячем кілька десятків метрів і з лінії штрафного майданчика чітко пробив у кут воріт.

Розвиток подій на полі показав, що українцям потрібно робити нові ходи, шукати нестандартні підступи до володінь Лобонца. Тут варто віддати належне Андрію Шевченку, справжньому лідеру і капітану збірної. На 75-й хвилині Андрій із вигідної позиції пробив у ногу воротарю, а м’яча підібрав Коноплянка і спрямував точно до воріт. За кілька хвилин Шевченко на швидкості увірвався до штрафного майданчика, прострілив у центр, звідки м’яча до своїх воріт зрізав усе той же Тамаш.

У перемозі збірної України брали участь четверо представників «Динамо». Тарас Михалик провів увесь матч, а Олег Гусєв, Андрій Шевченко і Артем Мілевський вийшли у стартовому складі й були замінені на останніх хвилинах зустрічі. У складі суперника перші 45 хвилин відіграв Тіберіу Гіоане, але нічим особливим запам’ятатися не спромігся. Наступний контрольний поєдинок Україна проведе 2-го червня, в Осло, проти збірної Норвегії.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер