Бетао: «На батьківщині мене називали «скелею»

Бетао: «На батьківщині мене називали «скелею»

У понеділок захисник бразильського «Сантоса» Бетао підписав п’ятирічний контракт із «Динамо», а вже наступного дня гравець відправиться разом із командою на навчально-тренувальний до Австрії. Після укладення договору Бетао відповів на питання кореспондента www.fcdynamo.kiev.ua.

- Я дуже задоволений таким поворотом у футбольній кар’єрі, адже «Динамо» - це великий клуб, який відомий у Європі. У ньому для мене відкриваються великі можливості. Думаю, своєю працею мені вдасться завоювати місце в основному складі і разом зі новими партнерами виграти не один трофей.

- Ви вихованець «Коринтіанса». Що для вас означає цей клуб?

- Дійсно, у «Коринтіансі» я провів чотирнадцять років, три з яких був капітаном. Це один із великих клубів, який за кількістю вболівальників займає друге місце в країні. Для мене важливо, що й «Динамо» дуже популярне в Україні. Останні ж чотири місяці я провів у «Сантосі».

- Як ви відважились на перехід до цього клубу, адже «Сантос» - непримиримий суперник «Коринтіанса»?

- Це питання професіоналізму. Для мене не мало значення, що цей клуб є нашим затятим опонентом. Головне – робота, яку я там виконував. Тому я без шкодувань пішов на такий крок. Для мене, і для клубів, це було вигідною домовленістю.

- Окрім «Динамо», у вас були інші варіанти подовження кар’єри?

- Мною цікавились французькі та російські команди. Але я віддав перевагу саме «Динамо».

- Який був головний аргумент?

- Я вже говорив, що це клуб із традиціями. Певен, ми здолаємо кваліфікацію Ліги чемпіонів і братимемо участь у груповому раунді.

- Ваше улюблене місце на поле?

- У «Коринтіансі» протягом трьох років грав лівого захисника, а в «Сантосі» виходив на правому флангу. Інколи також доводилось грати і центрального захисника. Тому при необхідності зможу зіграти на будь-якій із цих трьох позицій.

- Ви вже встигли ознайомитись із Києвом?

- Так, це дуже красиве місто. Те, що я побачив, співпало із почутим від мого агента Фабліо. Його багато людей називають киянином, адже він часто тут буває. Тепер на власні очі переконався, що житиму в гарному місті.

- Дізнавшись про переїзд в Україну, які виникли асоціації?

- Лише поверхові. Але я відразу знайшов в Інтернеті багато інформації про країну, її традиціях, історії, і, звичайно, про київське «Динамо».

- Що означає прізвисько Бетао?

- У перекладі з португальського – «бетон». Тобто я, наче міцна скеля.

- На полі ви відповідаєте цьому прізвиську?

- Стараюсь. Думаю, у цьому ви самі зможете пересвідчитись.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер