Білорусь – Україна: нотатки на згадку

Білорусь – Україна: нотатки на згадку

У цій грі взяли участь три гравці київського «Динамо» - Андрій Ярмоленко, Євген Хачеріді та Сергій Сидорчук. Ще двоє, Олег Гусєв та Роман Безус, залишилися в запасі.

Для Андрія Ярмоленка гра проти збірної Білорусі стала 43-ю у складі національної збірної. У ній він відзначився результативною передачею. Вона стала для нього 12-ю за час виступів в національній команді України. За цим показником динамівець зрівнявся з легендами минулого - Андрієм Шевченко та Андрієм Вороніним, які очолювали список асистентів «жовто-синіх» за всі роки.

До речі Ярмоленко був визнаний вболівальниками найкращим гравцем зустрічі та по ії закінченні отримав спеціальний приз.

Євген Хачеріді провів свій 27-й матч у складі збірної. До того ж, цей матч став третім і у той же час повним для Євгена після довготривалої паузи, пов’язаної з травмою. Перші два він провів у вересні – у Кубку України та у чемпіонаті молодіжних складів.

Для Сергія Сидорчука матч у Борисові став дебютним у футболці національної збірної. Ця історична подія в кар’єрі Сергія сталася на 64-й хвилині зустрічі, коли він замінив Руслана Ротаня.

На третій компенсованій хвилині матчу сталася ще одна знаменна подія – Сидорчук увійшов до числа гравців, які відзначились голом у дебютній грі за національну збірну. «Про такий дебют можна лише мріяти», - скаже динамівець вже після гри.

Зазначимо, що він став лише третім представником клубу, якому вдалося забити у своєму дебютному матчі за збірну України.

До нього це вдавалося його нинішнім партнерам по національній команді Андрію Ярмоленку і Роману Зозулі.

Цей матч відбувся на найсучаснішому стадіоні у Білорусі – «Борисов-Арена», який було відкрито навесні цього року і став першим офіційним для господарів. Унікальну за своєю архітектурою, хоча й не дуже містку чисто футбольну споруду у день матчу відвідали 10,512 глядачів, у числі яких було чимало вболівальників з України.

Всі присутні на арені стали свідками видовища не тільки на полі, а і поза ним. Білоруські вболівальники від самого початку матчу вразили українців, виконавши пісню «Воїни світла» та вигукуючи лозунги на підтримку українського народу. «Слава Україні! Героям слава!» - лунало із трибун з білоруськими вболівальниками, і у відповідь з гостьової трибуни вони чули не менш відоме «Живе Білорусь!» Подібний обмін зарядами дружніх народів тривав увесь матч.

Національний Гімн України пролунав у небі над «Борисов-Ареною» двічі – перший раз, традиційно для матчів національних збірних, перед стартовим свистком, а вдруге – наприкінці матчу у виконанні наших уболівальників, що також викликало схвалення та повагу з боку місцевої публіки.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер