БЕТАО: «Я дуже радий повернутися до «Динамо» (Київ)!»

БЕТАО: «Я дуже радий повернутися до «Динамо» (Київ)!»

- Бетао, розкажи, які емоції ти відчував, повернувшись до «Динамо» та підписавши новий контракт?

- Я дуже радий повернутися до «Динамо» (Київ). Настрій дуже хороший. Контракт я підписав три дні тому в Києві. Угоду укладено до кінця сезону, але я готовий грати за «Динамо» і рік, і два – тож подивимося.

- На якій позиції ти себе бачиш?

- Я є універсальним захисником, можу зіграти як на будь-якому з флангів, так і в центрі. Буду грати там, де скажуть Рауль Ріанчо та Сергій Ребров. Я хочу приносити користь команді, тому готовий грати там, де потрібно. Моя основна позиція – центральний захисник, але якщо потрібно буде зіграти на лівому або правому фланзі, я зіграю там.

- Проблемною для «Динамо» була позиція лівого захисника, хоча на неї претендує багато гравців... Конкуренції не боїшся?

- Так, але ж номінальних центральних захисників «Динамо» лише двоє – Александар Драгович та Євген Хачеріді. З часом буде видно, на яку позицію мене будуть ставити. Конкуренції не боюся, адже я вже немолодий гравець.

- Як тобі перші тренування? Чи важко було?

- Ні, не важко. Правильно каже Сергій Ребров: потрібно працювати над усім одразу, не лише бігати, й не лише працювати із м'ячем. Потрібна адаптація до роботи з м'ячем, до гри. У цьому допомагають ігрові вправи.

- Крепатуру вже відчуваєш?

- Зовсім трохи. Але на даний момент це нормально.

- Як складалася твоя кар'єра після того, як ти залишив «Динамо»? В «Евіані» ти був на провідних ролях...

- Так, в «Евіані» було добре. Французький чемпіонат цікавий. І місто, куди я поїхав, дуже красиве. У мене був контракт із «Евіаном» лише на шість місяців. Коли він закінчився, тренер та керівництво хотіли підписати мене ще на рік або два. Але я тоді сказав, що маю подумати, оскільки в мене була пропозиція від іншої команди. Але потім мені вже нічого не писали, й я поїхав грати до Бразилії (за «Понте-Прету»). Там я теж провів півроку. Навіть чотири місяці, якщо бути точним. Я підписав контракт у серпні, а в грудні сезон уже закінчився.

- Тривалий час ти не виступав за жодну команду. Як проводив цей час, як тримав себе у формі?

- Я працював із персональним тренером у рідному місті, Сан-Паулу. Також займався індивідуально – тренажери, пробіжки. А наприкінці минулого року я вже тренувався з київським «Динамо».

- За чемпіонатом світу уважно стежив?

- Так. Щоправда, спочатку я трохи побоювався, коли чемпіонат ще не розпочався, тому що в нашій країні не все спокійно в політичному плані, й багато хто очікував терактів. Але насправді все було добре. Було красиво.

- Але ж в Україні також останнім часом неспокійно. Чи не було побоювань сюди їхати? Чи дізнавався новини в когось із гравців «Динамо»?

- Не було жодних побоювань, тому що я стежив за всіма подіями за допомогою Інтернету, та й по телевізору в нас Україну показували. Звичайно, спочатку під час розгону майдану у мене складалося дуже нехороше враження. Але зараз неспокійно лише на Донбасі, а в Києві мені нічого не загрожує. Тому я спокійний.

- Чи стежив ти за виступами київського «Динамо», коли був у Бразилії? Дивився ігри?

- Ігри, на жаль, рідко бачив, переважно читав про «Динамо» в Інтернеті, стежив за результатами. Звичайно, я бачу зміни, бачу, що на даний момент настрій у команді зовсім інший, дуже хороший. І дуже хороший підбір футболістів, команда сильна. До цього сезону вже тривалий час «Динамо» не посідало перше місце, а зараз лідирує з перевагою у п'ять очок – це супер! Я думаю, що команда буде так виступати й надалі. Потрібно багато працювати, й усе буде добре!

- У «Динамо» ти встигнув попрацювати під керівництвом кількох тренерів – Юрія Сьоміна, Валерія Газзаєва, Олега Блохіна... Які основні відмінності ти помітив у роботі Сергія Реброва, якщо порівнювати з його попередниками?

- У кожного тренера є своя методика роботи. У кожного тренера свій набір вправ, свій підхід до гравців. Але я не можу сказати нічого поганого про жодного з них. Сьомін – хороший тренер, мені було добре працювати під його керівництвом. Те ж саме можу сказати й про Газзаєва. Я мало часу встигнув попрацювати з Блохіним, але у мене до нього теж не було запитань, претензій. Сергій Ребров зовсім нещодавно грав, він добре розуміє гравців, тому в команді настрій набагато кращий.

- Ти ходиш у тренувальній екіпіровці з 30-м номером. Будеш під ним і заявлений? Що вплинуло на вибір номера?

- Так. Буду грати із 30-кою на спині. Адже мій улюблений номер, під яким я грав у «Динамо» раніше, вже зайнятий Євгеном Селіним (посміхається).

- Тобі часто пишуть уболівальники «Динамо» в соціальних мережах?

- Так, звичайно. Всі підтримували мене, а зараз усі раді моєму поверненню. Мені дуже приємна їхня увага та теплі слова.

- Прийми й від нас вітання з поверненням до «Динамо» (Київ)!

- Дякую! Ще раз хочу сказати, що я дуже радий повернутися до «Динамо» (Київ)! Сподіваюся, що в цьому сезоні ми станемо чемпіонами.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер