»Арсенал» - «Динамо» - 1:0. Ціна однієї помилки

»Арсенал» - «Динамо» - 1:0. Ціна однієї помилки
www.paphotos.com

Нинішній сезон Ліги чемпіонів мимоволі повертає до осені 2003 року, коли команда Михайличенка в трьох поєдинках на останніх хвилинах пропускала м'ячі і втрачала такі дорогоцінні очки. Через п'ять років історія повторюється... І знову в Лондоні, проти «Арсеналу», в рівній грі все вирішила єдина помилка. Можливо, вирішальний гол був забитий з порушенням правив. Але динамівцям від цього не легше. В результаті мінімальна поразка і втрачені шанси поборотися за путівку до наступного раунду Ліги чемпіонів. 10-го грудня команді Сьоміна доведеться зіграти останній матч групового турніру. Нічия в поєдинку з «Фенербахче» забезпечить киянам вихід до 1/16 фіналу Кубка УЄФА.

Гра «Динамо» в звітному поєдинку принесла шанувальникам футболу позитивні емоції. Гравці хоч і зосередили основну увагу на захисті, багато атакували і не боялися великими силами йти вперед. Якби трохи вправнішими були Бангура і Мілевський, які виходили в кожному з таймів віч-на-віч із Альмунією, перемога гостей виглядала б цілком логічною. Але підсумок зустрічі, на жаль, склався інакше. Після порушення правил у центрі поля Фабрегас, ударивши по рухомому м'ячу, довгим пасом вивів Бендтнера «на побачення» з Богушем. Никлас свій шанс використав, пробивши точно в кут. Суддя ж у цей момент знаходиться спиною до Фабрегаса й нічого крамольного у вчинку іспанця вгледіти не міг. Як не намагалися динамівці довести рефері зворотнє, всі зусилля були марними. А хвилиною пізніше за нестриманість поплатився Алієв, який висловив на адресу арбітра претензії й резонно отримав за це «червону».

Проти «Арсеналу» Юрій Сьомін випустив оптимальний на сьогоднішній день склад. Місце Михалика в захисті зайняв Асатіані, в цілому надійно провівши зустріч. Малхаз виграв більшість єдиноборств і кілька разів рятував команду, першим у штрафному майданчику опиняючись біля м'яча. Вперше в Лізі чемпіонів Сьомін всю гру провів з двома нападниками. Від цього видовище матчу тільки зросло. «Динамо» в першому таймі багато контратакувало, а в середині другої половини зустрічі захопило ініціативу і створило достатньо неприємностей господарям. Створені моменти використані не були, а на мить втрачена пильність призвела до сумного результату…

Та все ж, незважаючи на поразку, гра «Динамо» залишила хороше враження. З турнірної точки зору, нічия гарантувала би команді путівку до Кубку УЄФА, але також залишала поза зоною Ліги чемпіонів. Тепер кияни просто зобов'язані підвести логічний підсумок першої частини євросезону, посівши третє місце.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер