Австрійський збір динамівців. День 6-й: 10 км і не менше!

Австрійський збір динамівців. День 6-й: 10 км і не менше!

Дуже часто динамівці помічали їх на шляху від готелю до тренувального поля.

У черговий тренувальний день, першими з динамівців на цьому зборі, велосипедами та захисними шоломами екіпірувалися Рауль Ріанчо та Віталій Кулиба. Їхати з готелю до тренувального табору – саме задоволення, адже поле перебуває аж на 200 метрів нижче від готелю, й весь час доводиться спускатися вниз, майже не крутячи педалі. А ось у зворотному напрямку піднятися до снаги далеко не кожному. Але динамівські фахівці з фізпідготовки зробили це, хоч багато хто з команди не вірили, що їм вдасться доїхати до «фінішу». На шлях назад до готелю вони витратили трохи більше за півгодини.

Повний контроль навантажень

На цьому підготовчому зборі футболісти мають можливість оцінювати рівень отриманого під час кожного тренування навантаження. Після завершення заняття кожен гравець ставить оцінку за десятибальною шкалою. На основі цих оцінок тренери отримують певну інформацію про рівень навантажень та втоми футболістів та можуть, відштовхуючись від цих даних, корегувати тренувальний процес.

До речі, навантаження під час цього збору аж ніяк не менші, аніж були раніше. «За одне тренування кожен із вас пробігає в середньому по 10 кілометрів, тобто не менше, ніж під час матчів», – повідомив гравцям Сергій Ребров перед початком одного з тренувань. Ці дані наукова група у складі Олександра Козлова та Анатолія Крощенка відслідковує завдяки датчикам, які фіксуються на спеціальних пасках, які вдягають гравці перед тренуваннями.

Удосконалення тактичних напрацювань

Перша частина ранкового тренування була присвячена силовим вправам. Після розминки гравці почали працювати на вже звичних станціях-тренажерах, установлених уздовж кромки поля. Цього разу станцій було шість.

Друга фаза тренування розпочалася із гри у квадратах, а завершилося заняття тактичною вправою. Щоправда, цього разу вона виглядала дещо незвично – група атаки діяла практично без супротиву збоку захисників. Спрямоване таке тренування було на те, аби гравці вдосконалили гру на своїх позиціях, а також злагодженість індивідуальних та командних дій, відпрацювали деякі комбінації до автоматизму. 

Голкіпери завжди перші

На вечірнє тренування голкіпери приїхали раніше за всіх інших гравців. Михайло Михайлов почав інтенсивне тренування, в якому взяла участь уся четвірка динамівських воротарів. Заняття у голкіперів дуже виснажливі, під час деяких вправ їм доводиться відбивати серії ударів майже впритул з усіх боків.

Тим часом на великому автобусі приїхали польові гравці, які після нетривалої розминки почали вправи, спрямовані на швидкі паси та удари. До цих вправ долучилися й голкіпери. 5-6 гравців швидко розігрували м’яча в дотик, пересуваючись за колом, і кожен із них почергово завдавав удару по воротах.

Потім гравці були поділені на дві команди для виконання тактичних вправ. Одна команда в зелених манішках, маючи чисельну більшість, атакувала, в той час як інша в червоних – оборонялася.

Потім команди мінялися, але атакуюча команда все одно мала більшість. Завершилось тренування двохсторінкою на велике поле в рівних складах.

Якщо на початку заняття під час виконання вправи на передачі Рауль Ріанчо був незадоволений роботою гравців, наголошуючи на тому, що потрібна максимальна концентрація, то вже після двохсторінки Сергій Ребров похвалив своїх підопічних за самовіддачу. Черговий тренувальний день було завершено, проте Андрій Ярмоленко та Максим Коваль на кілька хвилин залишилися на полі, аби пограти в пас, не опускаючи при цьому м’яча на землю.

Завтра в розкладі команди одне тренування, яке відбудеться вранці, а ввечері, о 18:00 за місцевим часом, «Динамо» зіграє у Шваці з місцевою командою.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер