Бойове рандеву з краснодарськими «биками»

Бойове рандеву з краснодарськими «биками»

Олег Блохін дещо змінив склад у порівнянні з матчами Ліги Європи. З перших хвилин на вістрі атаки з'явився Браун Ідейє, в центрі захисту замість Тараса Михалика зі старту грав Данило Сильва, а Романа Безуса на фланзі півзахисту замінив Олег Гусєв. І, звичайно ж, варто відзначити повернення до основи капітана «Динамо» Олександра Шовковського. У краснодарців із перших хвилин грали двоє новачків – опорний півзахисник Петров, а також уругваєць Маурисіо Перейра (придбаний в аргентинського «Лануса»), який встигнув узяти участь лише в одному тренуванні своєї нової команди. Ще один новачок «биків» Камган розпочав зустріч на лаві запасних.

Ігрові аспекти

Матч проходив за ідеальних погодних умов. Незважаючи на товариський статус поєдинку, обидві команди в першому таймі демонстрували далеко не весняний футбол. Численні, принаймні як для товариського поєдинку, глядачі на трибунах у першій половині зустрічі побачили комбінаційну гру та достатньо високі швидкості, чому сприяв якісний газон футбольного поля, на якому проходила гра.

В перші хвилини зустрічі динамівці намагалися контролювати м'яч, проте краснодарці зустрічали «біло-синіх» дуже високо, навіть на чужій половині поля, до чого своїх підопічних по ходу тайму закликав головний тренер Славолюб Муслін. «Городяни» поступово перехопили ініціативу та почали комбінувати в центрі поля.

Тим не менш, перший небезпечний момент стався саме біля воріт краснодарської команди. На 19-й хвилині Ніко Кранчар закинув м'яча зі своєї половини поля вперед на Ярмоленка, Андрій вивів віч-на-віч із воротарем «городян» Ідейє, проте Браун переграти Городова не спромігся.

На відповідь кубанців довго чекати не довелося. Перейра запустив правим флангом Маркова, який у дотик прострілив на Вандерсона, але бразильця в останній момент зупинили Хачеріді та Данило Сильва, які першими опинилися на м'ячі.

Ще одна швидка атака «Краснодара» завершилася виходом Ігнатьєва віч-на-віч із Шовковським, але переграти капітана киян форварду не вдалося. Буквально відразу ж Перейра опинився в центрі штрафного майданчика та розстрілював ворота, але на шляху м'яча опинився Хачеріді.

А наприкінці тайму Марков сміливо поліз на ворота «Динамо» правим флангом, увірвався до штрафного майданчика, але його після його пострілу м’яч пролетів поруч із дев'яткою.

На початку другого тайму «городяни» отримали право на небезпечний штрафний удар. Шовковський лише поглядом проводив м'яча після практично ідеального удару Ігнатьєва, але динамівців підстрахувала поперечина...

Після 65-ї хвилини темп гри почав потроху зменшуватися. Гравці, які вийшли на другий тайм у краснодарців, комбінували та тримали м'яча не настільки вміло, як їхні партнери в першій половині гри, але й динамівцям не вдавалося налагодити нитки своєї гри в атаці. Було багато боротьби в центрі поля, без грубощів, але й без моментів.

Ключовий момент

Епізод, який можна назвати ключовим у всій зустрічі, стався на 55-й хвилині. Тайє Тайво прорвався лівим флангом та прострілив у центр штрафного майданчика. Після рикошету від захисника м'яч ліг на ногу Ярмоленку, але Андрій із лінії воротарського майданчика примудрився пробити вище воріт...

Топ-персона

Варто відзначити впевнену гру Олександра Шовковського, який повернувся до складу. Капітан «Динамо» в першому таймі кілька разів рятував свою команду, а також керував діями захисної лінії. У тому, що динамівці зіграли сьогодні на нуль, чимала заслуга саме СаШо. Із поверненням, капітане!

Товариський матч

26 лютого 2013 р. Туреччина. Белек. Спортивний центр «Риксос». 220 глядачів

«Динамо» (Київ, Україна) – ФК «Краснодар» (Росія) – 0:0

«Динамо»: Шовковський (к) (Бойко, 65) – Віда (Михалик, 65), Данило Сильва, Хачеріді, Тайво (Селін, 61) – Аруна (Гармаш, 50), Велозу (Безус, 56) – Гусєв (Мехмеді, 46), Кранчар (Вукоєвич, 65), Ярмоленко (Цуріков, 65) – Ідейє (Рубен, 61).

Невикористані заміни: Коваль, Бущан, Люлька, Сидорчук, Богданов.

ФК «Краснодар»: Городов – Марков, Мартинович (к) (Нахушев, 46), Тубіч (Камган, 46), Анджелкович (Смольников, 46) – Петров (Марсіо, 46), Перейра (Ламбарський, 46), Коман (Морозов, 89) – Ігнатьєв, Жоаозіньйо (Шипіцин, 46) – Вандерсон (Конате, 46).

Попередження: Михалик (86) – Петров (27).

Статистика матчу (в дужках – за підсумками першого тайму
)

«Динамо»

 

ФК «Краснодар»

0 (0)

Голи

0 (0)

5(2)

Загалом ударів

9 (5)

1 (1)

Удари в рамку воріт

1 (1)

4 (1)

Удари повз ворота

7 (4)

0 (0)

Стійки та поперечини

1 (0)

4 (1)

Кутові

3 (2)

3 (1)

Офсайди

7 (6)

 18 (9)

Порушення правил

13 (5)

1 (0)

Жовті картки

1 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер