Чемпіонат УПЛ. 25-й тур. «Динамо» – «Олександрія» – 5:1. Звіт про матч

Чемпіонат УПЛ. 25-й тур. «Динамо» – «Олександрія» – 5:1. Звіт про матч

Останнім часом матчі з командою, що представляє райцентр у Кіровоградській області, складаються для «біло-синіх» непросто. Зокрема, у двох домашніх матчах нинішнього сезону проти олександрійців «Динамо» домоглося лише мінімальних перемог – у чемпіонаті завдяки єдиному голу Миколенка, а у чвертьфіналі Кубка країни після точного удару Циганкова в одному з додаткових таймів (основний час завершився без забитих м’ячів). Додаткової же інтриги додавав поєдинку той факт, що команди розділяли в турнірній таблиці лише три очки, і будь-яка осічка серйозно ускладнювала і «Динамо», і «Олександрії» боротьбу за срібні нагороди.

Порівняно з матчем тижневої давнини проти «Шахтаря», тренерський штаб динамівців зробив три зміни у стартовому складі. Місце у воротах замість Бущана зайняв Бойко, у центрі захисту дискваліфікованого Попова замінив Кадірі, а на лівому фланзі півзахисту замість Вербича вийшов Андрієвський.

Розуміючи всю важливість поєдинку, динамівці почали активно. І якщо Цитаїшвілі після подачі Миколенка не вистачило точності, аби в падінні через себе поцілити у ворота, то на 14-й хвилині м’яч усе ж опинився в сітці гостей. Ковалець збив Цитаїшвілі у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. Буяльський пробив у кут, але Паньків парирував – добре, що першим на підбиранні опинився Кендзьора, після прострілу якого Віталій таки доправив м’яча у ворота.

За п’ять хвилин рефері призначив другий пенальті в матчі, і знову у ворота «Олександрії». Цього разу Дубра порушив правила проти Русина, і сам Назарій, незважаючи на негласне правило у футболі, що той футболіст, проти якого порушують правила, на фарт не пробиває пенальті, підійшов до позначки та розвів м’яча й голкіпера по різних кутах.

Трохи згодом Русин мав можливість оформити дубль, уже з гри, але не реалізував вихід віч-на-віч із Паньківим. А потім Кадірі збив Сітала у власному штрафному майданчику, й арбітр призначив третій пенальті в матчі й перший у ворота «Динамо» – на потужний удар Гречишкіна Бойко зреагувати не зміг.

Перший тайм динамівці завершили в атаках на ворота суперника, а з початком другої половини зустрічі отримали серйозну перевагу – за друге попередження був вилучений Дубра, і гості залишилися в меншості. Після цього у підопічних Володимира Шарана був фактично один момент, аби змінити рахунок, коли Задерака з-за меж штрафного майданчика поцілив у поперечину, але загалом перевагою цілковито володіли «біло-сині».

Динамівці багато атакували, били по воротах, що й призвело ще до трьох голів. Спочатку Миколенко замкнув простріл Буяльського з правого флангу (до речі, це третій м’яч для Віталія в УПЛ, і всі – у ворота «Олександрії»!), потім гол-близнюк записав на свій рахунок де Пена, замкнувши дальню стійку після прострілу Кендзьори, і, нарешті, Буяльський оформив дубль, отримавши м'яча на підступах до штрафного майданчика та точно пробив у кут воріт.

У підсумку впевнена перемога «Динамо» – 5:1, яка має додати «біло-синім» упевненості перед наступними, не менш важливими поєдинками. Попереду один із них – візит до Запоріжжя, де на підопічних Олексія Михайличенка чекає зустріч із «Зорею», з якою динамівці ділять другу сходинку в турнірній таблиці.

Чемпіонат УПЛ. 25-й тур

07.06.2020. Київ, НСК «Олімпійський», без глядачів.

«Динамо» – «Олександрія» – 5:1 (2:1).

«Динамо»: 71. Бойко, 5. Сидорчук (к), 6. Кадірі, 8. Шепелєв, 11. Цитаїшвілі (20. Караваєв, 62), 16. Миколенко, 18. Андрієвський (14. де Пена, 62), 29. Буяльський (99. Дуелунд, 85), 30. Шабанов, 70. Русин (9. Соль, 74), 94. Кендзьора (77. Беніто, 85).

«Олександрія»: 79. Паньків, 6. Ковалець, 10. Третьяков (23. Шастал, 80), 11. Мірошниченко, 13. Бухал, 17. Лучкевич (94. Задерака, 69), 18. Сітало (9. Безбородько, 69), 20. Пашаєв, 27. Гречишкін, 44. Банада (3. Гордієнко, 59), 90. Дубра.

Голи: Буяльський (14, 84), Русин (21, пен.), Миколенко (65), де Пена (81) – Гречишкін (31, пен.).

Нереалізований пенальті: Буяльський (14).

Попереджені: Сидорчук (7), Кадірі (31), Шепелєв (45+2), Андрієвський (50) – Дубра (20), Банада (25).

Вилучений: Дубра (56, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер