Бенуа ТРЕМУЛІНАС: мала штучка червінчик, а ціна велика!

Бенуа ТРЕМУЛІНАС: мала штучка червінчик, а ціна велика!

Для героя нашого подальшого оповідання Бенуа Тремулінаса такий шанс виник у сезоні 2009/10 й, варто визнати, скористався він ним повною мірою...

Роздуми Блана

Однак про все по черзі. Футболом за прикладом свого дідуся та батька Бенуа почав займатися із самого дитинства у футбольній секції клубу «Лормон», з однойменного містечка, передмістя Бордо, в якому він народився. «Мій батько та дідусь грали у футбол на непоганому рівні, тож це для нас сімейне заняття». На відміну від своїх родичів, хлопець мав здібності стати справжнім професійним гравцем й уже у віці дев'яти років його зарахували до футбольної школи «Бордо», де він навчався протягом семи років, а потім, провівши ще рік в клубній академії, дебютував в основній команді 15 серпня 2007 року в домашньому матчі чемпіонату Франції проти «Ле Мана» (1:2).

Новачок основи, мабуть, особливого враження на тодішнього головного тренера аквітанців, знаменитого Лорана Блана, не справив, оскільки наступного разу знову вийшов у складі бордосців лише 20 вересня в матчі Кубка УЄФА проти фінського «Тампере Юнайтед» (3:2), а в національній першості й узагалі 2 грудня (із «Тулузою» – 3:4). Блан, який в ігрові роки був зірковим захисником збірної Франції та європейських топ-клубів, цілий сезон узяв на роздуми щодо Тремулінаса, намагаючись зрозуміти, чи достатньо для користі його команди швидкісних якостей дебютанта...

Зірковий час

Сезон 2008/09 «Бордо» розпочинав із двома лівими захисниками – ветераном Франком Жюр'єтті та перспективним Бенуа Тремулінасом. У підсумку, Блан віддав перевагу молодості, надавши місце в основі Тремулінасу, якого вболівальники називали «другим Лізаразю» (за схожу манеру гри та антропометричні дані – зріст 173 см, вага 65 кг). Бенуа блискуче провів чемпіонський сезон жирондинців, зігравши 26 матчів (24 у стартовому складі ) та віддавши в них п'ять гольових передач. Саме про таких кажуть: «Мала штучка червінчик, а ціна велика!».

Наступного сезону 2009/10 Тремулінас безальтернативно виходив на ліовму фланзі, провівши загалом у різних турнірах за «Бордо» 50 матчів, забивши два голи та дев'ять разів посприявши партнерам у взятті воріт! Саме в цей футбольний рік до Бенуа прийшло міжнародне визнання, адже «Бордо» в групі Ліги чемпіонів випередив «Ювентус» та «Баварію», діставшись у підсумку чвертьфіналу. Тремулінас провів у головному клубному турнірі континенту дев'ять матчів, значно посприявши успіху своєї команди та ставши при цьому об'єктом пильного інтересу збоку провідних команд Європи.

Новий виклик

Два наступних сезони репутація Тремулінаса, незважаючи на посередні виступи «Бордо», анітрохи не постраждала. Навпаки, він ще більше додав в атакуючих діях та став надійніше грати в обороні. Дебютував він і за збірну Франції 14 листопада 2012 року в товариській грі проти Італії (1:2).

Незабаром після завершення сезону 2012/13 він отримав пропозицію від київського «Динамо», якому потрібен був якісний гравець його амплуа. «На початку літа предметний інтерес проявило саме «Динамо». Я взяв час на роздуми, бо вважав, що перехід до «Динамо» – крок доволі відповідальний та серйозний. Необхідно було зібрати й вивчити якомога більше інформації про клуб».

Зрештою, Бенуа прийняв рішення на користь «Динамо» й по-домашньому, без скандалів, пішов із «Бордо»: «Нелегко було залишити клуб, в якому ти виріс як футболіст та виграв багато трофеїв. Але я чудово розумію, на що наважився. Такий крок був продиктований і тим, що мені хотілося спробувати себе в іншій команді, виграти інші трофеї. По-своєму для мене це виклик».

Для вболівальників «Динамо» перш за все важливо, що новачок «біло-синіх» знає, навіщо його запросили до Києва. «Найголовніше – допомогти клубу виграти якомога більше титулів. А що стосується особистих цілей, то скоріше адаптуватися в колективі та влитися в нього по-справжньому». Що ж, це говорить тільки про те, що команду підсилив справжній професіонал.

Олег Задерновський

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер