Бенуа ТРЕМУЛІНАС: «Хочу допомогти «Динамо» виграти якомога більше трофеїв»

Бенуа ТРЕМУЛІНАС: «Хочу допомогти «Динамо» виграти якомога більше трофеїв»

- Бенуа, перша інформація про те, що ти можеш перейти до «Динамо», промайнула у ЗМІ ще на початку літа...

- Так, перша інформація, що з'явилася влітку, була вірною. Але затримка перш за все була пов'язана з тим, що перехід до «Динамо» – крок доволі відповідальний та серйозний. Необхідно було зібрати й вивчити якомога більше інформації про клуб. Тиждень тому в Монако я зустрічався з президентом клубу Ігорем Суркісом. Ми з ним остаточно обговорили всі умови контракту, і тепер я опинився тут, розуміючи всю відповідальність зробленого кроку перед уболівальниками киян.

- Напевно, тобі, вихованцю «Бордо», непросто залишати рідний клуб?

- Так, нелегко було залишити клуб, в якому ти виріс як футболіст та виграв багато трофеїв. Але я чудово розумію, на що наважився. Такий крок був продиктований і тим, що мені хотілося спробувати себе в іншій команді, виграти інші трофеї. По-своєму для мене це виклик.

- Минулого сезону ти грав проти «Динамо» в Лізі Європи й, разом зі своїм попереднім клубом, зміг пройти до наступного етапу. Чи згадував про ті поєдинки перед підписанням контракту?

- Згадував і ті матчі, і чудовий стадіон у Києві, де ми грали. Безумовно, в період прийняття остаточного рішення, це підігрівало мою уяву.

- Кого з футболістів ти знаєш? Приміром, із французьких клубів до «Динамо» перейшли Лукман Аруна, Браун Ідейє та Юнес Беланда, має досвід виступів у «Монако» Дьємерсі Мбокані, а в минулого сезону на твоїй позиції грав Тайє Тайво...

- Я знаю всіх цих гравців, але особисто з ними поки не знайомий. Із Юнесом Беландою я неодноразово зустрічався в матчах чемпіонату Франції.

- А що знаєш про свого нового тренера – Олега Блохіна?

- На жаль, я не з того покоління людей, які бачили гру Олега Блохіна на власні очі. Я знаю, що це видатний радянський футболіст, культова фігура в українському та світовому футболі.

- На якій позиції ти почуваєшся найбільш комфортно? Де ще можеш зіграти за необхідності?

- Я – лівий захисник, але мені доводилося грати й у центрі поля на позиції опорного.

- Як називається місто, в якому ви народилися, й хто ваші батьки?

- Я народився та провів усе життя в Бордо. Мої батьки працюють у лікарні. Також у мене є молодший брат, якому зараз 18 років. Він також грає у футбол, але скоріше для себе, адже на першому місці в нього – навчання.

- Хтось ще з ваших близьких грав у футбол?

- Мій батько та дідусь грали у футбол на непоганому рівні, тож це для нас сімейна справа.

- Сім'я нормально сприйняла ваш переїзд до іншої країни?

- Усі родичі мене підтримали. Вони були щасливі, що я наважився на такий крок, побажали мені всіляких успіхів.

- Розкажіть про цілі, які ставите перед собою в «Динамо»?

- Найголовніше – допомогти клубу виграти якомога більше титулів. А що стосується особистих цілей, то скоріше адаптуватися в колективі та влитися в нього по-справжньому.

Андрій Недбайло, Світлана Полякова

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер