»Динамо» – «Шахтар»: арбітр-театрал із Австрії

»Динамо» – «Шахтар»: арбітр-театрал із Австрії

Стала відома бригада арбітрів, яка в четвер буде обслуговувати перший півфінальний матч Кубка УЄФА між «Динамо» (Київ) і донецьким «Шахтарем».

Суддівська бригада представляє Австрію. Арбітр у полі – Конрад Плаутц (Konrad Plautz). Плаутц народився 16 жовтня 1964 року. У повсякденному житті австрієць керує справами невеликої театральної трупи, паралельно граючи у виставах другорядні ролі.

Зайнятися суддівством Конрад вирішив у 20-річному віці. В 1989 році почав обслуговувати матчі австрійської бундесліги в якості асистента арбітра, а через два роки – вже як головний арбітр. Отримавши статус ФІФА в 1996 році, австрійцю відразу ж довірили обслуговувати фінал чемпіонату Європи серед 16-річних футболістів. На даний момент Плаутц входить до списку 30-ти найкращих арбітрів Європи.

Як головний арбітр Плаутц обслуговував чотири поєдинки Ліги чемпіонів за участю «Динамо». В сезоні 2000/2001 «Динамо» на своєму полі програло ейндховенському ПСВ (0:1), наступного року переграло на виїзді бухарестський «Стяуа» в першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду (4:2), двома роками пізніше здобуло перемогу над лондонським «Арсеналом» (2:1), а цього сезону на останніх секундах дозволило португальському «Порту» обіграти себе на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського (1:2).

Асистентами арбітра призначені Роланд Хайм (Roland Heim) та Армін Едер (Armin Eder). Резервним рефері на матчі буде працювати Штефан Месснер (Stefan Messner). За організацією матчу простежить делегат УЄФА Давид Петріашвілі (David Petriashvili) з Грузії, а роботу арбітрів оцінить іспанський суддівський спостерігач УЄФА Хуан Антоніо Фернандес Марин (Juan Antonio Fernandez Marin).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер