Беньямін ВЕРБИЧ: «У перемозі над «Шахтарем», безумовно, є частка заслуги наших уболівальників»

Беньямін ВЕРБИЧ: «У перемозі над «Шахтарем», безумовно, є частка заслуги наших уболівальників»

- Беньяміне, що стало головним ключем до чергової перемоги над принциповим суперником?

- Дуже радий, що ми знову обіграли «Шахтар». Ми вкотре проявили надійну гру в обороні та реалізували свій шанс в атаці, продемонстрували, що будь-якій команді буде непросто забити нам гол.

- Після перерви «Динамо» помітно додало в атаці, стало грати першим номером. Яку установку дав Олександр Хацкевич у перерві?

- Головний тренер акцентував нашу увагу на грі в середині поля, щоб ми активніше та агресивніше грали в центральній зоні. Ми виконали цю установку, кілька разів відбирали важливі м'ячі та починали свої контратаки.

- Зможеш пригадати, скільки м'ячів за свою кар'єру забив головою?

- Не пригадаю, але насправді я непогано граю головою (сміється). У складі «Динамо» це вже третій.

- У попередніх матчах у тебе теж були хороші моменти, щоб забити гол, але не щастило. Ставив перед собою мету нарешті відкрити лік голам у сезоні?

- У матчі проти ФК «Львів» у мене було багато моментів, які я не реалізував. І я був дуже злий сам на себе за те, що не використав ці моменти. Головне – багато працювати, й тоді у тебе обов'язково з’являться нові шанси. Сьогоднішній мій гол став результатом важкої роботи, і я цьому дуже радий.

- Як тобі атмосфера на стадіоні сьогодні? Адже ти ще не грав на «Олімпійському» за такої кількості вболівальників...

- Супер! Це була атмосфера топ-рівня! Дійсно, я вперше грав за такої кількості глядачів на трибунах. Одне задоволення грати, коли на трибунах за тебе вболівають майже 50 тисяч. Нам дуже допомогла підтримка вболівальників, вважаю, що у сьогоднішній перемозі є частка заслуги наших фанатів. Сподіваюся, так буде й надалі.

- Цей матч довів, що Олександр Хацкевич має рецепт перемог над «Шахтарем», а головне – виконавців, аби цей рецепт реалізувати?

- Мені дуже приємно відчувати довіру головного тренера. Мене тому й запрошували до «Динамо», аби я створював моменти, віддавав гострі передачі з флангу. Ми дуже багато працювали, щоб домагатися позитивних результатів. Наш рецепт успіху – це колективна гра, де кожен готовий битися один за одного та викладатися на полі на всі сто відсотків.

- Чи ставиш чи ти перед собою мету, планку – скільки голів збираєшся забити у цьому сезоні?

- (посміхаючись) Не хотів би загадувати, тому що в минулому сезоні я посперечався з журналістами на те, скільки заб'ю голів, та програв парі. Буду старатися й думаю, що заб'ю багато голів.

- Ти відчуваєш, що стаєш одним із лідерів команди?

- Мені дуже приємно чути позитивні відгуки про мою гру, але у нас на кожній позиції дуже сильні гравці, яких можна назвати лідерами команди. Кожен є лідером на своїй позиції. Наш успіх – колективний.

- Якою була твоя реакція на протест уболівальників проти дій ФФУ, який був супроводжений викиданням на поле туалетного паперу?

- Спершу я не зрозумів, що сталося. Але потім партнери по команді пояснили мені, що це значить. Думаю, з мого боку буде не зовсім коректно висловлюватися з цього приводу.

- Морально ви готові вже за два дні летіти до Чехії на матч зі «Славією»?

- Справді, розслаблятися та святкувати нам немає коли. Але ми вже звикли до такого режиму – грати через два дні на третій. Вже завтра ми почнемо готуватися до матчу, який чекає на нас у вівторок у Празі. Нам потрібно домогтися езультату, який дозволить нам пройти «Славію».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер