»Арсенал» – «Динамо» – 0:2. Дві хвилини для перемоги

»Арсенал» – «Динамо» – 0:2. Дві хвилини для перемоги

Блискучу гру в «столичному дербі» подарували «Динамо» та «Арсенал» уболівальникам. Основні події в матчі сталися в першому таймі. Після вилучення Гармаша ініціативою заволодів «Арсенал», але результат зустрічі вирішили дві блискучі атаки динамівців. Спочатку пенальті реалізував Шевченко, а хвилиною пізніше Ідейє вихід віч-на-віч із воротарем.

Після матчів за збірну завжди важко перелаштовуватися на гру за клуб. Неодноразово «Динамо», у складі якого традиційно близько дюжини виконавців збірних різних країн світу, втрачало в таких матчах очки, виглядало непереконливо. Перед грою з «Арсеналом» у розпорядженні Юрія Сьоміна лише одне повноцінне тренування, в якому можна побачити стан усіх гравців і визначитися зі складом. У ньому, в порівнянні з останніми зустрічами, сталося чимало замін.

В першу чергу, знову змінилася пара центральних захисників. Разом із Юссуфом вийшов Бетао й зіграв доволі впевнено. В усякому разі, один із показників цього – відсутність пропущених м’ячів. Без дискваліфікованого Вукоєвича в центрі поля діяв Єременко, Шевченко за відсутності Гусєва перейшов на правий фланг. Після доволі тривалої перерви знову в стартовому складі з’явився Мілевський.

Перші хвилини поєдинку підтвердили – «Арсенал» має намір дати серйозний бій «Динамо». Номінальні господарі добре володіли м’ячем у центрі поля, проте продовжень у нападі не знаходили. У динамівців запам’ятався удар у стійку Данило Сильви, який підключився до атаки. Епізод із вилученням Гармаша, як виявилося, став переломним у зустрічі. Денис сказав усе, що думає, на адресу арбітра, що не призначив штрафний за фол на ньому. Рефері, теж недовго думаючи, залишив «Динамо» в меншості. Такий перебіг подій уже в середині першого тайму явно не входив у плани Сьоміна, який «відтягнув» у зв’язку з цим Мілевського з атаки до півзахисту. Гра в меншості мобілізувала динамівців, гравці стали чіткіше поводитися із м’ячем, раціонально використовувати кожну можливість.

Вирішальною в зустрічі стала кінцівка першого тайму. Спочатку Шершун обійняв у штрафному майданчику Ярмоленка, не давши тому зіграти в епізоді, за що арбітр призначив пенальті. Досвідчений Шевченко такі моменти реалізовує – 0:1. А вже в наступній атаці Андрій передачею з центру поля знайшов швидкого Ідейє, який відірвався від захисника й подвоїв рахунок.

Досвідченіші й майстерніші динамівці вміло зберегли комфортну перевагу до завершення матчу. У другому таймі більше атакував «Арсенал», завдав із півдюжини ударів, більшість з яких повз мету. У біло-синіх активно виглядав Ярмоленко, а захоплення глядачів викликав сольний прохід Шевченка зі своєї половини поля до чужого штрафного майданчика. Обігравши на шляху кількох гравців, в завершальній стадії Андрій віддав неточний пас... Шкода, якби все завершилося інакше, на гол туру цей момент явно міг претендувати.

Друга поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті 2:0. Тепер увага гравців та тренерів на кваліфікації Ліги Європи. Попереду два непростих матчі з «Літексом»...

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

АРСЕНАЛ – ДИНАМО – 0:2 (0:2).

«Арсенал»:
12.Боровик, 5.Шершун, 6.Шоава, 8.Максимов, 9.Ковпак (22.Гоменюк, 59), 11.Старгородський (17.Богданов, 32), 16.Шацьких – кап (13.Міколюнас, 48), 19.Кобахідзе, 28.Польовий, 33.Хомін, 35.Грицай.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 6.Попов, 7.Шевченко (8.Алієв, 78), 9.Ярмоленко (34.Хачеріді, 87), 10.Мілевський, 11.Ідейє (36.Нінкович, 90+3), 19.Гармаш, 23.Єременко, 37.Юссуф.

Голи: Шевченко (37, з пенальті), Ідейє (38).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер