»Барселона» - «Динамо» - 2:0. Каталонці підтверджують клас

Поєдинок проти каталонської «Барселони» мав стати справжнім іспитом для футболістів «Динамо». У нинішньому сезоні обидві команди не зазнали жодної поразки, не збиралися порушувати такі приємні серії і в сьогоднішньому матчі. Футбольні фахівці відводили каталонцям роль фаворита, що недивно. Але іншої думки були підопічні Валерія Газзаєва, які не збиралися відсиджуватися виключно в захисті. Проте, вирішальним чинником стала індивідуальна майстерність гравців «Барселони», а два м'ячі, забиті Мессі та Педро в кожному з таймів, підтвердили клас переможця Ліги чемпіонів.

Наставник «Динамо» не здивував стартовим складом. У порівнянні з останнім матчем, в якому «Динамо» обіграло «Зорю» в рамках чемпіонату України (2:0), Газзаєв провів лише дві заміни: місце у воротах зайняв Шовковський, а на лівому фланзі оборони вийшов Маграо, який у поєдинку національного чемпіонату відбував дискваліфікацію. В основному ж – знайомі всі обличчя. З перших хвилин вийшов і Андрій Шевченко, участь якого була під питанням у зв'язку із травмою обличчя.

Каталонці з перших хвилин запропонували опоненту швидкий темп, який динамівцями було прийнято. На кожну атаку «Барселони» підопічні Валерія Газзаєва прагнули відповідати своїм випадом. У господарів звичною активністю відзначався Мессі, у «Динамо» тон атакам задавав Гусєв. Щоправда, хороша можливість відзначитися вже в дебюті матчу була в Маграо, але бразильцю не вистачило трохи точності. Міг забити на 20-й хвилині матчу й Юссуф, але не зміг проштовхнути у ворота м'яча з лінії воротарського майданчика.

Не даючи футболістам «Барселони» особливо розгулятися, динамівці дозволили супернику відкрити рахунок на 26-й хвилині. Мессі зловив оборону гостей під час створення штучного положення «поза грою» (ближче до воріт розташувався Єременко), втік від опіки опонентів і пробив по воротах – м'яч зрадницьки від рук Шовковського залетів до сітки наших воріт. Господарі одразу ж спробували збільшити успіх, але воротар «Динамо» діяв надійно як на лінії воріт, так і на виходах.

Про те, яка перевага була на боці «Барселони», красномовно скаже статистика – відсоток володіння м'ячем у підопічних Хосепа Гвардіоли був більшим за 70%. Але, незважаючи на відчутну перевагу суперника, «Динамо» знайшло в собі сили і забило у відповідь. Навіс Маграо зі штрафного знайшов Мілевського, який вже скидав сферу на Вукоєвича – м'яч у сітці воріт! На жаль, радість киян була перервана свистком арбітра, який зафіксував офсайд. Ось тільки так і залишилося незрозумілим, у кого саме – в Артема чи Огнєна…

Другий тайм проходив у більш спокійному темпі. «Барселона» продовжувала володіти м'ячем і шукати шляхи до воріт суперника, а динамівці, у свою чергу, сподівалися на контратаки. Втім, господарі на підступах до свого штрафного майданчика діяли обережно та надійно. Чи не єдиним моментом у підопічних Валерія Газзаєва у другій половині матчу був вихід Шевченка віч-на-віч з воротарем, але і в даному епізоді захисники зіграли злагоджено – арбітр зафіксував положення «поза грою» в Андрія.

А рахунок до цього часу вже був 2:0. Не використавши кілька непоганих моментів, «Барселона» все ж таки забила другий м'яч. Ібрагимович точним пасом знайшов у штрафному майданчику Педро Родригеса, і півзахисник, який вийшов у перерві на заміну, ювелірним за точністю ударом відправив м'яча до кута воріт – стрибок відчаю у виконанні Шовковського не зміг перешкодити м'ячу влетіти в сітку. Наприкінці матчу Мілевський міг провести гол престижу, але скористатися помилкою Бускетса, на жаль, не зміг – Артем перекинув не тільки воротаря, але й ворота.

Програвши на виїзді, «Динамо» поступилося першим рядком саме «Барселоні». Але завдяки нічиїй у поєдинку «Рубіна» з «Інтером» (1:1) утримує таке бажане друге місце, яке за підсумками групового турніру дасть право зустрічати єврокубкову весну в плей-оф Ліги чемпіонів. Наступний матч групового турніру Ліги чемпіонів команда Валерія Газзаєва проведе 20 жовтня, коли також на виїзді зіграє з міланським «Інтером».

БАРСЕЛОНА – ДИНАМО – 2:0 (1:0)

"Барселона":
1.Вальдес, 2.Дані Алвеш, 3.Піке, 5.Пуйоль – кап, 22.Абідаль, 24.Туре (16.Бускетс, 68), 6.Хаві, 15.Кейта, 8.Іньєста (17.Педро, 46), 10.Мессі, 9.Ібрагимович (35.Жеффрен, 85).

"Динамо": 1.Шовковський, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 20.Гусєв (36.Нінкович, 86), 21.Маграо (3.Бетао, 73), 25.Юссуф (4.Гіоане, 46), 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

Голи: Мессі (26), Педро (76).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер