Благодійний матч. «Легія» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

Благодійний матч. «Легія» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

12 квітня на Stadion Legii у Варшаві відбувся благодійний матч Match for peace між командами «Легія» з Польщі та українським «Динамо». 

Відзначимо, що це був перший поєдинок з серії благодійних заходів, мета яких — збір коштів на підтримку України. Так, усі виручені від продажу квитків гроші, а також донати, які надходитимуть упродовж телевізійної трансляції, будуть спрямовані на вирішення найбільших гуманітарних проблем, що виникли через повномасштабну війну рф в Україні.

Звісно, сам футбол та результат у такій ситуації відійшли на другий план, адже головна мета поєдинку - допомогти. Втім, команди показали яскраву гру, від якої численні уболівальники на стадіоні отримали задоволення.

Обидві команди розпочали гру у достатньо високому темпі. Вже на 3-й хвилині Циганков гострим пасом вивів Буяльського на ударну позицію, і Віталій майстерно перекинув воротаря, вивівши свою команду уперед. Згодом Циганков з центру штрафного майданчика ледь не поцілив у праву "дев'ятку", але м'яч на кілька сантиметрів розминувся із хрестовиною. А майже одразу після цього «Легія» ледь не зрівняла рахунок - динамівців після удару Вербича врятувала стійка!

У середині тайму команди обмінялися гострими моментами, така активність викликала схвальні оплески у вболівальників. Згодом на дальній удар Сидорчука поляки відповіли ще небезпечніше - киян знову виручив каркас воріт - цього разу поперечина після удару Младеновича зліва.

Зазначимо, що протягом усього поєдинку уболівальники на трибунах палко підтримували Україну, стадіон був розфарбований у синьо-жовті кольори, над полем регулярно лунали скандування на підтримку нашої держави.

Цікаво, що півзахисник Беньямін Вербич, який виступає за «Легію» на правах оренди, перший тайм провів за польську команду, а другий - за «Динамо».

Друга половина зустрічі розпочалася із моменту Бєсєдіна, але Артему не вдалося переграти воротаря господарів. А одразу після цього гості пропустили самі: Стржалек отримав м'яч у центрі штрафного майданчика та влучним ударом переграв воротаря. Втім засмучувалися динамівці недовго: вже через кілька хвилин Буяльський вивів Бєсєдіна на перспективну позицію, і наш нападник з району правого кута воротарського майданчика спрямував м'яч у сітку.

Незабаром зрівняти рахунок мав нагоду Абу Ханна, але з його ударом головою впорався Бойко. А ось своїм моментом «Динамо» розпорядилося ефективніше: Шепелєв хорошою передачею вивів до воріт Бєсєдіна, і Артем ударом з центра штрафного майданчика у кут воріт оформив дубль. До фінального свистка кияни створили ще кілька перспективних моментів, але у Гармаша не вийшло переграти чотирьох суперників, а Бражко опинився в офсайді, тож рахунок на табло більше не змінювався: 3:1 - перемога «Динамо».

Нагадаємо, зібрані від благодійного матчу кошти будуть направлені на задоволення продовольчих потреб та облаштування місць розміщення біженців та громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце свого проживання, забезпечення їх одягом та взуттям, надання ліків та медичних препаратів; забезпечення населення товарами першої необхідності, надання одноразової грошової допомоги, задоволення інших першочергових потреб життєдіяльності людини тощо.

Благодійний матч

«Легія» - «Динамо» – 1:3 (0:1).

«Легія» (стартовий склад): Кікольскі, Скібіцкі, Головня, Абу Ханна, Младенович, Харатін, Чельхака, Кастраті, Мучі, Вербич, Влодарчик.

«Динамо»: Бущан (Бойко, 62), Дубінчак (Вівчаренко, 46), Попов (Кендзьора, 72), Сирота (Боль, 72), Караваєв (Кравченко, 46), Сидорчук (к) (Андрієвський, 62), Буяльський (Кулач, 69), Шапаренко (Шепелєв, 62), Циганков (Бражко, 80), Антюх (Вербич, 46; Гармаш, 69), Ванат (Бєсєдін, 46).

Голи: Стржалек (54) - Буяльський (3), Бєсєдін (57, 70)

Попередження: Чипела (51), Головня (69) - Попов (69)

Фото - Mateusz Kostrzewa, Legia.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер