Артем Кравець: «Шанси на вихід із групи залишаються такими самими»

Артем Кравець: «Шанси на вихід із групи залишаються такими самими»

Напередодні поєдинку з англійцями молодіжна збірна України запросила журналістів на базу у Вільдберзі, що в 14-ти кілометрах від Хернінга. Наставник українців Павло ЯКОВЕНКО поспілкувався з представниками ЗМІ в рамках регламентної прес-конференції:

- У команди нормальний настрій, для нас нічого не змінилося: як було завдання виграти дві гри, таким воно й залишається. Гнітючого настрою немає, працюємо в нормальному режимі. Тих, хто грав – відновлюємо, хто не грав – підводимо до зустрічі з Англією. Зміни у складі можуть бути, але вони не пов’язані з тим, що хтось зіграв краще чи гірше. Ми привезли до Данії 23 гравці, кожен із них заслуговує на місце в основному складі. Вони всі мають грати. На кожну позицію в нас є по два рівноцінні виконавці. Також будемо враховувати медичне обстеження, яке дає зрозуміти, відновилася людина чи ні. Це також може вплинути на стартовий склад. Судячи з відеозаписів та наших спостережень, імовірно, нам знадобиться підсилити гру на певних ділянках поля. Гадаю, в англійців перед нашою грою також будуть зміни у складі. Тому можливо все.

- Судячи з матчу англійців з іспанцями, можете сказати, чи є у цієї команди вразливі місця?

- Команд, яких неможливо переграти, не існує. Слабкі місця є в будь-якого суперника. Що стосується гри з іспанцями, Англія, на мій погляд, зіграла у футбол, який приніс їм позитивний результат. Вони діяли тактично грамотно й у іспанців, за винятком забитого м’яча та стандартних положень, моментів не було. Британці витягнули максимум з того, що мали. Це говорить про те, що команда збалансована, хорошого рівня. Вони небагато забивають, але й небагато пропускають.

* * *

Після прес-конференції футболісти вийшли на тренування, на якому перші 15 хвилин могли бути присутніми журналісти. Зазначимо, що в понеділок увечері заняття нашої команди відвідали вболівальники, загалом приблизно 150 людей на чолі з губернатором міста. Лише маленька частина з них приїхала з України, інші ж місцеві жителі, яких зацікавила наша збірна. Вони принесли із собою прапори й шалики, як могли підтримували наших хлопців. Одна жінка зазначила, що більше за всіх їй подобається Роман Зозуля.

У вівторок за роботою футболістів спостерігали лише журналісти, серед яких було й данське телебачення. Поділившись на три групи, хлопці виконали вправу на контроль м’яча, а потім почали «розтягуватися». До першої групи увійшли: Зозуля, Ярмоленко, Кравець, Гармаш, Коноплянка та Морозюк. Другу склали: Селін, Білий, Курилов, Ракицький, Путівцев, Чеснаков. А в третій працювали сім хлопців, що залишилися: Матвеєв, Кривцов, Парцванія, Бутко, Федорчук, Голодюк, Віценець. Воротарі Бойко, Каніболоцький та Непогодов займалися окремо.

Одного бійця наша команда втратила – до України повернувся капітан Степаненко, який у матчі з чехами зазнав травми привідного м’яза стегна. Для нього чемпіонат Європи завершено. А ось із Селіним, який не брав участі в попередньому матчі через температуру, вже все гаразд, він разом з усіма готувався до матчу з Англією.

* * *

Про те, як команда провела два дні після матчу з чехами, і як налаштовується на майбутній поєдинок з англійцями, кореспонденту клубного Інформвідділу розповів динамівець Артем КРАВЕЦЬ:

- Після невдалих матчів кожен футболіст робить самоаналіз, розбирає свою гру й припущені помилки, щоб не припуститися їх надалі. Що стосується відновлення, ми відвідали сауну, басейн та масажний кабінет.

- Павло Яковенко сказав, що, незважаючи на поразку, завдання не змінюються – збірній України потрібно перемогти у двох матчах. Значить, настрій бойовий?

- Звичайно! Наші шанси на вихід із групи залишаються такими самими. Якщо ми виграємо два матчі, що залишилися, із стовідсотковою вірогідністю вийдемо з групи. Тому засмучуватися поки не варто.

- Уже знаєте, що протиставити англійцям?

- Так, ми вже переглядали збірну Англії. Можу сказати, що це достатньо хороша команда, але її цілком можна перегравати, як і всі інші. Ми поважаємо суперника. Їхні захисники високого класу, двоє центральних із «Манчестер Юнайтед», один виступав у Лізі чемпіонів. Але нічого страшного, повторюся, з усіма можна грати.

- У трьох із п’яти останніх фіналів молодіжного Євро перемагали команди, які програли перший поєдинок групового етапу. Така статистика додає надії?


- Так, дай Боже, щоб саме так і було. (посміхається).

- У попередньому матчі ви вдало вийшли на заміну, віддали голевий пас. Це додає впевненості й дозволяє розраховувати на вихід у стартовому складі?

- Павло Олександрович каже, та й кожен для себе зазначає, що головне – командна гра. Кожен, хто перебуває з командою на чемпіонаті Європи, але не потрапив до стартового складу, приїхав до Данії не просто так. Як бойова одиниця, футболіст має бути готовий у будь-який момент вийти на заміну та підсилити гру. А чи виходиш ти на поле в основному складі, чи з лавки запасних, – значення не має. Головне – допомогти команді.

- Як пройшла зустріч з уболівальниками, які в понеділок приходили на тренування?

- Незважаючи на не дуже сприятливу погоду, вони прийшли нас підтримати. Аплодували, скандували «Україна! Україна!», створили хорошу атмосферу. Після тренування ми сфотографувалися, роздали автографи. Ще на матчі з чехами помітив, що наших уболівальників у Данії доволі багато. Це дуже приємно.

- Як проводите вільний час між тренуваннями?

- Дивлюся фільми, читаю книгу. По скайпу щодня зідзвонююся з друзями, спілкуюся з дружиною та батьками. Всі вони бажають успіху, щоб у нас усе склалося.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Данії

Фото – Павло Кубанов, ФФУ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер